Most komolyan! Olyas valakit próbálok kérdezni, aki ritkábban szól hozzá. Nem
teljesen nyilvánvaló, hogy egy azaz EGY propagandista van jelen ebben a
topikban? Aki nagyjából mindenhez hozzászól, egyoldalúan, sokszor
kisarkítva, és meglepő(?) módon folyamatosan jelen van. Nem hagy ki egy
lehetőséget sem, hogy valamit beírjon az elfogultság hatalmas szintjén.
Aki képes végigtúrni az egész netet egy-egy hírért vagy eseményért,
véleményért, a legtöbbször nem is a témához kapcsolódva, ráadásul azon a
primitív szinten, ahogyan az orbáni propaganda is a csekély szellemi
képességűeket szólította meg, mivel ők vannak többen.
Tehát csak én érzem úgy, hogy komolytalan dolog, egy komolytalan propagandistával itt párbeszédeket folytatni, miközben persze nagyjából mindenki azt csinál amit akar?
Éltem a Kádár-rendszerben. Akkoriban a szovjetek által megszállt lakosság töredéke akarta volna a nato-t (persze csak titokban), de még ennek a töredéknek is volt annyi esze, hogy merő életösztönből úgy álcázta magát, hogy a varsói szerződés és a kgst hívének látszódjék. A fidesz propagandája csak annyival közeledett a nézeteimhez, hogy az áprilisi bukás óta a fidesz sem költ állami pénzeket az oroszbarát politikájára. Abban egyetértünk, hogy a lefideszezés eléggé sértő. Van aki nácizással hízeleg nekem, van aki fideszezéssel. Nekem hiába hízelegtek.
"Az oroszok és az ukránok olyanok, amilyenek. Amikor a kettő közül választok" . https://youtu.be/GqEEEpJ9EW0 :D . "Ukrajna elég nagy pufferállamnak tűnik." Igen, ez nagyon emberségesen hangzott, kb. mintha egy elszabadult német vagy brit tábornok nyilatkozta volna...
megint szép nagy orosz propagandát toltál... de hogy pont Kazahsztánt hozod fel példának, ahová az orosz belügyisek menetek "rendet tenni", mert magától a nép nem szerette eléggé, azt a demokratikus Kazah vezetést... (szvsz kiküldhette volna Orbán is a románokhoz a TEK-et, hogy "JÓ" elnököt válasszanak :D ... a demokrácia jegyében)
Erre már leírtam nem egyszer, hogy már akkor erőltették 2008 környékén Ukrajna NATO csatlakozását, amikor még Ukrajna sem akarta. Idézem a hivatalos felméréseket: https://razumkov.org.ua/uploads/journal/ukr/NSD95_2008_ukr.pdf https://razumkov.org.ua/uploads/article/2021-nato-eng.pdf Az utóbbi esetében felhívnám a figyelmed a 9. oldalra, ahol gyakorlatilag növekvő NATO ellenesség volt 2010-ig. Az első esetben is kb. az oroszoktól rettegő lakosság 20%-a akarta volna a NATO-t. Az esetleges lódításra, hogy bezzeg a Krím után mi van, előre szólok, hogy tojok rá, az a ti lódításhalmazotok, hogy nem volt puccs, meg ilyenek. 5 milliárd dollárt kellett az ilyen-olyan szervezetekbe invesztálni, hogy 7/24-ben gyártsák az oroszellenességet és megpuccsoljanak egy demokratikusan megválasztott kormányt. Kazahsztán netán retteg az oroszoktól, be akar lépni a nato-ba? Lóxart. Te úgy gondolod, hogy a fidesz szintű propagandától te fényévekre vagy, sajnos, inkább egy paraszthajszálra max. Csak szeretném megkérdezni, Afrika talán megszabadult a franciáktól? Neked a szovjet megszállással volt bajod, fél Afrikának meg az európaival... Te Afrika totális elnyomását dicsőséges európai sztorinak véled? 30 évvel a CCCP szétesése után? https://blogs.lse.ac.uk/africaatlse/2017/07/12/the-cfa-franc-french-monetary-imperialism-in-africa/
Az oroszok és az ukránok olyanok, amilyenek. Amikor a kettő közül választok, nem választhatom a lengyeleket vagy bárki mást. Az ukránokban van hajlandóság arra, hogy a nyugathoz tartozzanak és arra, hogy ugyanúgy elfogadják az eu szabályait, ahogy azokat az eu tagállamai is elfogadják. Mi is úgy jutottunk be az eu-ba, hogy megszabadultunk a szovjet megszállástól és leépítettük a kádári diktatúrát. Szerintem az az alapvető biztonsági érdekünk, hogy az orosz birodalom ne terjeszkedjék és lehetőleg minél messzebb legyen tőlünk. Ukrajna elég nagy pufferállamnak tűnik.
Mivel oroszbarát vagy, kellett valami vonzót találnod a tiszában és nem tartottad fontosnak Orbán oroszbarátságát. A kommentelésért én fizetek az időmmel, a netes elfizetésemmel és a villanyszámlámmal. A való világban többnyire értelmes emberekkel találkozom és érdekes belelelátnom olyanok fejébe, akik téveszmékből építenek nekik tetsző, magas tornyokat. A dolgozós tanácsod jónak tűnik, ha elhanyagoljuk azt az apróságot, hogy nyugdíjas vagyok. Pár éve abbahagytam az aktív korszakomat, de hasznosan unokázom, ami bébiszitterkedésnek vagy házimunkának is tekinthető. A nyugdíjasságommal áprilisig beleillettem a fidesz szavazók táborának kihaló rétegébe, de végzettségem és világnézetem szerint már nem. Túl demokrata, túl liberális vagyok a fideszességhez és ráadásul gondolkodni is szeretek. Egyébként én is hozzád hasonlóan gondolkodom: te is a saját képességeiddel és háttereddel és én is a sajátoméval.
Náluk ez nem számít. Már a Barátság vezetéknél is szó volt róla, hogy az ukrán rezsim trükkje a leállás, de még a magyarokkal sem tudott úgy összeveszni Ukrajna, ahogy most a lengyelekkel: https://www.portfolio.hu/global/20260623/elszabadultak-az-indulatok-ukrajna-es-egyik-legfobb-tamogatoja-kozott-zelenszkij-futarral-kuldte-vissza-a-kitunteteset-845028 Az itteni emberkéken meg ne csodálkozz, náluk nem számít (már) az ukrán állami terrorizmus, lásd északi-áramlat, nem számít az eus pénzek ellopása, a giga korrupció és most az ukrán náci ideológiák sem. Nem számít, mert nincs benne OV, vagy Putyin. Éppenséggel most nekiállhatnak leoroszbarátozni is a lengyeleket, csak az maga lenne az évszázad vicce kategória.
"Aki ilyet ir, hogy "Hulljon a muszka" vagy hasonlót, az náci." És ha úgy írná, hogy "Amelyik orosz katona gyilkolni megy Ukrajnába, az ott pusztuljon el", akkor erre te mit írnál, főleg tudva azt, hogy mindegyik azért megy oda?
OROSZ-UKRÁN háború