A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Legyen már 380, olyan szép lenne egy alulról súrolásos visszateszt. Plusz az orra alá lehetne dörgölni a "nemhiszekatechnikai elemzésben" tábornak is :)
Engem a sentiment is befolyásol, és vagy egy hónapig, ha nem kettő, riogatás volt, recesszió, stb. Én teljesen optimista hangulatot akarok egy shorthoz.
Persze én nem vagyok nagy shortos, én csak egy új csúcsot shortolnék, főleg ha hülyeség dőlne a médiából, mondjuk hogy a quantum computing miatt hatalmas lesz a növekedés vagy Trump legújabb forradalmi ötlete miatt. 6423 lehetséges? Elvégre 7 részvény vitte fel az SP500-at, és a maradék agyon van verve. Ha ez a 7 oldalazik, a maradék elkezd araszolni felfelé...
Korai a short szerintem. 2024 augusztus óta a 100 napos mozgó 3x megtámasztotta az árfolyamot, most elveszett, én a visszatesztjét várom, ami 5941, a Pivot szint 5975, eddig felmehet a 100MA is pár nap-hét alatt. Csökkenő forgalommal emelkedünk, de emelkedhetünk még tovább csökkenő forgalommal tovább.
EURHUF, ez a lélektani szint 4x volt ellenállás 2023 január óta, most muszáj támaszként szerepelnie. Egyelőre tartom a 2/3-ot mindenféle fix kamatozású állampapírban.
EURUSD-ben nekem úgy tűnik, hogy a korrekció most kezd pontban arányos lenni, időben még kellhet félnap az arányossághoz. D1 RSI bulltámaszon van, H1-H4-en még nem fordult. Fibo és bázis csati támaszok 1.072 körül vannak. Úgyhogy ez még wait and see kis tf-en. Meglátjuk, hogy a potenciálisan jó helyen tényleg kialakul-e fordulat.
Gap up hetes nyitás. Én shortoltam. Továbbra is hiszem, hogy az SP500 lemegy 4500-4800. Mint a másikban írtam, 20 napos metszette a 200 napost sok helyen. Egy ideig itt táncolunk valószínűleg. A hónapos fontos. Havi jel nálam short. Tokeattetel nélkül SH tickerrel megyek.
Lóg a levegőben szinte minden. Amcsiknál is kérdés, hogy ez egyszerű relief ralli, és aztán folytatódik az esés, vagy valami más lesz. SPX-ben a havin az SMA10 első komolyabb tesztelése az esés, egyben Elliott csati alja is. Ha a 2022.10-től indult mozgás egy klasszikus impulzus, akkor ez az esés időben és pontban arányos egy (4) hullámnak. Szentiment alapján nagyon (4) hullám érzetű. Kb. rosszabb a hangulat, mint amikor folytatódott az ukrán-orosz háború, vagy a jpy carrytrade összeomlásától való félelmkor. - H1-H4-en most az SPX-ben minimum egy C hullám jöhet felfelé minimálisan 5820 környékére, de ideálisan 5900 alá egy picivel. Ha 5820 környékén csinál egy LH-t, az nagyon bearish lenne szerintem, mivel az esés fib 0.5 szintje alatti árfolyam nagy gyengeségre utalna. Ha 5900 környéke lenne C hullám vége, akkor lefelé még csapkodósabb lesz, és egy daigonál formát várnék. - 5920 fölött megnő az esély, hogy nem C hullám tart felfelé, hanem (5) hullám...
Ez így igaz. A hónap zárás azt fogja mutatni, nagy valoszinuseggel, hogy fordul honaposon is. Jelenleg azonban az 50 hónapi és a 200 hetes nyomja lefelé. Ha a 20 hónapos alá is sikerül bezárni, akkor meg kell várni, amíg hetesen fölé megy. Igazán hetesen az 1,0943 fölé zárás lenne jó, akkor az éves ellenállás fölött is van 1,0921. Innen lehet, hogy megnyilna az út, 1,18 felé. Mire odaer ott lesz a 200 hónapos is kb. De az már trend forduló szerintem és utána 1,21 és 1,31 körüli szintek vannak. Nekem továbbra sem elvart ez a magasság. Honaposon sok ellenállást átvitt eddig, de még nincs vége a hónapnak. Hetesen a kulcsfontossagu szint alá zárt és napison sem volt túl acélos. Nálam teljes kivaras. Honaposon senki földje. Hetesen , naposon longolnam a dollárt ezekről a szintekrol, bár nyilván 1,094 körül kellet nyitni ezért itt Bem is csinálok semmit. Valószínűleg a 20 napos mozgó átlagos jövünk le, nézzük meg ott hogy viselkedik. EURUSD.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!