"Mi az, ami meg tudná menteni Magyarországot Oroszország befolyásátol ?" Ez az áprilisi választások egyik tétje. Orbán a fő tétnek mondja, pedig számára a fő tét az, hogy hatalmon marad-e. Választhatunk az oroszbarát Orbán és az eu-barát MP között. "Erősítsük meg abbéli meggyőződésünket, hogy országunk jóléte érdekében az EU-ban és a NATO-ban kell maradnunk” (MP, Fehérvár, 2025. július, Hazánk helye Európában és a világban című rendezvény) Orosz érdekszférán azt a Szovjetuniót, varsói szerződést, kgst-t érted, amit Putyin restaurálni akar?
és még valami. Ha lenne egy népszavazás, hogy a magyar emberek melyik érdek szférába akarnak tartozni, egy modernizálódo Oroszország érdek szférájába, vagy a mostani Nyugat Európához, akkor lehet, hogy Oroszországot választanák, És nem azért mert az annyira jó, hanem azért, mert az Európai Unió teljesen félrement.
Most itt nem a konkrét háborúról fantazialok (nem pozitívan, nem negatívan), de nemrég este, amikor a politikai híreken gondolkodtam, az nyilalt belém, hogy reális esélye van annak, hogy Magyarország pár év múlva Oroszország befolyása alatt lesz. Nem tankokkal, vagy kivégzésekkel, hanem egyszerűen Oroszország lesz a fő gazdasági és politikai partner. Miért ? Mert Trump (és Putyin is) az uniót gyengíteni akarják, a NATO haldoklik, az amerikai vezetésben felmerültek olyan gondolatok, hogy Magyarország, Olaszország, Lengyelország és Ausztria hagyja el az Európai Uniót. Mi az, ami meg tudná menteni Magyarországot Oroszország befolyasatol ?
Volt egy kis megbeszélés a Miskolci gyűlésen ma? :) Elég csendben voltatok :) Még jó hogy nálatok ez így megy ha királyotok szólít titeket akkor pattanni kell :)
Nekem 8, ez volt Iraknál is, nincs értelme, csak megy a rizsa. Milyen érvet hozzak fel, hát meg lett sértve a nemzetközi jog. Az, hogy nálad csak kicsit, ezzel nem tudok mit kezdeni. És van legalább 'kicsi' szankció? Na még az sincs. Akkor?
Annak hogy nem izgatott bennünket a venezuela ügy, több oka van: - Ez az orosz háborúról szóló topik, a venezuelai topikba én is írtam elég sokat - A mérleg nyelve nagyon más. Ott pár tucat halott és egy délelőtt lebonyolódó sztori és a mérleg másik oldalán spk csúnya dolog. Az ottani éhségben, bűnözésben, drogfogyasztásban pár nap alatt többen haltak meg, mint a katonai akcióban. Az ukrán háború mérleg serpenyőit ha egyszer meg akarnád korrekt módon nézni, finoma szólva egész más oldalra billenne a mérleg.
Nem érdekel a mellébeszélés. Majd szólj akkor, ha a szuverenitás megsértéséért kapott az usa a nyakába ezred annyit, mint az oroszok. Addig bla-bla. Én szóltam, hogy nem lehet lazára venni ezeket a sztorikat, mert akkor az oroszok mutatványa sem annyira fekete, sima kettős mérce. Túlságosan nem izgatott titeket, az oroszokkal voltatok elfoglalva. Most már mindegy, mondhatni késő.
Senki nem állította, hogy ez nem a nemzetközi jog megsértése, de négy éven keresztül az ment részetekről az ukrán háborúról, hogy igen, agresszió, de és akkor jött az több tucat hamis indok, meg hogy provokáció volt, meg a rezsim korrupt, akkor mégse csak az számított, hogy nemzetközi jog megsértése és pont. Akkor ezek részetekről nem volt hülyeséghalmaz.
Nem igazán érdekel a szerecsenmosdatásod. Nekem pont a legkevésbé szimpatikus a Maduro rezsim, de a tényeken nem változtat. Megsértette egy ország szuverenitását az usa és pont. Károghatsz még, hogy ez most nem annyira fontos, meg nem olyan vészes, meg amúgy is ki figyelt oda, de nem érdekel a hülyeséghalmazod. A tény az, hogy a nemzetközi jog ment a kukába. Mint az oroszoknál. Erről papoltam Iraknál, Líbiánál, te voltál az egyik legfőbb hőzöngő, hogy ez nem az a topik, kissé morcos vagy emiatt te is, még a szemöldöket is összeráncoltad mérgedben. Majd holnapután meghatódok rajta.
Nyilván "nem belefér történet" Maduro elrablása, de nem összevethető egy négy éve folyó pusztító háborúval. maduro rendszere nem volt és ma se vethető össze az ukrán rendszerrel. Nem ecsetelem részletesen a gazdaság tönkretételét a hiperinflációt, az éhezést, a feleség által vezérelt drogcsempészetet. Ez nem vethető össze az ukrán korrupcióval összességében. Főképpen, mert az orosz korrupció is magas volt, a háború előtt. . Ezt az EU miért nem szankciózik hülyeséget sokadszor próbálod elsütni jó propagandista módra, pedig sokszor hoztam az ellenérvet, hogy azért nem, mert a szövetségesek nem tesznek ilyet. Kína vagy É-Korea se szankciózik az oroszok ellen, sőt még ejnyebejnye sincs, hanem ellenkezőleg, támogatás van.
"A tengeri kalózkodása is csípi a szememet, mert nemzetközi vizeken sem csónakokra nem lőhetne, ..."
Ehhez még annyit hozzátennék, hogy minden ilyen nem(!) háborús esetben, alapvető elvárás, hogy a kérdéses tevékenységet elkövetőt a 'semmiből lecsapó likvidálás' előtt felszólítják, hogy fejezze be a tevékenységét, mert a folytatásával a testi épségét veszélyezteti (pl. más szituációban: 'Állj, vagy lövök!', stb.). Tudomásom szerint ilyen sem történt ezekben az esetekben.
"Ez milyen gyenge relativizálás, édes istenem." . Ez nem relativizálás. Venezuelát nem szállták meg. Az első hozzászólásom (visszakereshető) a venezuelai beavatkozást követően napokkal később az volt, hogy ezzel trumpli legalizálja Putyin produkcióját, és bátorítja Kínát Taiwan elfoglalására. A tengeri kalózkodása is csípi a szememet, mert nemzetközi vizeken sem csónakokra nem lőhetne, sem nem foglalhatna el tankereket. Ez színtiszta kalózkodás. . Egyébként pedig a héten bejelentette, hogy neki a nemzetközi jog lószart sem ér. Ahogy Putyinnak sem.
Nem..ez csak a libsi mosdatás és kettős mérce. Olyan mint a függetleg objektív sajtó. Megszoktuk..Irak lerohanása hiba (szigorúan kisbetúvel) ,míg Ukrajna lerohanása BÜNCSELEKMÉNY!!! NÉPÍRTÁS! Venezuela csak "bementek és pár ember meghalt, nincs itt semmi látnivaló" Ellenben ha Kína lerohanja Tajwan: ne félj VILÁGHÁBÓRÚÚÚÚÚ! MOCSKOS KÍNA!
OROSZ-UKRÁN háború