Köhög a bolha. Persze ügyes piár kommunikáció. Csak közben többek közt a fronton is szétverik őket, gondolom ezért mennek a yenkik, amíg még van mozgástér tárgyalni.
Egy ilyen gyorsuló világban,ahol ekkora elektronikai igeny,meg tokom tudja mi minden kell, a ritkaföldfémekert,olajert, energiáért barki meg fog tenni bármit. Nyilvan az eroviszonyoknak megfelelően. Betekerik ideológiába, megosztják az embereket,mi majd itt szépen okosan köpködni fogunk egymásra,amig a bizniszt tolják. Ez megy jóideje,ez a big picture. Egy dolog miatt kellunk nekik,valakinel ki kell termelni azt,amit az elit ki akar élvezni. Eddig erre ott volt az ember..Ha a robotika felfejlodik,ami nyilván még odébb van,de nem 100 év,ebben biztos vagyok,na utána izgalmas lesz. Nem oldalak,meg ideológiák vannak,csak érdekek. Nekünk eladják az oldalak, ideológiák mesét,es meg is esszuk, ahogy kell. Na ez a nagyobbik baj.
Igen..egyetlen bajom,hogy Putyin megmondta,ugy lesz lezarva max,ahogy ők akarják.. hogy ebben hol a bekepartisag,azt nem tudom,leginkabb sehol. Ebben egyértelműen benne van, hogy megy tovabb a buli,tehat a háború. Nyilvan otthon el kell adni a sikert,valasztasok vannak,csak aztán ez nehogy megint belekerüljön jo sok ember életébe. Jo,tudom,mi lesz úgyis. A nemeteket is figyelem,az AfD miatt nem mindegy,hogy a ruszkik mekkora befolyást szereznek.
"Korrekt. Én mondjuk a lengyeleket szeretném szívesen látni a szomszédunkban." Én is! Tudsz valamit arról, mikor fognak a szlovákok visszacsatlakozni hozzánk? XD
Trump bennfentes kereskedelmén maximálisan egyetértek, már a s'itcoinozása is az volt, szörnyű, meg asszem a fifa jogok is mentek volna a sógorhoz. Na de nem ez a lényeg. Az usa pórázt akart tenni a komplett földtekére, szoftverek, chipek, energia, stb. Ez most bukik, mondjuk elkefélték a globalizációt is, nagy ötlet volt kitelepülni a gyáraknak keletnek és házhoz menni a pofonért. Majd lesz, illetve már van a keleti féltekén saját oprendszer, chipek, stb. Ami viszont ehhez a lényeg, a ritkaföldfémek, ott Kína ural mindent, a feldolgozás 90%-a náluk van. Anélkül nincs rakéta, gépjárműgyártás stb. Afganisztán, Ukrajna giga készletekkel rendelkezik, ezt be akarták húzni a yenkik, meg NY-Európa is. Nem jött össze, Kína meg nem tankokkal megy, hanem nyitja a pénztárcáját. És persze visz amit lehet. + nagyon nem hülyék, nyugatnak annyit adnak el, amennyi az iparhoz kell, mert az extrából készülnének azok a rakéták, amivel majd Kína is meg lesz lövöldözve Tajvannál. Afganisztánhoz visszatérve, vmi 2-3 ezer milliárdusd-nyi ásványkincs lapul a térségben, még a szovjetek mérték fel anno. Nem kispálya, megérte volna demokratizálni a térséget.
Korrekt. Én mondjuk a lengyeleket szeretném szívesen látni a szomszédunkban. Ahogy volt is valamikor. De még mielőtt valaki ebbe belelátna bármit is, abszolút semmi közöm ehhez a háborúhoz, az egyetlen dolog, ami miatt hozzászólok, hogy talán leülhetnének és megbeszélhetnék, amíg lehet. Valamiért úgy gondolom, hogy mindenkinek jobb lenne, ahhoz képest, ahova fajulhat.Már ma is szarabb, mint 2022-ben volt.
30 eve van kaoszban a világ? Hát...nem tudom,en a békét tartom átmenetinek mindig. Az előző evszazad full kaosz volt. Ez is az lesz. Ahogy fogy a viz, erőforrás,egyre inkább. Szűkül a folyosó,es a nagyok át akarnak menni az ajtón,valakik törvényszerűen nem fognak. Sztem mi sem nagyon,a vizünket Orbánék odaadták az akksi gyáraknak,ipar nincs, mezőgazdaság nem hatekony,asvanykincs detto nincs, klímaváltozás pedig itt van. Lehet téteket megrakni.
Orban is volt liberalis. Mit sikerült ezzel igazolnod? Semmit. Az Usa alapja az olaj. Ennyi. En nagyon jokat keresek a tech cégeken. Akkor az meg win-win, köszönöm. Az evszazad csalasa a szemed elott zajlik,ugy hivjak,hogy bennfentes kereskedelem es piac befolyásolás. Amig te horogsz azon,h jaj,Irak,Ukrajna..Trumpek szénné keresik magukat a hír előtti 5 perccel korabban megkotott giga pozíciókon. Persze ki mire figyel, ugyebár...Trump,ha bukik,remelem,kap bilincset ezert. De gondolom ugyanaz lesz,mint az izraeli szuper békepárti esetében, hogy mehet a háború,ergo menekül elore majd. Mert az eleg nyilvanvalo,amikor piaczárás elott jelenti be a támadást, majd hétfőn meg minden nagyon jo, és közel a béke,es ezt eljatszani 5-10 alkalommal...ehhez nem kell nagyon okosnak lenni,csak kicsit latni a pályán... és mondjuk a fiadnak előtte szólni, hogy legyen a keze a gombon.
Marhaság, 30 éve van káoszban a fél világ, ez nem Trump művek, ő is amúgy anno demokrata volt. Még a nobel békedíjas Obama is simán tolta Irakot, Afganisztánt tovább, küldött több tízezer katonát a térségbe. Ami változott, hogy a wall street, a visa, mastercard stb. mellé feljöttek konkurenciaként a tech cégek, rommá keresik magukat többek közt rajtad. Érdemes lenne megnézni, hogy átlagban mennyi lové megy a yenkikhez, licencek, stream, YT, tárhelyek, starlink stb. gigantikus pénzek. Biden esetében is azért, na, hát ott figyeltek az ukrán energiaiparban többek közt: https://oversight.house.gov/the-bidens-influence-peddling-timeline/ Nem véletlenül kellett az orosz szálat bedobni 2019/2020-ban, hogy ne derüljön ki a Hunter Biden gyerek laptopjáról idő előtt minden. Az instant bukta lett volna a demokratáknak. Le volt tiltva a media, közösségia oldalak, ja, hogy utólag ment a bocsánatkérés, az már eső után köpönyeg kategória. Az évszázad csalása volt, szvsz.
Hat amemnyi háború partizast hallottam, főleg tőled kb mimden masodik mondatban,mintha kötelező lenne,ahhoz képest ez szép megvilágosodás. Kar,hogy azt hitted,hogy ettől en vilagosodom meg , miközben eleg regota mondjuk itt sokan -ukran propagandisták,csak a qrva hrivnya nem akar jönni -,hogy nekem az ukránok egyelőre azok,akik köztünk meg az oroszok között vannak. Nem tartom őket EU komform népnek,bar az elmúlt 16 evben mi is rendesen a padlóra szartunk orbánc révén a country klub padlójára. Pont. De amit itt az elmúlt másfél évben kaptam, hogy hova utaljak a fizetésemből meg a többi nagyon okos észrevétel okos emberektől, hát azokon jókat derültem. (Ugyanitt kérem ukran tartotisztemet es a nigeriai herceget, hogy megadtam a számlaszámot ezerszer, küldjétek mar a pénzt,mert eddig csak ismeretlenek lenyúlták,nem adták. Biztos csak valami tévedés lesz.😏)
Nem validáltam semmit, a magam részéről messze kétlem, hogy bármelyikük is valójában nagy orosz fan lenne. Azt is már linkeltem, hogy Merkel még a krími annexió után is küldte Putyinnak a tálca német söröket. Nincs itt látnivaló, túl van dimenzionálva ez a nagy oroszbarátság. Trump is Kimre, mint a barátjára hivatkozik, előtte rakétás emberke volt. Választási trükk az egész, a spanyolok is a ceutai menekültválságot is már az oroszok nyakába varrták, na, persze, oké.
Nem,inkabb azt, hogy az erdekeknek kell megfelelo embert találni. Pont egy ilyen nárcisztikus ember kellett,aki felrughatja a sakk táblát,vagyis a szövetségeket, , maradt az,hogy birodalmi törekvés,meg a többi.. bár,ha végülis a nagy halak tudják, hogy mi a big picture,es egy ilyen kell végrehajtónak,akkor tényleg betonfal jöhet.
Trumpli egy bábu, a mögötte lévők az érdekesek. Meg a háttér erdekek. Erre mondtam, hogy feldughatja maganak majd mindenki a jogot,amikor ilyen vezetok vannak,mint Trump,aki telibeszarja,de persze ha sajat erdekeiben hivatkozni kell rá,akkor persze szuper..lasd fidesz, jogállamiság. Hogy megy most a sírás...
totál gáz ez a trumpli nevű pacák... a teljes jellemtelenségéről nem is beszélve, egyrészt csak egy szarházi spekuláns, másrészt hol volt/van leírva (~a Biden idejében), hogy az átadott munícióért majd oda kell adni ~fél ukrajnát, vagy ha nem akkor majd állja a cehhet az EU..? ellenben az le volt írva - a budapesti memorandumban - , hogy az uki atomrakétákért cserében az USA+UK+RU garantálják az ukik területi egységét, szuverenitását...!! melynek csak az UK(+EU) próbál megfelelni, a RU 'kikukázta', az + USA immel-ámmal - talán pénzért + a felekirályságért(☺?), ha ~betartana...?szvsz
OROSZ-UKRÁN háború