vagy nem :) ebben semmilyen pozit nem vettem fel, de egisszel együtt jól megshortolom, ha a piac megindulna lefelé... ők esnének a legtöbbet sztem egy nagy zuttyban
Amennyiben az olajipari szakembereken múlt volna, már régen le lehetett volna válni. A csehek megcsinálták és mégsem drágább a nafta, ha csak egy irányból tudok venni, akkor ki vagyok szolgáltatva az eladónak. Dilettáns kormányunk meg még szajkózza is, ha nem jön az orosz olaj, akkor nemzethalál lesz. Üres a kassza itthon /választás is lesz / létfontosságú hogy olcsóbban jussanak hozzá, de a profitot kormányunk úgy lenyeli, mint Michelle Wild fénykorában. Putyinnak is jól jön, mert aztán neki van most kiadása.
Már elfelejtetted, hogy az Erste mindig ellenséges volt a MOL árfolyamával kapcsolatban? Pletser az új szitokszó, hozzá nem értő, kókler bagázs! Mondjuk nagyon soha nem lőttek mellé. Pozitív, longos várakozást illik csak közzétenni a valóság nem érdekes.
Részben egyetértek. Én azért szoktam ránézni a hetesre, sőt még ennél is nagyobb időtávokra, mert olyan ciklusok ismerhetők fel, amik naposon nem könnyen jönnek szembe. A befektetés eredményessége két résztől függ: kockázat (bekövetkezés valószínűsége) * feltételezett haszon. Ha kockázatot akarok becsülni, akkor olykor rá kell néznem a nagy képre is. Én nem certizem, így a MOL, Richter, OTP esetében a napi mozgások sokszor kevésbé is érintenek, mint a heti/havi irány. De valid amit írsz.
én maradok a technikai képnél! Ha már most belemeséljük, hogy mi lesz, ha leesik hó, vagy elzárják a csapokat, az már a ta, funda és saját képzelődésünk egyvelege! Az sosem jó! Ami a fontos szerintem, hogy napos idősíkon mérjünk, mert vannak technikai szintek és úgymond "fizikai korlátok" is a mozgásnak, persze nem kell szó szerint venni! Szóval nálam a legrosszabb eset a piros 161.8% lenne, ~2500! Ehhez is már kell egy nagyobb pánik és a háttérben fundás nyomás! Várom a felpattanást valahol és a zászló lehetőségét, majd onnan lehet pontosabban kalkulálni! Mindkét irányba! 2700 környékén, valahol ott fut az alsó, hosszú emelkedő trendvonal! Na ez is egy fontos szint egy kis átlógással! :) Egy hetes chartot, elemzést, nagyon nehéz lekereskedni, mert sok olaj lefolyik a csövön közben! Vagy kiszárad.... Akkor csak 2300 körül lehet újraéleszteni!
Én ennél jóval szkeptikusabb vagyok, főként macro okokból. https://invst.ly/1cfk83 Ha ránk erőltetik a leválást, akkor itt szerintem nem a 25xx szint és a 100% lesz a célpont, hanem a csatorna alja, ami valahol 23xx körül van. Ez majd az osztaléknál fog végleg eldőlni, de számomra addig benne van egy nagyobb zuhanás is.
jó esetben a ~100% ról pattan, mivel a kék 161.8% is oda esik a rövid trend alja! Később a pattanás után, viszont újra megnézheti a madarat és kitudja hol parkol le! Gari nincs!
Bele kell férjen, nem tud ez akkorát esni! :)) Legfeljebb kilóg és lemegy a 200%-ig! Az a piros trend 120%-a! Ott már minden kiakad... Szerintem ahhoz is kellene egy felpattanás előtte! Ha piros 100%-nál, környékén felpattan, az mindenhogyan megfelelő lenne! Azért egy leszúrásra fel kell készülni, azt "nem mérik az indikátorok", az lenne az igazi! Adna egy löketet felfelé! Én tennék be mélyebbre vételt, egy leszúrást elkapni! Lehet teszek is be...:))
MOL topik