"Kíváncsian várom hol lesz a csavar a Pmápban. Mert sztem lesz!" Hozzád hasonlóan a többség szerint is lesz, így az lesz a csavar, hogy nem lesz csavar. ;)
“ Persze. Arra továbbra sem kaptunk választ, hogyan nézne ki ez az ország, ha az kapitalizmua tápláléklánca alján lévő réteg, akik többek közt a tanárok, ápolók, rendőrök is gazdagítják, úgy döntenének, hogy inkább elmennek targoncázni, vagy külföldre felszolgálni, stb” Elmondom hogy nézne ki. Eleinte rohamtempóban esne vissza a számuk amíg a döntéshozó be nem kakkantana higy annyi a szavazatoknak és nemhogy emelnenek de még az elmenteket is megkeresnék egy akkora ajánlttal hogy visszajöjjenek. Amúgy az optimális az lenne ha várólista meg verseny lenne a bekerüléshez, mert akkor teljesítmenykenyszer lenne, másrészt azokat akiket nem szabadna gyerekek közelebe engedni el lehetne távolítani.
Utolsó mondatod max a versenyszférában érvényes. Államilag ez úgy néz ki, hogy ennyiért jó a szar is, oda-vissza. Közben szépen leépülnek a közszolgáltatások, is.
Szerintem a hatékony aligátor szép.:) Amíg a tanárok és a tűzoltók hajlandóak ennyi pénzért ilyen körülmények között dolgozni addig ennyi lesz a fizetésük. Az én szakmámnak is vannak részei ahol még a piaci fizetések is gyengék. Ott ugyanez a helyzet amíg a munkáltató talál valakit, aki elvégzi a feladatot ennyi pénzért addig nem ad többet. Ha kiderül, hogy ezért a pénzért csak alkalmatlan embert kap akkor kénytelen megfizetni a megfelelő személyt.
Persze. Arra továbbra sem kaptunk választ, hogyan nézne ki ez az ország, ha az kapitalizmua tápláléklánca alján lévő réteg, akik többek közt a tanárok, ápolók, rendőrök is gazdagítják, úgy döntenének, hogy inkább elmennek targoncázni, vagy külföldre felszolgálni, stb. Lehet röhögni rajtuk, hogy minimálbér közeli összegekért működtetik a közszolgáltatásokat.
Még ez a szerencse, mert nem lenne, aki eloltaná az égő házat. Vagy rendesen meg kellene fizetni a tűzoltókat. De akkor meg azok az emberek kiabálnának a leghangosabban "állami kiadáscsökkentést" követelve, akik az "amennyit keresel, annyit érsz" szöveget harsogják. Btw, ismerem ezt az attitűdöt: Én is voltam huszonéves, és elmagyaráztam fórumon az 50 éves matektanárnak a kapitalizmust, de majd elmúlik... (A kapitalizmus egy nagyon hatékony dolog, de kábé annyi szépség van benne, mint egy hatékony aligátorban.)
Így van. Vannal is insipiráló sikertörténetek erről. Én például ismerek egy gászerelő a negyvenes éveibem úgy döntött, kilép a 10 milliós kisszerű emberek kategóriából, és belép a százmilliárdos vagyonúak klubjába. Igazi nagy kaliberré nőtte ki magát. A lúzerek irigyellik, a többieket viszont inspirálja. Igen, meg lehet itthon is csinálni!
Magyar Állampapír tulajok