Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
GrizzlyG
GrizzlyG vasárnap, 20:28
Előzmény: #84897  Fsociety
A mozdony fegyvereket szállíthat, tökéletes célpont. 
Nem értem, a lengyelek mit nyekeregnek, nem kell átmenni a határon egy hábos zónába és akkor nem esik a fejükre semmi. 🤷 
keeper vasárnap, 20:13
Előzmény: #84897  Fsociety

"az orosz erők sorban már második napja támadják a vasúti infrastruktúrát."
.
Már legalább 3 hónapja támadják a vasúti infrát (is) és a mozdonyokat, egyszer még hír is volt, hogy megállítottak egy katonai szerelvényt, drónnal (kilőtték a mozdonyt) utána meg rákültek 2 iszkandert a szerelvényre.... szóval ez nem új fejlemény, csak most egy olyan vonalat támadtak állítólag, ahol x éve még BoJo is járt, hát senkit nem érdekel, hogy mi van a török kócossal.....
Szétlövik a vonatokat, a vasúti infrát, benzinkutakat az egész ukrán logisztikát, közben 5G ballonokat alkalmaznak és egy sor új technológiát, miközben a hadiipart felpörgették, az ukránoknak meg nulla légvédelmi rakétájuk maradt (és ez nem is fog változni köszönhetően az iráni konfliktusnak), nagyon nagyon rossz helyzetbe kerültek, főleg, hogy az orosz olajlétesítmények támadásával és a hajók süllyesztegésével már az amerikai gazdaságnak és persze az EUnak is kárt okoznak.....
Fsociety
Fsociety vasárnap, 19:55
Előzmény: #84896  keeper
Nem hinném,hogy Ukrajna bármit is vissza fog fizetni. Győzni kb biztosan nem fog,mert akkor Putyin esik ki az ablakon idő előtt. Európa ezen az egészen bukni fog,kb ez is volt a cél, hogy belealljom a buliba. 
Fsociety
Fsociety vasárnap, 19:52
Az Ukrzaliznicja állami vasúttársaság vasárnap a Telegramon arról számolt be, hogy az orosz hadsereg csapást mért egy személyszállító szerelvényre alig két kilométerre a lengyel határtól Voliny megyében. Az UNIAN ukrán hírügynökség szerint a légtérfigyelők korai figyelmeztetésének köszönhetően senki sem sérült meg a vonaton. Olekszandr Percovszkij mikroblogján arról írt, hogy az orosz erők sorban már második napja támadják a vasúti infrastruktúrát.
A BBC szerint a drón a vonat mozdonyát találta el, miután az utasokat már evakuálták. Az ukrán vasúttársaság közlése szerint egy sugárhajtású drónt észleltek, majd a csapás előtt mintegy 15 perccel elrendelték a szerelvény kiürítését.
_____
Hat ez is kemény.
keeper vasárnap, 19:37
Előzmény: #84895  FeherTibi

"Egy ukrán győzelem hosszú távon borzasztó lenne Európának, mert Ukrajna rengeteg pénzt követelne a kontinenstol a semmiért,"
.
Ha meg nem nyer, akkor semmit sem kell fisszafizetnie, amit eddig kapott, csöbörből vödörbe, az EU mindkét esetben csak bukik rajta....
FeherTibi vasárnap, 18:55
Előzmény: #84894  Robben
Én is így gondolom. Sok magyar elemzést hallgatok, Demko, Vukics, Somkuti, Thuróczy, Nógrádi, stb., talán egyik se mondja, hogy Ukrajna jól áll. De ez nem lehet meglepetés, ez a papír forma. Lassan ideje számolni a háború végével. A legjobb eredmény az lenne, ha Ukrajna fennmaradna, de nem győzne. Egy ukrán győzelem hosszú távon borzasztó lenne Európának, mert Ukrajna rengeteg pénzt követelne a kontinenstol a semmiért, hosszabb távon pedig a környező államok ellen fordulhatna. Oroszország kemény, akár brutális, de mégse ez zavaros identitás képpel rendelkező állam, mint Ukrajna. Kemény Ukrajna is, ez kétségtelen, de zavaros a múltja, és nincs jövőképe. Ha most győzne, akkor se lenne. Ez nem egy életképes ország. 
Robben vasárnap, 17:44
Demkó Attilát fogom idézni, aki ezen a héten vett részt Lengyelo-ban egy nemzetközi konferencián, melynek témája az orosz-ukr háború, plusz az Usa szerepe, tehát a jelenlegi nemzetközi geopolitikai helyzet volt.az ukrán propagandista "Dehogynincs fsociety, stb. most ne figyeljenek ide, mert mert ez neki magas lesz -hiszen valós és reális, azaz úgysem fognak rá reagálni hiszen k.urvára kínos lesz neki szembesülni a valósággal, ez eddig is így volt - tehát csak a normálisak olvassák el:
"Jó volt a lengyel beszélgetés, a realizmus jellemezte minden résztvevő részéről. Utána beszéltem egy lengyel OSW-s kollégával, gratuláltam a nyugati világban ritka, realista és tényszerű elemzéseikhez. Tisztelt kritikusaim... Megfordult a háború menete? Sikerült a Krímet elszigetelni? Összeomlott az orosz hadsereg üzemellátása vagy az orosz gazdaság? Dehogy, és nem is volt ez reális. Az ukrán csapások súlyos, de nem döntő károkat okoztak, miközben Ukrajna legalább annyit, arányaiban meg több csapást kapott. Az üzemanyag bizony probléma sok ukrán alakulatnál, az orosz csapássorozat a benzinkutak és a vasutak ellen nem maradt eredmény nélkül. Lehet vakon hinni, csak sok csalódás lesz a vége. Ugyanez a fronton, nagy ukrán siker Limannál, de Dobropilliánál es Orokhivnél baj van, de már Szlovjanszktól is 2 km re va nak az oroszok, Druzskivkában meg bent is. Ez van. Ezt mondtam el, senki sem cáfolt, különösen úgy, hogy a lengyelek is hasonlóan látják. Nincs semmi varázslat ami ennek a háborúnak a menetén már változtatna."
Fsociety
Fsociety vasárnap, 16:38
https://x.com/front_ukrainian/status/2098746046608216299
Ezeket sztem hamarosan drónvideókon közelről is látni fogjuk :)
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 16:33
Előzmény: #84887  keeper
Azt mondod, hogy nagyobb a magadáspártiak tábora a honvédők táboránál?
Egyetértünk. Moszkva tényleg nem az emirátusokban van, még akkor sem, ha szerinted Putyin azt hinné.
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 16:30
Előzmény: #84886  Phylaxa
Nem értem. Az ensz-nek jóvá kellene hagynia bármilyen agressziót?
Mondjuk, a jenkyk agresszióját. Miért lenne baj, ha egy agresszió jóváhagyását nem tartanák be és lemondanának az erőszakról?
keeper vasárnap, 16:27
Még szerencse, hogy gyarmatok már nincsenek.....a legutóbbi nigeri puccskísérlet mérlege:
.
France continues attempting to spread chaos in Africa to prevent the emergence of sovereigntist governments and thereby safeguard its interests on the continent. In a recent statement, Nigerien authorities formally accused French President Emmanuel Macron of being behind an attempted coup d’état in the country, clearly demonstrating that Paris’ actions in Africa aim to destabilize the region. The accusation was issued jointly by Niger’s Council of Ministers. The leader of the transitional government, Abdourahamane Tiani, described the rebel maneuver in the country as an operation commanded by foreign agents in the service of the “French regime.” He made these remarks following investigations into the incident conducted by local authorities.
keeper vasárnap, 16:24
Előzmény: #84885  FeherTibi
Nem. Hagyományőrző és az európai értékek védelmezője. XD
keeper vasárnap, 16:23
Előzmény: #84883  Dehogynincs

Azért nyilatkozott nem olyan régen a hírcsatornáknak Budanov, hogy havi ~30000 ember kell, hogy ne omoljon össze a front, mert kígyóznak a sorok a toborzóirodák előtt...azért turnéznak furgonokkal az egész országban non-stop és zsákolják az "önkénteseket"....nem fogok neked videót linkelni az eseményekről, ott a net keress rá van belőle bőven.
.
"a helyében én sem Moszkvában tárgyalnék."
.
Állítólag az UAE-ben fognak tárgyalni stílusosan, az ukrán elnököt és trump küldönceit elnézve ez mindent elmond, hogy ki áll valójában az ukrajnai háború mögött (is).
Phylaxa vasárnap, 15:32
Előzmény: #84875  Dehogynincs
Teljesen érthetően. A kérdés Mit kezdesz vele, ha sosem tartották be? Ezt hajtogatod? Megoldás?
FeherTibi vasárnap, 15:06
Előzmény: #84881  Shortelek
"szerintük Z a náci...".  Zelenszkij nácit temetett újra. Szerinted nem náci ?
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 14:23
 Mark Galeotti
https://www.thetimes.com/world/europe/article/russia-elections-2026-duma-putin-x5rkncjpl
Russia’s elections will be rigged. Here’s why the results still matter
Next weekend’s vote will reveal the limits of public patience with Putin and his war, even if he is the only one to see the real numbers
Csak a címet olvastam, de szerintem is biztos, hogy Putyinék elcsalják a választásokat és csak Putyin fogja tudni, valójában mit gondolnak róla az alattvalóként szavazó választók.
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 14:08
Előzmény: #84879  bigyula
Nem tudom, mennyire pótolhatatlan Zelenszkij, de a helyében én sem Moszkvában tárgyalnék.
Szerintem Zelenszkij nélkül is hatalmas azoknak az ukránoknak a tábora, akik meg akarják védeni a hazájukat és nem állnának be egy magadáspárti vezér mögé.
Fsociety
Fsociety vasárnap, 13:08
Előzmény: #84881  Shortelek
Hát ezt én nem hinném, elég átlátszó lenn, de mondjuk teát biztosan nem fogadnék el. Meg kb semmit. 
Shortelek vasárnap, 12:48
Előzmény: #84878  Fsociety
Ja persze a terrorista vezér nyilván kinyiratná, ki hisz annak szar terroristának, ja tudom, az itteni muszka trollok, szerintûl Z a náci, tolvaj, putyler meg az igazi hazafi, aki csak nõvelni akarja a birodalmát.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek