Topiknyitó: user01 2022. 12. 06. 17:13

VERTIKAL Group Nyrt.  

Új cég jön a BÉT-re
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
farkasfu
farkasfu 2026. 01. 21. 19:05
Előzmény: #4795  Tony_Stark
Most ne a vertikált vegyük alapul, mert ez nem arról szól. 
Azt mondod, h befektetés 5-10év, ok. Ebben az esetben mindegy, hogy hol veszed egy tűréshatáron belül. Hol látsz itt befektetőt? Mindenki speka, vagy kényszerbefektető lesz! 1 hónapot nem bírnak ki sipákolás nélkül, főleg ha egy másik részvény megindul! 
A technikai elemzés azért mükszik, mert a nagyok ez szerint kereskednek! Ugyan úgy, itt is vannak határok, mint a fizikában! Ha a gatyagumit túlrántod, akkor elszakad. Ha óvatosan húzod, nyújtod, akkor később szakad, de mindig szakad. Itt is vannak határok és hozzá jelzések, amik segítenek nyújtani, tágulni, de mindig visszafordul. A nagyokat segíti már a kereskedési robot is, de azt is be kell programozni, hogy milyen határokon belül és az a technikai elemzés szerint megy. Ők írják, rajzolják a chartot, amit mi kielemzünk. Nyilván hátrányban vagyunk, mert utánuk szaladunk az elemzésekkel. Erre ők új algoritmussal dolgoznak...:) Nem egyszerű és a nagy cégek ta-s elemzői sincsenek nagy előnyben, mert ugye több "nagybüfi", cég kereskedik és a közös munkájuk eredménye lesz a charton kialakult technikai kép! 
Tehát egy nagybüfi, vagy cég  elemzője, nem fogja átlátni teljesen, vagy irányítani az egészet.. 

Számolunk, spekulálunk, sokszor másfelé járok, amikor bekattan valami érthetetlen, ami első látásra annak tűnt.... Van amivel nem is boldogulok, akkor azt átmenetileg hagyom, vagy átugrom, hogy kirajzolja magát, hogy tudjam folytatni! Ez ilyen..
Laruska
Laruska 2026. 01. 21. 18:57
Gyerekek mi a lényeg lesz az éven új ATH vagy nem? 
_kt_ 2026. 01. 21. 18:46
Előzmény: #4795  Tony_Stark

Ha valaki a fundamentális érték feletti áron vesz részvényt, az abban reménykedik, hogy lesz valaki, aki még kevésbé van tisztában a fundamentális értékkel és el tudja neki adni nyereséggel.

Aki nem tudja kiszámolni mennyit ér egy részvény anélkül, hogy árfolyam grafikont néz, azt kockáztatja, hogy olyantól veszi meg a részvényeket, aki ezt megtette, és el akarja adni.
Senkialfonz 2026. 01. 21. 18:43
Csak nekem gyanúsak ezek a semmiből előugró, nagyobb mennyiségű, diszkontált kötések??? 🤔 
farkasfu
farkasfu 2026. 01. 21. 18:31
Előzmény: #4793  Tony_Stark
Igen a funda felülírhatja a trendet, ami technikailag alakult ki! Pl. a jó fundás menetelés során megy a technikai korrekció és jön egy újabb fundás jó hír, így az elvárt korrekciónak vége és száguld tovább, egy darabig. Ha ez a hír rossz, akkor a korrekció az elvártnál nagyobb is lehet és megint beleszolt a technikai várakozásokba. Ezeket nem lehet bekalkulálni, de lesz ilyen jó hír? 

Én azért mondom, hogy kövessük a trendet, és ha jön az a bizonyos hír, akkor nem az elemző a hülye, vagy szar a ta, hanem ismernünk kell ezeket a lehetőségeket! Amikor túlzott reményeket táplálunk a jó hír irányába, akkor ráfázhatunk és csak vesszük, hígítunk az esésbe, majd dobjuk az alján.  Hagyjunk ki pár hígítási lehetőséget, nem kell alá állni mindig! Menjünk utána ha fordult. Egy ilyen ilyen részvénynél, meg eleve nem szabad sokat venni, mert a végén már muszájból veszük.... 
Nem akartam az előbb arra reagálni, ha beszakad,  "további pár millió darabra vevő vagyok." Ez életveszélyes. Ha a 8 beszakad, nem tudni hol áll meg. Ami még nagyon idegesítő olyankor, hogy miért is szakadt be megint? 

Senkit nem akarok meggyőzni, hogy vegyen, vagy ne, csak felejtsünk el ilyenkor mindent és gondoljuk át, mi lehet a háttérben...! A fundás hírek, jó, vagy rossz, mi tudjuk meg utoljára.. 
Ha jó, tudunk utána menni, de ha rossz? Akkor valakit elkezdünk szidni, persze mivoltunk a balfácánok, mert itt eladni lehetetlen olyankor. 

Még valamit, úgy is telenyomják mínusszal. Igaz Labanc..:) 
Az elemzéssel azért jelenek meg időnként egyes részvényeknél, mert változás állhat be rövidesen. Nem fel, vagy lebeszélés. Ide a topikba, nem lehet betenni semmit, ugyanúgy mint az akkonál, mert egyből cikizés lepontozás, stb. Mi a közös a két részvénynél, topiknál? Vagy kik? :)) no comment.. 

Szóval vissza a ta-hoz, amit akartam még a végére, hogy a ta fő "erénye" a hullámelmélet. Röviden csak annyit, h minden hullám, szakasznak, megvan a korrekciós tól-ig-ja! Ha alá megy, vagy beközelit, akkor nem nyúka-piszka!! Ezért számolgatok és dobom be a chartokat. Inkább maradjunk le, ha mégis fordulna!
 Itt még van egy másik probléma is, amikor az ilyen mély korrekciókat egy hírrel rántják vissza. hmm
 Sok ilyen van!!! Ezek a legveszélyesebbek, mert a hírnek egy idő után vége lesz, vagy teljesen más irányú hír jön! 
Szóval a hírek hiányáért én sosem reklamálok, vagy a kommunikációért. Elég a kötelező szintű és a türelem..
Tony_Stark
Tony_Stark 2026. 01. 21. 17:54
Kezdő játékos vagyok, de ez komolyan érdekel, a technikai elemzés nem a jó be és kiszálló pontok meghatározására használható közép-rövid távon, illetve trendek és trendfordulók meghatározására? Ha befektetőként kereskedsz ez kb. irreleváns, hogy most 6,5 vagy 7 forintért vetted (kis túlzással) a céget, ha magas növekedési potenciált látsz benne hosszabb távon, akár 5-10 év. Most itt lehetne hivatkozni warren buffetre is vagy bármilyen nagyágyúra, aki egy életen át ült coca cola-ban. Technikai elemzés pedig alapvetően azért működik, mert sokan ismerik követik és kereskednek az alapján. De most, ha belegondolsz a tőzsde miért is jött létre? A cégek részvényt bocsájtanak ki, tőkét vonnak be, ez egy fajta forrás a cég mérlegében. Cserébe a tulajdonosok részesednek a profitból. Szóval nem lehet hosszútávon a fundamentumoktól elszakadni. Én ezt így látom, azzal kevés tapasztalattal hátam mögött.
kronil81 2026. 01. 21. 17:49
Előzmény: #4793  Tony_Stark
Akkor elkezd emelkedni,és átìrja a szar technikai képet pozitivra!
Tony_Stark
Tony_Stark 2026. 01. 21. 17:08
Előzmény: #4792  farkasfu
Aki tételben vesz, az nem feltétlenül tud kizárólag az alján venni, ahogy eladni sem tudsz csúcson, főleg egy ilyen illikvid részvénynél, sávosan veszel és adsz el, nem? Tegyük fel szarul alakul a technikai kép, akkor majd 3-5 forintért fogják adogatni ezt a részvényt, mint ahogy egyesek várják itt? Másrészt nem te mondod mindig, hogy a funda felülírja a technikai képet? Ergo szarul alakulna a technikai kép, viszont jön egy erős fundás hír, akkor mi történik kérdem én.
farkasfu
farkasfu 2026. 01. 21. 16:53
Előzmény: #4791  Boavista
Igen nagy részben igazad van. ..de én úgy mondanám, hogy akkor kell venni, amikor a technikai része is ezt mondja. Pl. alsó pingvin 7.90-től, ahogy tetted. De meddig kell ezt megtartani? A funda semmit nem változott 11 óta, de az árfolyam mégsem követi! Szóval ha megint 7.85 lesz, akkor szar van a palacsintában, nem funda, mert ott már vékony ám a tészta..!! Közben meg a fundás mutatók mégsem ezt mutatják. hmm

Úgyhogy a funda egy dolog, nagyon sok olyan eleme van, amit itt túllihegnek a fórumon, direkt, vagy hozzá nem értésből. Egy hír, nem fogja egyfolytában felfelé venni az árfolyamot, egyik rv-nél sem. 
Ez a kommunikálás hiánya szöveget, meg már a papagájok is unják, csak duma...! Ez tőzsde... 

Valaki egy hónapon belül nem duplázza meg a pénzét, akkor jön a különböző vádaskodásokkal, szidalmazásokkal, kommunikációval és minden egyéb szarral. Azt nem veszi figyelembe, hogy ez nagy kockázatú befektetésnek minősül. Pedig kitöltötte, elolvasta az ide tartozó dolgokat, anélkül nem lehet kereskedni. Egyszerűbb mást okolni, mint beismerni, hogy tévedtünk! 
Boavista 2026. 01. 21. 16:27
Előzmény: #4790  farkasfu
A szar árfolyam az egyenlő a jó belépési lehetőséggel.! Nem akkor kell venni mint tudjuk, amikor mindenki ezután kapkod, hanem amikor mondjuk úgy, a többség dobálja, és még te is "szarozod". Én ebben lehetőséget látok, és nem félek venni ilyenkor. Hallkan jegyzem meg, ha az app így kommunikálna mint eddig ez a cég, akkor simán 1500 körül menne ma a kereskedés. Meghívattam őket a trend fm-be, visszautasították, a Vertikál már háromszor járt ott... Erre a kiforgatásra, meg rokonozásra nem is reagálok, elengedtem vegyük úgy.!
farkasfu
farkasfu 2026. 01. 21. 16:14
Előzmény: #4787  Boavista
Az árfolyam miatt szarozom, gondolom ez látszik! Az a két nap meg 8 is volt sacc/kb. Te is kiforgatod mint labanc, rokonok vagytok? Nem azért szar, mert mindenki ki akar szállni. Azért akarnak kiszállni mert szar..
Az appra se mondtam, hogy fényes, annak is vannak szar időszakai, mint általában a korrekciós időszakok. Amúgy azt is felvázoltam anno, hogy mikor jön a 200, 150, stb. a több éves csökkenő trend során. Ott megvolt a trendforduló és emelkedő pályára lépett. Most korrekcióz. Aki ezt nem tudja felmérni és elviselni,  az lottózzon inkább. Ők nem fognak kibírni 30 évet a tőzsdén, mint mi, az tuti! Csodálom, hogy te nem látod ezeket az összefüggéseket, a csökkenő trendet, trendfordulót, emelkedő trendet és korrekciót stb...

"Cicaharc", vagy nem, egy gyerekkel nem lehet megértetni, az csak fújja a furulyáját, aztán majd rájön, hogy vannak más hangok is. Gyakorlat, tapasztalat kérdése, meg időőő...
Laruska
Laruska 2026. 01. 21. 15:42
Nincs mit mondani 8.25 és 6 milliós forgalom! Tavaly még bele mentem a harcba farkasfuvel,most már tudom nem akar rosszat! Tények azok tények! Pedig benne vok tőkém 90%-val! Valamiért nem akarják elengedni az árfolyamot hiába a 11 forintos tőkeemelés új akvik standard bármi itt tartják 8 forint körül!
Vételi
(db) 
Vételi ár
(HUF) 
Eladási ár
(HUF) 
Eladási
(db) 
22 5008,258,4515 000
1 111 4238,28,520 000
75 0008,158,5530 000
20 0008,18,667 000
144 3958,058,6539 000
170 50088,7102 000
75557,858,7561 450
31 0007,88,845 000
100 00078,8543 500
43306,98,935 0
hotomi68 2026. 01. 21. 15:37
Valakinek tetszik a 8,2!
Boavista 2026. 01. 21. 15:35
Előzmény: #4786  farkasfu
Nem igazán értem, hogy mi alapján "szarozod" ezt a céget, erre biztosan nem szolgált rá.
A cicaharcotok nem érdekel, ebből én kimaradnék továbbra is, át szoktam ugrani. Talán két napig mozgott 8 alatt, és 7.85 volt az alja, ha ez azt jelenti hogy elengedte a 8-at akkor legyen úgy. Appot azért említettem, mert képben vagy és tudod hasonlítgatni a kommunikációt például..! Itt azzal érvelsz, hogy mindenki ki akar szállni belőle (ezért szar?) az app szerinted miért nem 1500 felett van kérdem én? Ott nem az van, hogy mindenki ki akar szállni belőle? Nem értek a ta-hoz, ezért aztán nem is kereskedek ez alapján, mindig a funda számít nálam és ha kell hosszabb távon tartom amiben hiszek, mert tartom hogy idővel minden a helyére kerül! Ez is és az app is például.! Az elmúlt 30 évben amit a tőzsdén töltöttem ezt megtanultam..
farkasfu
farkasfu 2026. 01. 21. 15:14
Előzmény: #4785  Boavista
ha vettél 8 alatt akkor miért mondod hogy nem tört le és most sem fog?? Furcsa logikátok van és te is egyből appal jössz a vertikál topokban! Olyan gyerekes visszabeszéd ez.... Appot nyomasd az app topikban, van sok belőle, ne ragadjon már rád is labanc sértődöttsége!  
Ettől ez még egy szar marad, ez látod te is, csak nem akard elismerni. Mindenki arra vár, hogy kiszállhasson belőle, de éppen ezt nem engedik a "jó  fundával ".... vajon miért? 
 Az app már egyszer szépen teljesített és az ATH közelében fordult le. Ráadásul a korrekció be volt ütemezve, de ezt ugye nem lehet hajszálpontosra venni, eltalálni a gyakorlatban is, ahogy itt sem! 
Remélem érthető így vázlatosan, és elnézést, hogy itt válaszoltam rá. 
A másik, hogy egy technikai elemzést, hiába akarsz megmagyarázni a fundával. Ezzel sokan elvéreznek! A legjobb fundánál is van csökkenő korrekció, de fordítva is. Emelkedni is tud egy szar fundánál! 
Boavista 2026. 01. 21. 14:57
Előzmény: #4784  farkasfu
Amikor 7.85-ig lement akkor vettem több mint 100K 7.90-en.! Nem tudom a 2 forintos p/e mennyire indokolja akár csak a mostani árfolyamot, szerintem semennyire. Ez a cég ráadásul kommunikál is normálisan ellentétben szeretett appunkkal, bár a funda ott erősebbnek tűnik még ennél is, de itt úgy gondolom hamarabb lesz emelkedés (40-50%) első körben mint ott.
farkasfu
farkasfu 2026. 01. 21. 14:48
Előzmény: #4783  Boavista
Akkor biztos másfelé jártál, amikor 8-alatt bohóckodott az árfolyam.. :)
Annyira jó funda lenne, akkor ez húzná a 4ig-et felfelé...! 😫
Boavista 2026. 01. 21. 14:40
Eddig is ügyeltek arra, hogy a 8 forintos szintet ne törjék le, most sem fogják szerintem. Lehet dobálgatni itt, meg várni 7 alá, 5 alá, 3 alá de a fundamentumok baromira nem indokolják már ezt a szintet sem. Ha mégis elesik ez a szint, akkor további pár millió darabra vevő vagyok.
Laruska
Laruska 2026. 01. 21. 13:33
8.45 Nem szép maradjunk annyiban!
Vételi
(db) 
Vételi ár
(HUF) 
Eladási ár
(HUF) 
Eladási
(db) 
50008,458,536 400
11 4238,28,5530 000
25 0008,158,667 000
24 5008,18,6539 000
97 3958,058,7102 000
1 170 50088,7549 000
75557,858,845 000
31 0007,88,8543 500
100 00078,935 000
43306,996000
Toka 2026. 01. 21. 11:38
Előzmény: #4780  oldrider
Köszönöm.A szalonnát iviszont megkívántam Farkas Úrtól, majd metszek belőle.
https://kepkuldes.com/image/teh8c6m

Topik gazda

user01
user01
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek