Csak tudnám, miért nem menekülsz onnan, abból a szörnyűséges nyugat-Európából, abból a hanyatlól, süllyedől, pride-osból, élhetetlenből, miért nem mész Oo.-ba, amelyiket dicsőíted folyton? Mazochista vagy?
Ezt honnan veszed? Jelenleg az a helyzet, hogy csak az EU ad pénzt, ill. fegyvert több évre 90 milliárd Eurót. Ehhez képest mennyi az éves orosz katonai költségvetés? 130 milliárd Euró. A "sokszoros" igaz, csak épp fordítva. De úgy néz ki, ennyi is elég ahhoz, hogy tartsák a frontot az ukránok. Mégegyszer, amit tegnap írtam: az elmúlt három évben 1.5% területnyereségük volt az oroszoknak és jelenleg inkább az ukránok felé tolódott el az egyensúly, úgyhogy nem várható, hogy idén elesnek olyan erődvárosok, mint Kramatorszk vagy Zaporizsja.
"Felfüggesztették a lakossági tankolást a Krími félszigeten" Ez is csak megtévesztés lehet... biztosan semmi más. (a fekete lovag senkit nem enged át a hídon...)
"És arra is felhívnám a figyelmedet, hogy a komplett eu szemlesütve veszi
tudomásul az ukrán rezsim azokkal a náci kollaboránsokkal való
szimpátiáját, akik többek közt a wehrmachttal haverkodtak. Na ez sem
volt véletlen:" . Az USA és UK régebben ezeket a kollaboránsokat, a "béke" érdekében átadta a szovjeteknek szemrebbenés nélkül: https://hu.wikipedia.org/wiki/Andrej_Andrejevics_Vlaszov https://hu.wikipedia.org/wiki/Orosz_Felszabad%C3%ADt%C3%B3_Hadsereg "Körülbelül ezer katonája a Felszabadítási Hadseregnek került szövetséges
fogságba, viszont évekig titok volt, hogy erőszakkal átadták őket a
szovjeteknek, mivel Churchill
és Sztálin között külön megállapodás született arról, hogy valamennyi
katonáját a Felszabadítási Hadseregnek vissza kell küldeni a
Szovjetunióba" "Megpróbálták magukat megadni ugyan a közeledő Patton tábornoknak, ám az amerikaiak tartottak attól, hogy ez ártana a szovjetekkel való szövetségnek, így megtagadták a megadási ajánlatot." . Kapóra jöttek, mint a többi esetben a többi nép, utána "se cigi, se kóla nem is láttuk egymást"...
Úgy művelem a propagandát, hogy kiválasztottam ennek a fórumhomokozónak a legolvasottabb topicját és abban győzködöm a másik oldal propagandistáit.. Heathrow nagy repülőtérnek számít? Láttam néhányszor. Hatalmas repülőgépek úsztak a levegőben. A telexes cikk tényleg azt írta más szóval, hogy Putyin kussolt. Azzal hámoztam tovább a dolgot, hogy ebből a hallgatásból bosszú és eszkaláció is kijöhet, nem csak tárgyalás. Nincsenek belső információim. A nyilvános információkból csipegetek és ezekből a vonok le a képességeimnek megfelelő következtetéseket.
"olyan intenzitással megy a háború, hogy idén véget ér." Kizárt, jó ha ebben az évben elesik Kramatorszk, meg esetleg Zaporizzsja. A német tábornok szerint 29-re már az EU háborúban lesz az oroszokkal, max 1-2 évet csúszik a terv. Az orosz katonai költségvetés sokszorosát nyomják bele Ukrajnába a támogatók, ha kell már csupán zsoldosokkal is kihúzzák még pár évig.
"Igen láttuk, hogy a fél világot elfoglalták és ha nem kötnek bele a muszkákba lehet most is az lenne," . LOL, nyílt titok, hogy ha a németek nem támadnak, akkor a szovjetek támadták volna meg a németeket néhány héten, hónapon belül. (azért semmisült meg lényegében az egész szovjet hadsereg náhány napon belül, mert a határ mentén voltak összevonva az egységek offenzívára készülve Oh, holnap júni 22. :) Na meg ha a japánokat nem zavarják meg a amerikaiak és az angolok, akkor tudták volna támadni Kelet felől is a szovjeteket, a Sorge ügy és a többi.
Csakhogy német harcjárművek vonultak (megint) Kurszkban, németek tolják be a lovét ezerrel Ukrajnába. És felhívnám a figyelmedet, hogy anno a szovjetek vonultak be Berlinbe, hogy ne legyen náci világuralom. És arra is felhívnám a figyelmedet, hogy a komplett eu szemlesütve veszi tudomásul az ukrán rezsim azokkal a náci kollaboránsokkal való szimpátiáját, akik többek közt a wehrmachttal haverkodtak. Na ez sem volt véletlen: https://telex.hu/kulfold/2023/10/01/kanada-anthony-rota-hazelnok-lemondas-naci-ukran-tiszt-waffen-ss-jaroszlav-hunka
"most hirtelen gigahaderőt építő németek 80+ éve is nagyot álmodtak ezzel, láttuk mi lett a vége" Igen láttuk, hogy a fél világot elfoglalták és ha nem kötnek bele a muszkákba lehet most is az lenne, de nyilván jobb, hogy nem a nácik uralkodnak. Felhívnám a figyelmedet, hogy USA-Iráni háború topik az nem itt van.
A cipős üt és ha már szovjet viccek, abban Reagan első osztályú volt: https://www.youtube.com/shorts/X0anVXWjtFI Ellenben akkoriban a két fél ugyan vetélytárs volt, de kölcsönösen tisztelték egymást. Most meg van egy elkényelmesedett európa, aki röhög visitva az oroszokon, akinek gyakorlatilag nincs hadserege, alig tett valamit a védelemért és 7/24-ben prideozik. És cinikusan maga elé tolja az ukránokat. Hát ha neked ez az erő nyelve oké, na de a most hirtelen gigahaderőt építő németek 80+ éve is nagyot álmodtak ezzel, láttuk mi lett a vége. És akkor még atom se volt. Mellesleg kiválóan műveled te is a propagandát, kifelejtetted pölö azt a TASS-os mondatot, hogy a moszkvai nemzetközi reptéren EVAKUÁLTÁK - szégyenszemre - az embereket. Láttál már moszkvai méretű nemzetközi repteret? Amiből pedig kiindultál az a telexes cikk volt, miszerint Putyin kussolt. És akkor már nem hámozom tovább a dolgot, ennél nagyságrendekkel nagyobb balhé volt az iráni Operation Epic Fury hadműveletnél. Szíveskedjél légyszíves betenni azt a trumpi beszédet, ami a valós veszteségeket, megsemmisült amerikai bázisakkal kapcsolatos infókat taglalja.
Tényleg leplezik, amit lehet. Nem a tárgyalásra figyelek, hanem arra, ami következik. Akkor fogok a tárgyalásra figyelni, ha lesz tárgyalás. Már régóta azt fuvolázom, hogy az oroszok az erő nyelvét értik. Ez a dróntámadás az erő nyelvén szólt. Az orosz válasz (bosszú vagy tárgyalás), azt mutatja meg, hogy mit értettek meg ebből és az ötödik éve tartó háborúból az oroszok. A tass azt szemlélteti, hogyan működik az orosz propaganda A címe az, hogy ez utóbbi két évben ez volt a legnagyobb ukrán dróntámadás a moszkvai régióban. Részletezi, hogy hány drónt semmisített meg a légelhárítás. Megemlíti, hogy több drón is eltalálta a maoszkvai olajfinomítót. Részletezi, hogy dróntörmelékek estek egy bevásárlóközpontra és egy nő kisebb vállsérülést szenvedett. Megemlíti, hogy Kapotnyában megváltoztatták a buszok útvonalát. ... Négy reptér nem indít és nem fogad járatokat a repülés biztonsága érdekében. ... _________ mint a viccekben _______ Az amerikai és a szovjet elnök versenyez egymással. Az amerikai győz, a szovjet lesz a második. A szovjet sajtó eképpen adja hírül a nagy eseményt. "A nagy versenyen a szovjet elnök az előkelő második helyet szerezte meg, az amerikai elnök az utolsó előtti lett!" ___________ TASZSZ-jelentés a ’60-as évekbõl: A kínai határ mentén békésen dolgozó kombájnjainkra a kínai határõrök tüzet nyitottak. Kombájnjaink viszonozták a tüzet, majd felszálltak és visszatértek bázisukra. ___________ Két orosz katona beszélget Afganisztánban. – Ugye, mennyivel jobb dolgunk volt nekünk otthon, Székesfehérváron? ___________ – Mi a különbség a szovjet és az amerikai AIDS között? – Az amerikai halálos. A szovjet legyõzhetetlen… ___________ Hosszú sor áll Moszkvában egy befalazott ajtó elõtt. A TASSZ riportere kíváncsi, hogy miért állnak ott, ezért megkérdezi a sor elején állót, hogy mi történt. – Tudja Uram, kifûzõdött a cipõm, itt volt az ajtó elõtt egy lépcsõ, arra felraktam a lában és bekötöttem a cipõmet, de mire felegyenesedtem egy nagy sor állt mögöttem. – De hát miért nem megy haza? – Meg van õrülve? Elsõ vagyok a sorban. ____________ A Szaratov hûtõgépgyár sztahanovistája nyugdíjba megy, és ebbõl az alkalomból a TASSZ riportere interjút készít vele. – Mondja elvtárs, van magának hûtõszekrénye? – Nem, nekem nincs. – De ember, maga harminc évig egy hûtõgépgyárban dolgozott, nem próbált meg ennyi idõ alatt egyet darabokban hazavinni? – Én hazavittem hármat is, de akárhogy raktam össze, mindig tank jött ki belõle.
Amúgy a 2. világháború alatt Európa, a Szovjetunió és Amerika is csak azért támadott vissza Németországra, mert Németország vagy Japán megtámadta őket. Például az öntelt Angliat egyáltalán nem értékelték a gazkamrak, ahogy a franciákat se. Utóbbiak elvoltak a náci barát Vichy kormányzattal.
OROSZ-UKRÁN háború