Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Ez csak a személyes véleményem, nyilván senkinek nem kell követni Én annak idején megégettem magam az Opussal, ott is minden meg lett ígérve, és azóta sem volt az árfolyam 700 felett Itt is a bevezetés óta negyedelt az árfolyam, és nincsnek a mai napig tisztán látható viszonyok és számok Nem lehet tudni, milyen hitelek vannak, nem átlátható, nem transzparens Nálam ez no-go zóna :) De ez ne tántorítson el senkit, mindenki a saját pénzéért felelős
1000 alatt nyilván nem szabad venni, mert az már a csődöt árazza. Hogy akkor 12k mrd betétessel mi lesz valszeg MO csődje egyben, ezért nem lesz annyi.
Egyetértek. Idén az összeolvasztás költségei kiárazódnak. Lakossági és vállalati hitelportfolió stabilan nő, ha másért nem, akkor a biztos reálhozamú támogatott lakossági és KKV hiteltermékekből ( mindkettő robbanásszerűen növekedik). Még az 1.200 fiók egy részének bezárását sem tartom kizártnak (további költségcsökkentés). Barna Zsolt nem bohócnak szerződött ide...
Semmi különös nem történik, csak ami várható volt. Ez jó hír! A kereskedés szűk, 10 ft-os sávban mozog, lassú, de kimutatható növekvő trenddel. Mindez stabil, értékelhető forgalom mellett. Közben P/E, P/BV tekintetében lemarad a magyar banki benchmarktól. '25-Q4 után, pláne választás után bepótolja. A dilemma q@rva egyszerű: Aki bízik a Fidesz győzelmében, annak most még jó beszálló. Ha mégsem nyerne a Fidesz, az MBH akkor sem menne ez alá a 0,8-as P/BV alá... Évvégére Equilor célár (4.100Ft) szinte borítékolható.
Egyre tisztábban. Be fog kerülni a BUX kosárba kb.3%-al. Ezt március közepén mindenki megtudja. Áprilistól az összes indexkövető alap elkezdi hozzáigazítani a saját portfólióját, ezt persze a spekik már előre elkezdik meglovagolni. Index követő alapoknál kezelt eszközmennyiség 1000 mrd-os nagyságrendű azaz áprilisttól több 10 mrd vagy akár 100 mrd FT is megjelenhet. Ezt a választás nem hinném, hogy nagyban befolyásolná a választás napjáig, ott aztán minden megfordulhat. 68 mrd Ft-t jegyeztek le a kisbüfik, azokat ez simán felszippantja, illetve ahogy írtam márc 15 után meg fog jelenni a spekahad, az a kérdés mekkora lóvéval, de ott is sok 10 mrd-t látok bele. 3500 simán benne kell, hogy legyen 2 hónapon belül, ha ez nincs meg, akkor itt bizony valami bajság van a gondolatmenettel.
Az összes részvény négyezred része fordult ma meg eddig a parketten. Komoly, egetverő forgalom! 🫤 Na ez vajon miért van, hogy ennyire leült ,tudja valaki ?
Az a helyzet, hogy a jelenlegi árfolyamon a 10 ft-os skálázás túl durva. A papír legkisebb értékváltozása 0,32%! Ez visszaveti a forgalmat is. Vissza kéne lépni az 1ft-os egységekre. Az még mindig nagyobb, mint az OTP 10ft-os léptéke.
Rendkívüli tájékoztatás az MBH Bank Nyrt.
Saját részvény tranzakcióról
Az MBH Bank Nyrt. (székhely: 1056 Budapest, Váci utca 38.; cégjegyzékszám: 01-10-
040952, a továbbiakban „MBH Bank”) ezúton nyújt tájékoztatást az alábbiakról.
Az MBH Bank 2026. január 29-én a Budapesti Értéktőzsdén 18.499 darab MBH Bank
részvényt vásárolt 3.161,62 forint / darab átlagáron.
Az ügyleteket követően az MBH Csoport tulajdonában 76.526 darab saját részvény van,
míg a saját részvény állománya 0,0237%.
Budapest, 2026. január 29.
MBH Bank Nyrt.
Kb erre is lenne szükség, hogy elmozduljon 4k környékére, enélkül nem sok esélyt látok rá a kérdés csak az, hogy adva vannak-e a feltételek, bár elvárnám egy ilyen cikktől annak transzparensebb leírását is.
3. napja 3150 a záró 100 misi feletti forgalommal, ez már önmagában rekord, nem tudom, hogy volt-e valaha ilyen egy részvénynél. 3150-nél még csipegetek, ha adnak, bár nem hiszem, hogy ez a záró negyedjére is lehetséges.
Rendkívüli tájékoztatás az MBH Bank Nyrt.
Saját részvény tranzakcióról
Az MBH Bank Nyrt. (székhely: 1056 Budapest, Váci utca 38.; cégjegyzékszám: 01-10-
040952, a továbbiakban „MBH Bank”) ezúton nyújt tájékoztatást az alábbiakról.
Az MBH Bank 2026. január 28-án a Budapesti Értéktőzsdén 9.900 darab MBH Bank
részvényt vásárolt 3.148,96 forint / darab átlagáron.
Az ügyleteket követően az MBH Csoport tulajdonában 58.027 darab saját részvény van,
míg a saját részvény állománya 0,0180%.
Budapest, 2026. január 28.
MBH Bank Nyrt.
Megnéztem és MBH Bank MRP-nek kevesebb, mint 5%-a van kemény 1 darab hiányzik. Ez innentől kezdve a BÉT dolga eldönteni, de ha a matekot vesszük alapul, akkor az nincs 5% és nem kellene felsorolniuk.
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1300237.tv Itt meg lehet bogarászni, hogy is van ez a javadalmazás, mihez kell felhatalmazás a közgyűléstől és mihez nem. Szóval egyszer csak bizonyos emberek kapni fognak ebből az 5%-ból.
Ez egy cikk ahol mesélnek az elmúlt napokról és tesznek mindenfajta magyarázat nélkül egy állítást. A BÉT-en fent van egyértelműen és én nekik hiszek, hogy dec 19-én frissítették és 25% felett a közkéz. És ebben még nincs benne az az egyelőre még látható 5%, aminek egy része hamarosan javadalmazásként az alkalmazottakhoz fog kerülni, így azonnal közkézzé alakítva az 5%-t. Szóval ha nem akarnak szeptemberi felülbírálásig várni, akkor ezekkel lehet gondolkozni. Én továbbra is azt tippelem, hogy cél az index-be kerülés és a forgalom felpörgetése.
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban