A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
0.786ig visszajott marciusi aljtol… GP aljaig lattam a lehetoseget az illikvid idoszakban, ami egyben fvg is volt.Tovabbment annyival, en innen mar nem latom lentebb..
"Én, ha kormanyon lennék, akkor a nem lakhatasi célú ingatlanokat biztos, hogy komolyabban adóztatnam." - Ez nem is kérdés. Soha nem fogom megérteni, hogyan kerülhetett az ingatlan a befektetési kategóriába. A csíráját is el kellett volna fojtani (kivéve persze a célzottan turizmusra épülő helyekre). Persze ehhez normális lakáspolitika kellett volna több évtizede (és nemcsak itthon, hanem a nyugatra is igaz).
Többször leirtam nem értek az ingatlanhoz. Te befektetési céllal vetted az ingatlant, ott is egy speciális a turizmusra lövö szegmensben. Én a lakhatasi célra gondoltam inkább. A tiéd egy jó piac volt és talán most is az. Van egy biztos cash flow, bár azért az elmúlt években nem vagyok benne biztos, hogy 15-20% os Euro hozamot tudtál csinálni , amit a PMAP tudott. De még ez is lehet. Akkor gratula. Én, ha kormanyon lennék, akkor a nem lakhatasi célú ingatlanokat biztos, hogy komolyabban adóztatnam. 3. ingatlantol. Meglatjuk , hogy valaki hozzá mer e nyúlni. Ez egy szent tehén, jó lóra tettél.
Szavazást indítok, sajnos modern szavazóbox ezen a fórumon nincs, de csinálok hozzászólásokat, ha szerinted a piacnak épp most ez fontos paraméter, akkor +, ha nem, akkor -
"Magyarán szólva kicsit furcsa, hogy nyugaton ahol a magyarhoz képest szarrá van adóztatva a tőke, ott van növekedést míg Magyarországon, ahol nincs adó ott meg csak vegetálunk." Ezt vitatom, ha az effektív adóterhelést és az egyéb transzfereket nézem a kulcsfontosságú területeken, akkor nemhogy inkubátorház nincs, egyenesen óriási versenyhátrány van. Gyakorlatilag minden rossz...
"Hanem arra, hogy az elmúlt 35 évben, ha valakinek sikerült pénzt keresnie valamivel, akkor a megkeresett vagyonból átment ingatlant fejleszteni, ahelyett hogy az eredeti pénzkereső tevékenységét innoválta volna belőle." Erről egy könyvet írhatnék. 😂 Családilag többszörösen is érintettként különösen (én vállalkozóként, a gyerekeim mindketten alkalmazott kutatással foglalkoznak, a vagyonom többsége belvárosi lakásokban, kisebb része a tőzsdén). Magyarország szinte minden szempontból alkalmatlan terep: 1. Csak a multik bérmunka kínálatára hagyatkoztunk a jólétbe vetett reményeinket illetően. 2. Kimondottan rossz hozzáállású ország vagyunk, ahol a lakosság 77 százaléka szerint a gazdagok tisztességtelenül szerezték a vagyonukat. 3. Iparpolitika, K+F politika mindig csak a szavak szintjén létezett (ellentétben Lengyelországgal). 4. Míg a multik idén munkahelyenként 55 milliós vissza nem térítendő támogatásban részesülnek, mi semmit nem kapunk. Nem a magyar innovációs képességekkel van gond, hanem az országgal. Még csak reményt sem látok a változásra, sőt, egyre rosszabb lesz a helyzet.
"Most ingatlanba? Nincs az a pénz....Azt 10 évvel ezelőtt kellett volna." Dehogy. Én a Covid alatt vett belvárosi lakásokkal jobban jártam, mintha BTC-t vettem volna. Elsősorban rövid távra kiadott lakásaink vannak, de kizárólag erős befektetői többségű házakban vásároltunk fel lakásokat, hogy szükség esetén szállodává tudjunk átalakulni. Egy év alatt 24 százalékkal nőtt a Budapestre érkező turisták száma és az iparági előrejelzések szerint ez a trend jellemzi majd a következő éveket is. Bejött a moratórium is, baromi jók a kilátások. "Elfogyo lakosság, magas kamatláb, termelekenyseggel nem alátámasztott erős bér kiaramlas." Ne az újságírók által sugallt szempontból értékeld a béremelkedést, az csak egy a lehetséges nézőpontok közül. Ha a GDP-hez viszonyítod a béreket, messze el vagyunk maradva a nyugati országoktól, a béremelésekkel csak a hátrányunkból dolgozunk le egy kicsit. Bőven van még benne tartalék, még a termelékenység növekedése nélkül is.
Ok. Így már értem. Az elmúlt 35 év a mamalukokrol szólt. Ebben teljesen igazad van. No verseny no innováció stb. Ezt azért jól mutatja, hogy hová jutottunk...eltanulobol, sereghajto
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!