Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Kb erre is lenne szükség, hogy elmozduljon 4k környékére, enélkül nem sok esélyt látok rá a kérdés csak az, hogy adva vannak-e a feltételek, bár elvárnám egy ilyen cikktől annak transzparensebb leírását is.
3. napja 3150 a záró 100 misi feletti forgalommal, ez már önmagában rekord, nem tudom, hogy volt-e valaha ilyen egy részvénynél. 3150-nél még csipegetek, ha adnak, bár nem hiszem, hogy ez a záró negyedjére is lehetséges.
Rendkívüli tájékoztatás az MBH Bank Nyrt.
Saját részvény tranzakcióról
Az MBH Bank Nyrt. (székhely: 1056 Budapest, Váci utca 38.; cégjegyzékszám: 01-10-
040952, a továbbiakban „MBH Bank”) ezúton nyújt tájékoztatást az alábbiakról.
Az MBH Bank 2026. január 28-án a Budapesti Értéktőzsdén 9.900 darab MBH Bank
részvényt vásárolt 3.148,96 forint / darab átlagáron.
Az ügyleteket követően az MBH Csoport tulajdonában 58.027 darab saját részvény van,
míg a saját részvény állománya 0,0180%.
Budapest, 2026. január 28.
MBH Bank Nyrt.
Megnéztem és MBH Bank MRP-nek kevesebb, mint 5%-a van kemény 1 darab hiányzik. Ez innentől kezdve a BÉT dolga eldönteni, de ha a matekot vesszük alapul, akkor az nincs 5% és nem kellene felsorolniuk.
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1300237.tv Itt meg lehet bogarászni, hogy is van ez a javadalmazás, mihez kell felhatalmazás a közgyűléstől és mihez nem. Szóval egyszer csak bizonyos emberek kapni fognak ebből az 5%-ból.
Ez egy cikk ahol mesélnek az elmúlt napokról és tesznek mindenfajta magyarázat nélkül egy állítást. A BÉT-en fent van egyértelműen és én nekik hiszek, hogy dec 19-én frissítették és 25% felett a közkéz. És ebben még nincs benne az az egyelőre még látható 5%, aminek egy része hamarosan javadalmazásként az alkalmazottakhoz fog kerülni, így azonnal közkézzé alakítva az 5%-t. Szóval ha nem akarnak szeptemberi felülbírálásig várni, akkor ezekkel lehet gondolkozni. Én továbbra is azt tippelem, hogy cél az index-be kerülés és a forgalom felpörgetése.
A nagy forgalom és az srv ellenére sem emelkedik az ára. Én arra számítottam hogy a jelentés után vágnak bele a saját részvény vásárlásba. Lehet hogy erősebb lett a 4. negyedéves eredmény és attól tartanak hogy jelentés után drágább lenne a részvény. Érdekes lenne tudni, hogy kik a nagyobb eladók. Ha az MRP szervezet vagy a Corvinus adná el azt egyből látni fogjuk, mert egyből 5%-os küszöböt lépnek át. A közkézhányadot még növelni kellene, hogy meglegyen a legalább 25% a BUX-ba kerüléshez.
Kicsit még gondolkoztam és sok minden összevág azzal, amit az elmúlt napokban összehablatyoltam, holnaptól egy darabig csak figyelem mi lesz ennek a hatása és hogyan veszegetik tovább, ha egyáltalán. Mozi.
....ha a 4. negyedévben a nyereség nulla lesz, akkor is lesz egy kb. 330Ft/részvény adózott eredmény. Tahát a P/E= 9. De ha a 3. negyedéves eredményt produkálja a bank a 4. negyedévben, akkor az adózott 2025. évi eredmény: kb. 176 milliárd lesz, igy 530Ft/részvény, ami a 2025. évre: P/E= 6. (Az OTP-nél ez most kb 9) Egy feleződő árfolyamnál ez egy nagyon alulértékelt részvénnyé válna.
Saját részvény adtak nem vettek. Szerintem fel akarták pörgetni a részvényt. 1000 mrd a kapitalizáció és nincs benne még az indexben sem. Fele akkora áron ez változhat, utána meg majd meglátják.
Viszonylag kevés részvényt jegyeztek az intézményi befektetők. A nagyját magánszemélyek vásárolták fel. 3000 alá nem kellene mennie. Számomra az a kérdés hogy a saját részvény vásárlási akció milyen célt szolgál és csak beetetés volt vagy meg is fog valósulni?
Ezt nem lehet kijelenteni. Nem tudom hány régi és hány új tulaj van a részvény lejegyzők között. A forgalom az alakul, de egy nagy zöld gyertya dukálna hozzá, egyelőre piros.
szerintem itt az alja. Az intézményi befektetők már minuszban adnák el (és pánik hiányába minek is,) a kicsik közül azok akik gyorsan akartak realizálni egy állampapiros éves hozamot rövid idő alatt, már eladták. Vérni kell egy jó hirre és elindul felfelé.
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban