Csak annyit fuznek hozza hogyha valaki most vesz 100 Eurot 350 -ert akkor megkeresett egy doboz kolat! Hathor viszont ezt nagyban nyomja! Nem jatekpenz! Meglatsz egy lehetoseget akkor vagy komolyan beleallsz vagy a partvonalrol dunnyogsz! 6 eve ilyen volt az ingatlan! Kb 300% a profit ha kiadtad! Most ilyen a papir! Lehet ezen vitazni, egy jol diverzifikat befektetesbol ez nem hianyozhat. Ezt egyebkent egy broker mondta hogy most ebben kell tartani a penzt!
Kicsit más a logika. A költségvetés és támogatás helyzet azért lett törölve, mert Hathor nem jött ki az érveléssel és Balentum meg beszólt neki személyeskedve. A Rába rész azért nem lett törölve, mert Balentum nem jött ki az érveléssel, Hathor meg nem fog beleszólni, mert egy őt (is) b*szkuráló ember van b*szkurálva. Én ezt a logikát látom benne, szerintem amúgy mindkettő maradhatott volna, mert egyik sem teljesen OFF. - A leszavazás meg kb annyi, hogy klikkek/frakciók vannak, helyenként 1-1 ember több nick-kel is jelen van, aztán összetart a banda. Sokszor nem is annak szól a dislike, amit írsz, hanem akinek írod, vagy akinek a világnézetével nem értesz egyet. De ez is szerintem.
Másik topikban már kérdeztem, vajon mi motiválhat egy humanoidot hogy a lábnyomaimat downvotolgassa? Volt hogy még az elgépelésem egyszavas kijavításán is egy down díszelgett. Mekkora önbecsülése lehet az illetőnek? Nem látom értelmét, ezért néha feldobom a kérdést hátha reagál.
Csak elöttem szólóhoz tudok csatlakozni, más termék más célra. Alapvetően a kérdést is gáznak érzem hogy részvény VAGY államkötvény. A hozamokat persze lehet összevetni meg a várható hasznot meg reálértéket meg kockázatokat, de amúgy.... Mondjuk én különvenném a zsebpénzzel szórakozást meg a befektetést is, de persze a mértékek egyénfüggőek. Jó esetben a befektetés annyira izgalmas mint a fű növését nézegetni, tök normális hogy valami játszóspénzzel az ember variál és izgalmat keres. Addig se a hosszútávú befektetését piszkálja unalmában :D
még szerencse hogy nincs offolás. A költségvetés helyzete az off mert az nem érinti az állampapírt, pár darab rába részvény árfolyam meg megtölt egy oldalt mert az releváns. hát jó.
Igazából jó játék lehet, amit csinál, el lehet vele szórakozni. De nagyon nem mindegy, hogy a tőke mekkora része van kockáztatva, mikor hasonlítunk. Illetve az sem, hogy egy esetleges veszteséget más forrásból (pl munkajövedelem) mennyi idő alatt pótol az ember, és esetleg valaki élethelyzetében van-e egyáltalán más forrás.
Balentum vezekel és vett pár darabot! Én most már leállok a szekálással(átmenetileg), megyek pénzt keresni valamelyik csoda részvénnyel, hogy azért az inflációt is kifektessem!🤣
Rába és a láma topic: -balentum
ma, 09:35
Előzmény:
d_mode
#106981 Nagy baj van. Tegnap ki sem nyitott. Szét aláznak az állampapír topikban. Remélem ma kinyit. -
balentum
ma, 10:00
Előzmény:
Stayerke #106984 Valaki megkegyelmezett és kinyitott. R 1420! - Na, ennyit a részvényszakértő kollégáról.
Néhány tény az allampapirokrol: a DKJ (amit a lakosság is előszeretettel vasarol) szeptemberben kb. 100 mrd dal csökkent az állomány. A lakossági állampapír állomány kb. 30mrd dal növekedett. Kb 200mrd vásárlás és 170 mrd visszaváltás. A deviza finanszírozás 27% főé emelkedett. Az átlagos futamidő 6,1 év. A 10 éves hozam szint minimális emelkedést mutatott a 3. negyed évben. Jövőre a kamat költség 4,5-5 k milliárd forint. (Nagyon sok) Ha nincs pénz a brüsszeli bürokratáktól akkor nagyon komoly megszorításokra is szükség lehet. Nagyon sok függ az energia hordozók árától, illetve a külker mérlegtől. A PMAP lehet jövőre egy piszok nagy kasza, de vannak kockázatok is természetesen. Mindenkinek vérmérséklete szerint.
Mindenkinek más az élethelyzete, jövedelmi, vagyoni, viszonyai stb. Ezt mindenki saját maga ismeri a legjobban, így mindenkinek magának kell meghoznia a befektetési döntését. Valakinek ez a jobb, Valakinek amaz, sőt időnként még változhat is, ennyi. Egyéntől függ, ezt kellene felfogni végre
A múltkor belinkeltél valami random öreglányt egy rádiós betelefonálós műsorba, aki ezerrel tolta a bankbetéteket az állampapír helyett, mert az milyen jól pörgeti a gazdaságot és mennyivel biztonságosabb és többet fizet, mint az állampapír. Kaptál rá választ, arra sem voltál képes érdemben reagálni, most meg itt adod elő magad, hogy mennyi papírod van meg rád sütik, hogy állampapír ellenes vagy. Ez már több, mint csúsztatás. Nevetséges... - A Rába papírod 1 évvel ezelőtt 1360-1370 Ft/db körül mozgott, most 1385-ért lenne rá kereslet. Lenyomta az inflációt oda-vissza, és sokkal többet ér a mostani értékén, mint akkor? Király vagy! Azóta 2x leesett a papír értéke, egyszer 1100 körülre, egyszer 1200 körülre és 2x ment fel magasabbra, a 1400 fölé kicsivel. - Tudni kell mikor kell venni és eladni? Igen? Előre tudod? Dobjál már légyszi egy menetrendet nekünk balfék, nem Rába papír tartóknak, hogy tudjuk, mikor érdemes venni, eladni, stb. Köszi! Utólag mindenkinek megy az okoskodás, ez nem tudomány.
Ne becsüld le, már 6 doboz sör árát meg is nyerte vele. Hja, elfelejtettem, csak 5 doboz, mert a többit már elvitte az infláció. Azt hiszem így szokták itt számolni a matekot.
Magyar Állampapír tulajok