Topiknyitó: _Macika_ 2022. 09. 27. 08:22

MBH Bank Nyrt  

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding.  Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Solar976
Solar976 péntek, 12:48
Előzmény: #1598  kenyeres2
Nem értek egyet veled. De mínuszolás helyett inkább kifejteném. A kgy határozat szerint legfeljebb 48.379.443 db saját részvényt vehet OTC esetén max. 10000Ft/db áron, kereskedésben pedig az előző havi ker. átlag max. 120%-ának megfelelő értékben. Ha több hónapig veszi akkor max. 20%-ot emelkedhet havonta az srv alatt.
zzzoltan péntek, 12:45
Előzmény: #1598  kenyeres2
hát igen, ráadásul 3300 Ft-nál 66.223 db eladó van már napok óta!...
kenyeres2
kenyeres2 péntek, 10:44
Ennek egy félévig kakukk, de utána 10K is meglehet.
Sehmet
Sehmet péntek, 09:12
Előzmény: #1596  gemes.bp

Nem én voltam, aki elkezdett kötözködni, de ez nemcsak ebben a topicban van így. Akik elkezdtek kötekedni, azoknak szerintem MBH részvénye sincs, csak politikai okokból próbálják az itt hozzászólókat elbizonytalanítani, ergo nekik elsősorban nem velem van gondjuk, hanem az MBH többségi tulajdonosával, de engem is követ a trollhad, bárhova írok be - csak azért, hogy tisztában legyél, mi miért történik.
.
A javaslatod nem rossz, csak az a gond, hogy a Házirend értelmében nem lehet a sem másik kilétét felfedni,
sem a sajátunkét. 
gemes.bp péntek, 08:30
Tipikus Pf banda van itt, többet foglalkoztok egymás baszogatásával, és a sehová nem vezető agyalással, mint a rv-árral. Miért nem jöttök össze személyesen, és ott beszélitek meg?
Sehmet
Sehmet csütörtök, 17:12
Előzmény: #1594  Sehmet
Az előző hozzászólás első mondatából kimaradt, hogy " ..... még ezt is biztatásnak gondolná ... "
Sehmet
Sehmet csütörtök, 17:11
Előzmény: #1592  1valaki

Jó, hogy leírtad az utolsó mondatot, mert néhány 1 bites még ezt is - önálló vélemény és felelősségteljes kockázatvállalás nélkül - rád mutogatna, ha nem jönne be a számításuk!
.
Január elején egyébként a JPMorgan például 39 700 forintra emelte az OTP célárát, ami a valaha volt legmagasabb várakozás, míg más elemzők tavaly 33.000 Ft és 37.000 Ft célárat írtak. 
1valaki
1valaki csütörtök, 17:11
Úgy látom itt is sokkal több az ellen drukker, vagyis kimondva irígy ember akik bizonyára lkimaradtak a jó kis bizniszből, mert teljesen normális kommenteket mínuszokkal lájkolnak! 
Részemről nincs evvel semmi gond félreértés ne essék, megszoktam hogy sok irigyem van, továbbá kevesen bírják az objektivitásomat! 
De hát a sok kibiccel mit kezdjen az ember!? 🤣
Azok úgyis csak a kártya aztán körül állnak és arról ábrándoznak hogy milyen lenne nyerni, de soha nem fog megtörténni náluk, mert nem mernek kockáztatni! 
Úgyhogy hajrá fiúk lehet lájkolni! 🤣
1valaki
1valaki csütörtök, 17:04
Előzmény: #1585  Catles1
Nem a bank védelmére, de 3 bank totál különböző informatikai rendszerét integrálni úgy, hogy közben éles működés van hát hogy is mondjam... csinálja valaki utána! 
Ezek a kezdeti nehézségek lassan elmúlnak, és sokkal jobban oda fognak tudni majd figyelni a hatékonyságra. 
Míg az otp a teljesítménye csúcsán forog vagyis nem fogja tudni minden évben 10-15 százalékkal növelni az 1000 milliárdos nyereségét, így azt mondom hogy az MBH növekedés szempontjából sokkal jobb helyzetben van.
És ez hamarosan a részvény árfolyamában is tükröződni fog!
Ez természetesen privát vélemény, nem befektetési tanácsadás!
Sehmet
Sehmet csütörtök, 16:56
Előzmény: #1586  berlini
Mutasd már meg, hogy mikor, hol és hogyan biztattam bárkit is vételre, és ne kamuzz ne magyarázd félre, amiket írtam!
1valaki
1valaki csütörtök, 16:36
Előzmény: #1589  Solar976
Egyértelmű hogy a kisbüfi kirázása volt a cél hogy így lenyomták. Aki jegyzett, a többsegük megilyedt és a kis es gyors haszon reményében eladta.
En viszont folyamatosan hígítok abból az összegből amit a jegyzésre szántam de nem kaptam meg csak a kétharmad részét.
Jó lesz ez! Én eltüntettem a "sell" gombot, csak a "buy" az aktív!
Solar976
Solar976 csütörtök, 15:47
Előzmény: #1560  Tanfer
Igen, jól be is raktak egy kisbüfi ijesztő pakkot 3300-ra, 3200 alatt pedig összeszedik az eldobott pakkot. Az intézményi befektetők jelentős összegekért vásároltak a 3300 forinton jegyzett részvényekből, így ennyiért vagy ezalatt érdemes bővíteni és nem szabad bedőlni a játékuknak.
berlini
berlini csütörtök, 12:36
Előzmény: #1587  Solar976
az mindenképpen segit abban, hogy megjelenjenek a külföldi vevők.
Solar976
Solar976 csütörtök, 12:19
Előzmény: #1583  berlini
Szerintem a BUX indexbe is be fog kerülni a jelentősen megnőtt forgalma miatt a következő átsúlyozás alkalmával 
berlini
berlini csütörtök, 11:45
Előzmény: #1580  Sehmet
örülök, hogy ha semmi máshoz nem is, de a helyesiráshoz értesz.
Jogász létedre nem tudod megkülönböztetni azt a hozzászólást, ami felelőtlenül biztat vételre a mai árfolyam kétszeresén a saját véleményed leirásától.
Catles1 csütörtök, 10:43
Előzmény: #1575  1valaki
A MOL-t nem nevezném tanúságnak, mivel ott egy fundás hír indította el, ami az MBH-nál egyenlőre nem látszik (de szólj ha tévedek). Azt hogy helyén van-e az árfolyam azt nem tudom (bár a részvénykibocsátás adott erre indikációt), de mint bank tényleg csak nagyságban összemérhető az OTP-vel, hatékonyságban nem (tudtommal 60% felett van a költség/bevétel aránya, ami bődületesen rossz). 
Ettől függően persze lehet benne potenciál, de ezt a fundás alap nem az idei évre mutatja véleményem szerint. (Ismétlem; ettől még mehet fel az árfolyam persze)
Sehmet
Sehmet csütörtök, 10:16
Előzmény: #1583  berlini

Ezzel nagyrészt egyetértek azzal a kiegészítéssel, hogy három bankot "összefésülni", az egyesülés diszfunkcionális és latens hatásait kiküszöbölni, egységes, új informatikai rendszert bevezetni, nem egyszerű. 2023.-tól 2025.-ig viszonylag kis mennyiségű részvény volt a piacon, az összrészvény állománynak az 1,13 %-a, ami a tarékbanki részvények MBH-s részvényekre történő átváltása miatt került a takarékbanki részvényesekhez. Ezekkel az árfolyamot elég könnyen lehetett mozgatni, különösen a napi egy-két milliós forintos forgalommal. 
.
Én azért bízom benne - és ez nem "biztatás" nem "tőzsdei tanácsadás", csak saját vélemény -, hogy nem sokára mindenki jó jár ezekkel a részvényekkel! Addig is kitartás! További szép napot!
berlini
berlini szerda, 18:00
De zárásként hadd mondjak biztatód is.
Az MBH vezérigazgatój Magyarország legjobb banki szakembere.
Az OTP nagyot veszitett, amikor 2023-ban ott hagyta a bankot, mert vezérigazgatóhelyettesen nem látta a perspektivát, hogy ő legyen Csányi utódja.
Az OTP szinte minden akvizicióját ő tárgyalta le és ő vezényelte le az új bankok szerves beépülését a bankcsoportba.
Ő tette az OTP-t regionális nagybankká.
Nem rajta múlt, hogy 2023 óta az MBH kilódik.
- 3 bankot kell összegyurnia
- extrabanki adókat kigazdálkodnia
- az internetbankolás követelményeinek megfelelnie
- csak a magyar piacon van bevétele
Az OTP 
- a nyereségének majd 80%-át külföldi leánybankoknál éri el, gy az extra adók, kamatstop stb kevésbé sujtja
- amikor az MBH még meg sem született, az OTP már az orosz Touchbankkal kisérletezett és tapasztalatokat gyűjtött 10 évvel ezelőtt és nagyobb bevételekből sokkal egyszerűbb kigazdálkodni az egyre növekvőbb informatikai költségeket.
ha van esélye az MBH-nak az nagy mértékben a vezérigazgató személye miatt van.
Szurkolok neki.
Sehmet
Sehmet szerda, 17:56
Előzmény: #1581  berlini
Hú, ez kemény! Én azt írtam, hogy 5k-s átlagárfolyamon adtam el, és 2.970 Ft árfolyamon vettem SPO részvényeket. :) Korábban, amire peterbond hivatkozott, pedig azt írtam, hogy 7k felett adtam el, és 5k-n vettem vissza. Most, hogy látom az "értve olvasásodat", már kezdek mindent érteni! 
berlini
berlini szerda, 17:49
Előzmény: #1579  Sehmet
Ne manipulálj.
és akkor senki sem piszkál.
Az meghogy mennyit nyertél vagy buktál a papiron a kutyát sem érdekel, ha nem manipulálnál.
mert a beirásaid alapján nagyot buktál volna.
De ha 5000 felett eladtad és még éppen nyereségesen, de közben meg vételre bitatsz az szemétség.
Egy bank értékét nem az adja meg hogy hányadik egy ország bankpiacán.
De ezt sem sikerült megértened.
Hozzá kellene szoknod, hogy most már nem elsőszámú vezető vagy.
Nem más gondolkodik helyetted és tolja eléd aláirásra a papirokat.
Ha nem vagy képes szisztematikusan elolvasni és értelmezni gyorsjelentéseket, akkor abból csak bukás lehet hosszútávon.

Topik gazda

_Macika_
_Macika_
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek