Én azt nem értem, hogy egy felülről mozgatott termékpalettán, mi a jó istent lehet megbeszélni...pláne politiaka mentesen? Nem tűnik fel, hogy nem természetes módon annyik a magyar hozamok, amennyik? Lassan az usa hozamok magasabban lesznek mint a magyar. Ennek a következményeiről érdemes beszélgetni,de amúgy!?
Sziasztok, A mostani DKJ hozamesést látva szeretném megkérdezni hogy mit gondoltok most a 2026/H-ról? Viszonylag belátható időn belül van már a kifutása és viszonylag jól hozhat majd ha további esés lesz. Kíváncsian várom a véleményeket, köszönöm!
Érdekes meglátás azután 1v2 nappal, hogy az ország pénzügyminisztere bankadó emelést és hitelmoratórium szigorítást emlegetett, kicsit mint ha megbillent volna a Ft. Csak kérdezem a Ft-nak esetleg lehet-e köze az inflációhoz? Az inflációnak + lehet-e köze a PMAP-hoz?
Irigylem a kitartásodat. De nincs nagy értelme az ilyen fórumnak, mert minden átmegy egy idő után politikaiba... Valóban jó lenne olyan fórum, ahol a témát meg lehetne beszélni, de erre valóban alkalmatlan az emberek nagy része. Ez van sajnos.
Én se kívántam ennek ellentmondani, csak kicsit belenéztem az okokba :) De majd remélem visszatér végre nudli oszt mögmondja, hogy a nála 51%-os kormányzópárt miért hitelesebb, mint a másik banda.
Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ahogy a befektetések és kockázata nem független a politkától, úgy országonként azért még bőven lehet más a kockázat csak a politika miatt is, hasonló környezetet feltételezve . De mondhatjuk úgyis , hogy a 1x% os kamatfelárunk a poltikai rángatás hiteltelensége. Egyétek, finom, ti főztétek.
A mi fiatal már jócskán vissza is fejlesztett demokráciánkat kár hasonlítgatni szerencsésebb történetű országokhoz. Mondjuk állítólag a baltikumban is elég jól felvették a fonalat, de hát nekünk ilyen gyurcsány-orbán kombóra futotta sajnos. Nem tudom mi lehet mondjuk az észteknél, hogy nem kérnek ebből az utógulyáskommunizmusból, ami itt 2010 óta van, de eléggé irigylem őket érte :D.
Ha éltél külföldön ott tudhatod, hogy van egy bizonyos fokó következetesség, mint a jogalkotásban mint a törvénykezésben, és nem "rángatják" a kormányt, nem böfögnek be blödségeket (álá Matolcsy) és egy lassu de folyamatos fejlődés a céljuk. nem akarják a sprintet megnyerni, de hosszútávon köröket vernek rá. Ez mindenkinek itt a baja, aki katázott, (taxisoknak azért jár a pacsi ;) ), vagy bármilyen céget alapított, vagy csak egy élhető várost szeretne. Ez itt a hatalmas különbség. Jó a PMÁP van helye a portfólióban (főleg Ft bevétel mellett) adómentes, de ne hidjük azt hogy reál kamatot hoz. Mert a VALÓS inflal elviszi ... , külföldön is, tény de arányaiban azért bőven szokszoros a különbség.
A külföldi befektetési lehetőségek annyiban mások, hogy az éj leple alatt nem másítanak meg törvényeket és nem hoznak új szabályokat. Visszamenőleges hatállyal nem adóztatnak. A kiszámíthatóság mindenképpen a külföld előnye. Az meg mindenképpen, hogy az euró árfolyamával nem tudnak játszani. Az ugye tiszta, hogy eddig meglopták a magyarokat a forint gyengítésén keresztül.. Bízom benne, hogy az is tiszta, hogy az évi infla 18% körül lesz. A többit meg majd látjuk, ha eljön annak is az ideje.
"Én megértem azt, ha számodra fájdalmas amikor némely komment rávilágít az állampapírok veszélyeire és arra, hogy nem függetlenek a jelenlegi politikusok döntéseitől." --- Kérlek mondj már olyan magyar vagy külföldi befektetési lehetőséget, amely független a politikai döntésektől.
Senki nem állampapír ellenes! Az adott időben éppen megfelelő, ha a kockázatokat a helyén kezeljük. A magyar állampapírok a magyar politikai irányítással is össze függenek, ezért semmiképpen nem független az éppen aktuális magyar politikától. Te egy hívő ember vagy, amolyan fidesz-hívő! Én megértem azt, ha számodra fájdalmas amikor némely komment rávilágít az állampapírok veszélyeire és arra, hogy nem függetlenek a jelenlegi politikusok döntéseitől. Ezt el kell fogadni, politikai identitástól függetlenül. A lisztet meg a sok ostobaságodat te keverted ide, ezek azok amik nem tartoztak a témához és ezt a sok ostoba hozzászólásodat kellett volna kitörölnöd.
Nem kell, hogy emelkedjen az infláció jövőre, elég ha 8% körül fent akad már az is recsegtetni fogja a 2025-26-os költségvetést. A 24-es már lehet, hogy nem is recseg, mert eltört.....
Itt îrogat állampspír ellenes Boby. 1ember nincs kitiltva, pedig mind szètverte a topikot. Már csak kb èn írik ide meg Ishar állsmpapíros. Összes tulajt kiutáltátok, nem írnak. Ti írhattok. Nem tudom miről beszèlsz. A sokk off, meg lisztes cinkelès minek? Azt kell olvasni? Ott van most is a kötekedèsed
a 10 éves is nagyott ugrott tegnap, 3-4%-ot napiban, ez azt hozza őszre, hogy kifullad a tőzsde, megy a pénz a kötvényekbe (nem huf) továbbra is. a többi pedig hááát.
Az a bajom veled, hogy elfogult vagy. Kitörlöd az ideillő kommenteket és bent hagyod ami számodra és a hívők számára kedves. Kettős mérce. Ne csodálkozz azon, hogy sokan minuszolnak.
Magyar Állampapír tulajok