Ha feltételezzük hogy az elkövetekezőkben csökkenő inflációs pálya lesz , irány a 3%, akkor egy sima 10 éves állampapír már jobban hozhat mintha pmáp vesz az ember, talán. Persze az első évek még pmáp mellett szólnak.
Igen, a DKJ "T" napos elszamolású. Sőt, ha holnap megveszed belőle a PMÁP-ot, még a hétvégi napokra eső kamatát is megkapod (T+1 miatt pénteki értéknapos lesz).
Sziasztok, mit gondoltok, ha holnap elindítom a DKJ visszaváltását abból még tudok venni "régi" PÉMÁP-ot? Átfutnak a taranzakciól még időben? Vagy már ezt benéztem? köszönöm.
2028/L sorozatszámú és 2031/I
sorozatszámú Prémium Magyar Állampapír megvásárlására irányulóan utoljára 2023. július 31. napjáig
bezárólag, a 2023. augusztus 1-i értéknapra a Forgalmazók részére leadott és a Forgalmazók által
2023. augusztus 1. napján 9.30-ig az ÁKK Zrt. részére összesítetten benyújtott, 2023. augusztus 1-i
értéknapra szóló vételi nyilatkozatok kerülnek a Kibocsátó által a forgalomba hozatali eljárás keretében
elfogadásra.
Nekem uj penz nem lesz, ami jon allampapirbol, az 2-3evig jo nekem most. Utana meglatjuk, visszaterek tozsdere, de addig nem vagyok rakenyszeritve, nekem a kamatai elegek lesznek egyelore
Mi a gond a 10% alatti dkj hozamokkal? 20% a lehazudott infla. Nincs itt baj, jó ez így látod:) Forinterő is van, megy 350 felé. Igaz, ha nem ugrált az illető akkor is már az éves dkj harmada zsebben 1 hónap alatt. De minden rendben.
Magyar Állampapír tulajok