Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 2026. 06. 13. 09:38
Előzmény: #82337  GrizzlyG
Link? De ne orosz dezinfó linket adj!
.
Egyelőre ott tartok, hogy az MI ezt mondja, de cáfolj, ha tudsz!
.
"Igen, az ukrán háború előtt is működtek biolaboratóriumok Ukrajnában, de ezek nem titkos fegyvergyárak, hanem teljesen legális egészségügyi, járványügyi és mezőgazdasági kutatóintézetek voltak. [1, 2]A háború kitörése óta az orosz állami média és különféle összeesküvés-elméletek azt terjesztik, hogy ezekben a laborokban az Egyesült Államok finanszírozásával tömegpusztító biológiai fegyvereket fejlesztettek. Ezt az állítást sem az ENSZ, sem független nemzetközi tényellenőrzők nem találták megalapozottnak."
gipsy
gipsy 2026. 06. 13. 09:04
Előzmény: #82338  GrizzlyG
Ugyebár azt mondják, hogy a félelem-szeretet, e kettő véglet irányítja a világot. Mára nem így van. A közöny lett az úr és erre senki sem gondolt, hiába a doku csatornákon éjjel nappal unalomig ismételt holokauszt, az sem érdekel már senkit.
GrizzlyG
GrizzlyG 2026. 06. 13. 08:28
Előzmény: #82336  gipsy
Valószínűleg úgy döntöttek dicsőséges nyugati vezetőink, hogy még nem tökéletes a lefejezős bevándorlók és az őslakosok aránya.
Ezért az őslakosokat megritkítják az európai értékek oltárán. 
Persze ők messze lesznek a lövészárkoktól, de ez ne zavarjon senkit az európai egyenes uborka és lefejezős abdullah—ok (vagy mik) védelmének közepette. 
GrizzlyG
GrizzlyG 2026. 06. 13. 08:20
Csúnya, gonosz, nem demokratikus, elnyomó, nem emberbarát, undorító, mocskos aljas orosz propagandát terjeszt az amerikai titkosszolgálatokat felügyelő nő. Évekig hallgathattuk, hogy micsoda egy legalja és nevetséges elmebaj ilyesmiről magyarázni, hiszen nagyjából azonos szinten van az erről magyarázó a laposföldesekkel meg a chemtrailesekkel. Erre az illetékes elvtársnő ma képes volt kivonni a titkosítás alól az ukrajnai (és más országokbeli) amerikai finanszírozású biolaborokról szóló iratokat, aztán azt mondani, hogy ez igaz! Még azt is elmondta, hogy Trump most szüntette meg ezek finanszírozását, de még keresik, hogy egyáltalán hányat pénzeltek és hol, mert annyi volt, hogy keresni kell. Meg azt is mondta, hogy mindenféle, tömeggyilkosságokra alkalmas betegségekkel is próbálkoztak ott, illetve élőlényeken végeztek olyan kísérleteket, amikkel módosítani akarták a képességeiket, mint valami B-kategóriás hollywoodi filmben.
Természetesen ezt nem szabad elhinni! Ez dezinformáció, orosz propaganda. Alusipkás hülyeség ez, épeszű ember ezt nem veheti komolyan. Se Gabbard, se a munkatársai nem épeszű, sőt, biztosan orosz ügynökök is, azért mondják ezeket. Bezzeg, ha a demokraták lennének hatalmon, akkor ez nem derülne ki! Akkor meg ugye nem lenne ügy és hihetnénk tovább abban, hogy ilyen nincs, a világ meg szép. Na, ugye!
Ugyanis, mint az köztudott, az USA vezetése sosem csinálna ilyet. Nem azok a típusok. Ilyesmiket csak az olyan elnyomó, nem emberbarát, borzasztó, elviselhetetlen diktatúrák tudnak csak végezni, ahol nincs demokrácia, jogállam, nincs ott a fékek és ellensúlyok rendszere, ami ezt megakadályozhatná. Illetve nincs ott a civil szféra, ami a busszal és biciklivel járó politikusokat utol tudja érni és számon tudja kérni, amikor így viselkednek. Ezekben az országokban ott van még az átlagember ultimate fegyvertára is: Bármikor lecserélheti a profilképét, online petíciót gyűjthet, netán (ha már minden kötél szakad) kimehet tüntetni. Bezzeg Kínában vagy Oroszországban!
De olyan fantasztikus helyeken, mint a Nyugat, nem fordulhat elő. Ottan nincsenek ám ilyesmik és ha vannak, akkor is magasabb a GDP. Különben is, biolaborokat meg élőlényeken végzett kísérleteket csak sötét, panelházak aljában megfigyelhető, cirill betűs feliratokkal ellátott ajtók mögött szoktak csinálni. Aztán azt, aki beszél róluk, elviszik Szibériába.
Ezért is jobb hely a nyugati világ, mert ott csak retardáltnak, alusipkásnak és kreténnek hívnak a kommentelők, ha ilyet állítasz. Hiszen mindenki tudja, hogy ez csak orosz propaganda lehet. És amikor kiderül, hogy mégis igaz, akkor fütyörészni kezdenek, meg nem kommentelnek. Ám ha mégis kommentelnek, akkor nyilvánvalóan azt, hogy "nem ezzel kell foglalkozni", "de ez más", "akkor is jobb Miamiban élni, mint Murmanszkban", "ha ennyire imádod, akkor költözz Szibériába", illetve "mi van az Epstein-üggyel, arról viszont hallgat Trump", "ez valami terelés lesz, mert beszopta Iránt".
Ja, szerintem terelés, csak most nem ez a téma. Gondolom, az ufók már unalmasak, úgyhogy elő kellett szedni a biolaborokat. Úgyse kellettek már, különben is csak vitték a pénzt.
Bocsánatot meg nyilván kérjen az a másik lehülyézéséért, akinek hat anyja van.
gipsy
gipsy 2026. 06. 13. 08:00
Mindig azt bizonygatják, hogy oda vannak az oroszok. Csak azt nem értem, hogy akkor mitől fél a nyugat, hogy háborús uszítást végez. Ettől a legyengült oroszországtól kell félnie a nyugatnak? Folyamatosan hazudik már mindenki. Azt érte el minden hírcsatorna, hogy már annak sem hisznek, akinek igaza lenne..... Mit jelez ez előre? Totális érdektelenség van az emberekben. Ott tartunk, hogy a közöny lett a legnagyobb úr és ez hová vezet? A zsidók megöltek 30 ezer palesztin gyereket, kit érdekel, csak egy hír, ami a lőtéri kutyát sem érdekli..... Úgy beszélnek a háborúról, mint egy baseball meccsről. Vannak drukkerek meg ellendrukkerek. Jókat röhögnek, amíg nem az ő f@szukat tekergetik, pedig el fog jönni az az idő is.
the_outsider 2026. 06. 13. 01:53
Előzmény: #82332  FeherTibi
A 'nem igazán éljenző' szavak használatára, a propaganda jeleinek kimutatására és említésére, illetve a saját régebbi bejegyzéseinkre való utalásra nem tartasz minket (engem) képesnek, vagy vannak még egyéb momentumok is szerinted, amikben el vagyunk nagyon maradva az AI-októl?
the_outsider 2026. 06. 13. 01:41
Előzmény: #82331  the_outsider

A végét levágta ez a trágya #########, tehát:          
......             
Éppen ők kezdték bevezetni(!), elterjeszteni(!) ezt a szót azokra, akik pont a háború elindítása ellen voltak/vannak (: újbeszél). Tudom, az emberek nem nagyon szeretik követni a logikát, de ez a logikai láncolat.         
A másik (ugyancsak logikai!) kérdés, hogy amikor én erről a kifejezésről és egy konkrét propagandistáról írok egy bejegyzést, akkor arra miért kell az "ukrán rajongásra" asszociálnia valakinek, és abba az irányba elvinni a megjegyzésem tárgyát.        
A propagandista (M.) itteni jelenlétét, megnyilvánulásait nyilván most nem elemeztem ismét több részletre kiterjedően, mert máskor megtettem már. Csak bizonyos, számomra nyilvánvaló momentumokat emeltem ki (újbeszél használata, és emellett a fáradhatatlanul nyomott propaganda), erre vonatkozott a kommentem.
FeherTibi 2026. 06. 13. 01:39
Előzmény: #82331  the_outsider
Szerintem te is és még jópáran mesterséges intelligenciaval íratjatok a kommenteket
the_outsider 2026. 06. 13. 01:36
Előzmény: #82329  FeherTibi

Már a másik topikban kitárgyaltuk az "ukrán rajongást". Nem értem miért hozod fel ismét.         
Illetve még inkább nem értem, hogy miért az előző beírásomra reagálva, amiben egy tényszerű dolgot említettem.          
Logikailag: ki indított el egy háborút (ami nem mellesleg potenciálisan(!!) VH-vá is fajulhatott volna v. fajulhat, stb. most nem sorolom). És kik azok akik ezt a háborúindítást támogatják? Ha bárkire is azt a szót akarjuk használni, hogy 'háborúpárti', akkor nyilván rájuk van leginkább értelme. De akár abból is kiindulhatnánk, hogy kik kezdték a szót elkezdeni használni, mivel általában senki nem háborúpárti, kivéve egy-két elborult elméjű militáns személyt, de ez nagyobb, szétszórt csoportok egyikére sem jellemző. Tehát kik is voltak? Éppen azok, akik támogatták a háború elindítását, Éppen ők kezdték bevezetni(!), elterjeszteni(!) ezt a szót azokra, akik pont a háború elindítása ellen voltak/vannak (
Murdoch 2026. 06. 13. 00:48
Előzmény: #82328  the_outsider
Biztos az is lényeges valahol, amit gügyögsz, csak hát innen indul pölö a történet:
https://telex.hu/ellenorzo/2022/03/11/lavrov-es-az-orosz-propaganda-szerint-az-amerikaiak-ukrajnaban-oroszokra-specializalt-biologiai-fegyvert-fejlesztettek
"Az orosz vezetés most már külügyminiszteri szinten állt bele abba az állításba, hogy ukrajnai kísérleti laborokban az amerikaiak pestis, anthrax és más betegségeket terjesztő biológiai fegyverek kifejlesztésén dolgoztak. Hasonló vádakat az orosz propaganda évek óta hangoztat."
"A Meduza szerint az orosz állításokat márcsak azért is érdemes gyanakvással kezelni, mert Ukrajnában nem voltak igazán fejlett biológiai laborok. A legmagasabb kockázati csoportba tartozókból, amelyek elvileg egy biológiai fegyverkísérlet egyáltalán szóba jöhetnének, egy sem volt az országban."
Most itt figyel a közétett bizonyítékokon: pestis, anthrax és még zűrősebb társai. Meg egy rakat zűrös biolabor. Csak azt tettem haver, ami a telex oldalán is rajta van, 'keresd a tényeket'. Ha tévedtem volna, az usa rosszul írta, bárki rosszul írta, most hazudtak vagy nem az oroszok, nyugodtan cáfold, vagy linkeld, ez ilyen egyszerű.
FeherTibi 2026. 06. 13. 00:45
Előzmény: #82328  the_outsider
Én nem értem ezt az ukrán rajongást. Ukrajnarol, az ukrajnai magyarokat leszámítva eddig a haboruig szinte semmit nem lehetett tudni, azon kívül, hogy volt szovjet tagország és Kijev a fővárosa. Nem tagja az EU -nak, a nyelvét az idősebb magyarok se beszélik (mert nem orosz), a szovjet időszak alatt se volt túl ismert a magyarországi magyarok számára se. Most meg gyakorlatilag a világ egyik "legfontosabb", ha nem a legfontosabb országa lett, már már vetekszik. Mert Izrael az egyik olyan ország, amit ha támadás ér, akkor Amerika rögtön ott van. Ukrajna ugyanilyen, csak most inkább az EU terem ott rögtön, amennyire merészel. Lényegében mindegy, hogy az EU katonákkal van e ott (ehhez gyáva), vagy elveszi adó formájában az európai dolgozóktól a pénzt és Ukrajnának adja. Ukrajnaban gyakran oroszul az ukránok is. Ennek az országnak nincs történelme se. Ez egy mutáns terület. Valószínűleg az 1986-oa csernobili atom katasztrófa tette ilyen hülyéve ott az embereket 
the_outsider 2026. 06. 13. 00:20
Előzmény: #82326  Murdoch
Te is, én is, mindenki tudja, hogy a te támogatóid a háborúpártiak. Ebből az "újbeszél"-ből amit Orbán is folyamatosan alkalmazott (meg te is), tehát ebből is látható, hogy egyszerű propagandista vagy, és hiába gondolod azt, egyáltalán nem a kifinomult fajtából (de kétségtelenül fáradhatatlanul nyomod itt, amit úgy gondolod, hogy nyomnod kell).
FeherTibi 2026. 06. 13. 00:06
Előzmény: #82326  Murdoch
Hát ez elég gáz... Ukrajnának is biztos megvannak a Dr. Mengele-i. És emellett éltetik a lengyel gyilkos UPA-t. 
Murdoch 2026. 06. 12. 23:55
Előzmény: #82325  Robben
Kb. két éve a fórum háborúpárti része körbevihogta azt, amikor az oroszok jöttek az ukrajnában lévő amerikai biolaborokkal. Most a yenki kormányzat nem xarakodott, jár a piros pont:
https://www.dni.gov/index.php/newsroom/press-releases/press-releases-2026/4163-pr-10-26
https://www.dni.gov/files/BIOLAB_Slides.pdf
"Until now, evidence regarding the full existence and funding of these laboratories had been knowingly withheld from the American people. The information surrounding the existence, history, locations and funding of these US funded biolabs has been intentionally covered up by powerful people falsely, claiming that they do not exist and accusing anyone who says otherwise to be foreign assets and traitors to America."
Csodálatosan frappáns, szóval 40 biolabor Ukrajnában, még egy puzzle ugrik a helyére.
Robben 2026. 06. 12. 16:06
Előzmény: #82314  Dehogynincs
"Azt állítottam, hogy 2015-ben Orbánék négyszázezer migránst engedtek át a schengeni határainkon. Azért írtam, mert tény. A kerítéssel az volt a bajom, hogy a négyszázezer migráns átengedése UTÁN építették."
MIÉRT nézel itt mindenkit hülyének??!
hiszen ezt itt kb. 12. alkalommal írtad le - ÉS: kb. ugyan annyiszor, világosan el lett magyarázva ennek az oka: az, hogy nagyon gyorsan (valószínűleg egy előre, gondosan kidolgozott terv szerint), és nagyon nagy tömegben zúdultak rá a balkáni útvonalra, majd jelentek meg a szerb-magyar határon IS a migránsok, így az orbánkormánynak 0, azaz nulla esélye volt arra, hogy olyan hosszan és olyan hatékony kerítést építsen amivel érdemben fel tudta volna tartóztatni ezt az embertömeget!!! azaz: AKARATA ELLNÉRE  volt kénytelen beengedni őket az országba, majd, h. gyorsabban szabaduljon meg tőlük, ezért kezdte el buszoztatni őket a magy-osztrák határra, hogy takarodjanak innen mielőbb!
ezekkel az ismétlésekkel bizonyítod újra és újra, hogy TROLL, provokátor, de semmiképpen sem vitapartner vagy itt ezen a fórumon!
célod, célotok világos: látszatokat kelteni és hergelni a fórum olvasóit , 1. az orosz álláspont ellen, és 2. amíg  hatalmon volt, addig az orbáni politika ellen! 
tehát szándékosak a "nem értéseid" és nemcsak ebben a kérdésben! hiszen ezt csak az nem tudta, -ja megérteni, aki 1. buta, vagy 2. akit azért fizetnek, hogy szándékosan ne értse meg, és írja meg újra és újra, amit fent az idézőjeles részben alább megírtál, ismétlem, kb. 12.-szer!
értjük hogy ezért kapod a fizetésed hogy trollkodj, de ez finoman szólva is, akkor is, ÖNLEJÁRATÁS  a részedről!
Phylaxa 2026. 06. 12. 15:54
Előzmény: #82323  Phylaxa
Kerítésünknek. Ja és így nem is kellett senkit leadminisztrálni, akiket miután továbbmentek és ott nem kellettek, nem tudtak ide visszanyomni. Mivel haza máig sem tudják őket küldni, csak papíron.
Phylaxa 2026. 06. 12. 15:51
Előzmény: #82320  Dehogynincs
Már ne is haragudj, de a mi merítésünknek és az azért fizetett 200 milla+ napi 1 milla nálam a kizsebelés kategória, aminek semmi köze ahhoz, amit a válság okoz. Ne keverjük a dolgokat!
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 06. 12. 15:38
Előzmény: #82321  Murdoch
Azt magyaráztad meg, hogy Merkel nem európai(?), és a wir schaffen (meg tudjuk csinálni a migránsok befogadását vagy sikerülni fog az integrációjuk) egyenértékű azzal, hogy a törököknél tartják őket.
Meg azt, hogy bár Orbán értékelése szerint ez már köszönetre méltó valami, de szerinted semmi.
Murdoch 2026. 06. 12. 15:19
Előzmény: #82319  Phylaxa
Nincs itt gond, csak megdolgoztattam a fóbiás kollégát, én ugyanis pontosan tudom, hogy mi a sztori: 
https://www.europeansources.info/record/merkel-admits-mistakes-sticks-to-refugee-policy/
Szó sincs Mo-ról, vagy OV-ról, Merkel 2016 őszén bevallotta, hogy elqurtuk. Merthogy történelmi vereséget szenvedett a CDU az elkefélt migráció miatt és bejutott az AFD is. Merkel meg kinyögte, hogy visszamenne az időben és nagyon sajnálja, hogy nem ismerték fel időben a problémát és magukra hagyták Európa déli részét. Nincs ezzel gond, hazudik persze, mert ahogy írtam, időben megkapta az erre vonatkozó szakmai anyagot. Az, hogy miért tette azt, amit, az más kérdés, nem kell rakétamérnöknek lenni, hogy pölö kiknek jött jól a filléres munkaerő. Még nagyobbat hazudtak azzal, hogy rendezik a dolgot, gyakorlatilag jött az állampolgársági gyorsított eljárásban, még nagyon németül sem kellett tudni, jött a családegyesítés aztán épült szépen a szavazóbázis. A régi Európának meg lőttek, most még jön a gazdasági megreccsenés, a leépítések, megélhetési problémák, borítékolható, hogy mi lesz a vége. Őskáosz.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek