Topiknyitó: chart-trader 2022. 10. 08. 20:25

EURHUF és minden más  

A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Fsociety
Fsociety ma, 14:04
Előzmény: #6000  TheSnake2020
En mar felrealltam reszvenyekbol. Megvarjuk,mi lesz. Neha jobb kimaradni,mint beragadni. Forint nagyon sok helyrol kaphat gyomrost,. Iran,valasztasok,,olaj,inflacio,tozsdek beesese. Pihi es turelem reszemrol. 
TheSnake2020 ma, 13:11
Előzmény: #5999  Fsociety
Ez szerintem a hétvégéig is elhuzodhat. Ha a DAX nem tölti be az alsó rést sem, akkor elég tragikusan néz ki. Illetve utána már a hónapos gyertyát kell vizsgálni, illetve a negyedévest.  SP500 nagyon nehezen akarja magát megadni . Ettől függetlenül nagyon fáradt a bika.
Fsociety
Fsociety ma, 12:54
EURHUF frissítés.
A korábbi csatornában 5 hullámos,vélhetően C hullám fejeződött be,és nagyon intenzíven szúrt ki a felső vonalon. Jelenleg sztem egy backteszt zajlik a kitörésre, és innentől (kéne) felfelé az irány. Amennyiben visszatér a csatornába,akkor egy mélyebb korrekció jöhet,elnézve a geopolitikai szitut,ennek most kisebb esélyt adok.
https://invst.ly/1g4qi5
Freszelés szombat, 09:37
Ez az ország, társadalom, nép remélem nem ússza meg a váltást egykönnyen - amire amúgy nem vennék mérget. Igenis remélem hogy lesz következménye a nép választásának: 16 évig megszavazta ezt a csapatot, szóval remélem jön az gazdasági, társadalmi összeroppanás, a szegénység, egy kis belháború, lámpavasazás, puk-puk, ilyesmi. A tettek el kell hogy elnyerjék a jutalmukat. Nyilván ebben az esetben lesznek ártatlan áldozatok is. Hát ez van. Viszont az is lehet, hogy ez a "társadalom" már végérvényesen elhülyült és semmiből sem tanul. Ebben az esetben bármit és mindent megérdemel ez az ország.
A tétjeimet megtettem. A befektetéseim 0% kötődik magyarországhoz, forintban kb annyim van hogy a következő 'fizetésig' kihúzzam. 12 éve nincs bevételem magyarországról, nincs ügyfelem, nincs semmim. Vélhetően már nem is lesz. Csak fizikailag tartózkodunk itt. Elfogadom az elvonásokat (sápok) és nem is várok cserébe már semmit. Azt megoldom saját hatáskörben - pedig ez nem helyes, de hát mit tudok tenni. Persze igyekszem kompenzálni és eltettem a babavárót, csed-gyed-gyes-mittudoménmiket - bár Így is a többszörösét fizetem be. Nyilván a gyerekkérdés jókérdés, ez könnyen motiválhat arra, hogy szedjem a sátorfánkat és Ausztria, Svájc vagy kb bármelyik általam választott ország legyek fizikailag is.
Egyébként a környezetemben az, aki 4-8-12-20 éve fideszes volt, az most is az. Értelmes, értelmiségi, képzett, dolgos, becsületes emberek. Nem vagyok optimista.
chart-trader
chart-trader szombat, 09:13
Azért az is érdekes lesz Tisza győzelem esetén, hogy mi lesz a fidesszel. Belső berkekben azt hallom, hogy szijjártó lesz orbán helyett, ez eldöntött tény, csak az időpont a kérdés. Viszont a fidesz igazából orbánnal egyenlő, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a fidesz esik szét akár több részre. És a gazdasági hátország is nagy kérdés ebben az esetben, ami kihat a gazdaságra is. Szóval a narancsvidéken se mindegy, mi történne egy vereség esetén.
chart-trader
chart-trader szombat, 09:07
Előzmény: #5994  Angelo
Lehet, hogy nem is kell kitáncoltatni, hanem az EU vezet ki minket a teremből. Szerintem úgy vannak vele, ha most is megválasztja a magyar nép ezeket, akkor részükről vége, leírnak minket. Bármi is lesz, április 13-án nem egy könnyű korszak kezdődik (kivéve, ha a Tisza kétharmaddal nyer, de arra kevés esélyt látok).
Fsociety
Fsociety szombat, 09:00
Előzmény: #5992  chart-trader
Erdemes megnezni,mi tortent Ormenyorszagban. Ha a fidesz nyer,kb arra szamitok. Ha a Tisza nyer,akkor valoban fontos lesz,h mennyivel. Es h EUrHUF is legyen,a januarban berajzolt savban szep 5 hullamos szerkezet alakult ki ,mint C hullam,es torte is azota a csatornat felfele.En inanentol komolyabb forint gyengulesre szamitok..Eurusd sem nez ki jol,usdhuf longot nyitottam egy kozepes taktikai csomaggal.
Angelo szombat, 07:32
Előzmény: #5992  chart-trader

Egyetértek. 
A fidesz győzelme esetén nincs tovább. Jönni fognak a leminősítések, forint gyengülés, gazdasági leépülés és hatalmas kivándorlás fog elindulni ami megágyaz annak, hogy kitáncoltassák az országot az EU.-ból. 
A TISZA sem lesz könnyű helyzetben, ha győznek.
Az ország eladósítva és brutális kamatterheket fizet, ráadásul az ilyen olyan kedvezményes hitelekkel, hosszú távon alá aknázták az országot.
Változás kell, ezért muszáj győzni a TISZA-nak. 
Padre47 szombat, 07:22
Előzmény: #5990  TheSnake2020
A csendben elhagyjuk az orszagot megoldast naporól napra többet hallom a környezetemben. Teszem hozzá óvatosan nem 20-30as korosztályból hanem 40+! Hátra hagyva ingatlant az eltartja magát de nálam 6 eves távlatban amugyis project egész családdal elhagyni az országot. Ez évek óta erősödő tendencia.
chart-trader
chart-trader szombat, 07:07
Előzmény: #5990  TheSnake2020
A héten beszélgettem hosszan egy barátom családjával. Nekik mondtam, hogy egy nagy hibát elkövettem: eddig szinte nulla esélyét adtam az EU-ból kiesésnek, de ez nálam eléggé megnőtt, ha a fidesz nyer. Elindulna egy kivándorlási hullám is, ez borítékolható. És a közhangulat iszonyú mélyre süllyedne, mondhatjuk, hogy soha nem látott düh lenne az emberekben.
Ha a Tisza szűken nyer, az se életbiztosítás, ugyanis nem tudjuk, milyen platformok alakulnak ki náluk, amik megbéníthatják a kormányzást (nyilván nem az elején, hanem később). Én valahol 115 körüli Tisza mandátumra mondanám, hogy egy stabil kormányzás lehet. 
TheSnake2020 péntek, 22:24
Jöhet az igazi TACO mert a TACO liget besült.
TheSnake2020 péntek, 22:20
Előzmény: #5989  buythedip
Hát a hetes gyertyát investingen nem fordulatra utalnak. Baromira remélem,  hogy nem a legrondabb politikai scenario jön be. Nem tudom, hogy arra hogy reagálna a forint.  (Polgárhaboru szerűség.  Nem feltétlenül fizikai, de hatalmas sztrajkok,  külföldre költözés hullám  , esetleg minimális utcai lázadás. ) 
buythedip péntek, 08:21
Előzmény: #5988  TheSnake2020
Hát ez csak két eset, de 2008ban a metszéspont után erősödött még 10%-ot és az volt az alja, 2017ben már csak 2.4%-ot, de mindkét esetben az volt az évtizedes alj.
2008ban ahogy az 50 és a 200MA fölétört, nem volt megállás, 2017ben, nem lehet ilyen egyértelműen ezt kimondani.
2008+9 év = 2017
2017+9 év= 2026
A tévedés jogát én is fenntartom :)
TheSnake2020 csütörtök, 17:13
Előzmény: #5987  buythedip
Azaz szerinted is benne lehet még egy új aljat? A másikba írtam véletlenül.  
buythedip csütörtök, 12:39
EURHUF:
A heti charton death cross készült 2 hete. Úgy tűnik ez bullish :)
Legutóbb 2017 júliusában volt ilyen, a következő hónapban megvolt az alja.
Előtte 2008ban volt ilyen, akkor még 3 hónapig erősödött, de 228nál megfordult.
Matthias_Fo_Rex szerda, 15:32
Előzmény: #5985  domdom
A kedves urak itt az elmúlt időszakban válaszoltak nekem is több kérdésre, ha az avataromra kattintasz ott sztem vissza tudod követni az elmúlt időszak várakozásait, mert nem olyan régen voltak ezek a hozzászólások. + MokaBrikka oldaláról: https://x.com/Brikka_trading/status/2020790496566640648
domdom
domdom szerda, 10:27
Nagyobb EUR és USD vásárlást kellene végrehajtanom, viszont annyira nem sürgős kb. mától 2 hónapig terjedő időszakban. Szerintetek tegyem ezt meg most egyben, vagy mire lehet számítani? Eléggé változó most minden. 
chart-trader
chart-trader kedd, 12:31
Indítottam egy kis usdhuf longot, szerintem pár forint felfelé kör jöhet.
Moka_Brikka
Moka_Brikka kedd, 00:05
Előzmény: #5982  Matthias_Fo_Rex
"This is absolutely insane: By 2:10 PM ET today, the S&P 500, $SPY, $675 strike calls had fallen to a low of $0.02 per contract, effectively worthless. Then, at 3:20 PM ET, President Trump said the Iran war is "very complete," sending the S&P 500 soaring. By 3:30 PM ET, 10 minutes later, these same calls were trading at $4.95 per contract, up +24,650%. In other words, $1,000 invested in these calls at 2:10 PM ET was worth $247,500 just 80 minutes later. We are witnessing historic volatility."
Matthias_Fo_Rex hétfő, 22:53
Na vajon mennyit nyertek a haverjai ezzel a pár mondattal?! 
"még nem nyertünk eleget.”
Ezzel valamelyest árnyalta a CBS-nek tett nyilatkozatát, melyben arról beszélt, hogy „lényegében” legyőzték Iránt.
FR73 hétfő, 21:49
Előzmény: #5979  TheSnake2020
Katar, Bahrein, Kuvait még légtérzár van.

Topik gazda

chart-trader
chart-trader
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek