Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2025. 11. 25. 22:32
Előzmény: #76878  Murdoch
Ja nagyon jó film. Azaz különbség hogy , Hitelert szerette sőt imádta a német nép, sajnos. 
Német férfiakat  nem kellett furgonnal fogdosni az embereket mikor kileptek a gyógyszertárbol.
Németek önként jelentkeztek Wermachtba .
Placi82 2025. 11. 25. 22:23
Előzmény: #76877  FeherTibi
Ha legközelebb nézel egy TV közvetítést, egy EU csucsrol nézz bele Ursula szemébe, maximum háztartás vezetését bíztam rá. Az a naiv boci tekintet. Szem a lélek tükre. Úgy rángatták mint egy bábut ...
Nulla cui prodesst, nulla ketelkedes van benne,idealista mint egy 18 éves lány ....
Már nem a politikai evolúció emel magas polcra embereket, hanem egy kéz. 
Ne ragozzuk túl Biden megválasztásakor se tudta volna elmondani függetlenségi háború történetèt.....
Levegővel fogott kezdett. Ő irányította a világot uraim????komolyan??😂
Murdoch 2025. 11. 25. 20:25
Előzmény: #76875  keeper
Igen, ez azért érdekes, mert ebbe az oroszok nyilvánvalóan nem mehetnek bele. Pont a nato miatt indult az egész. Valószínűleg van itt a háttérben egy se nem 19 se nem 28 pontos valami. Csak gondolom az is benne van a pakliban, hogy az usa nem engedheti meg, hogy az oroszok túlnyerjék magukat. Lépniük kell, egy év múlva lehet késő lesz, csak kérdés, hogy milyen eszközeik vannak ahhoz, hogy az oroszokat megfogják. Vagy valami jó deal. 
Huh, de jó film, kedvenc színészek egyike, sajnos viszonylag fiatalon halt meg.
FeherTibi 2025. 11. 25. 19:38
Előzmény: #76876  Placi82
Ursula ? Valószinület az ukrán vezetés visszacsorgat neki pénzt...
Macronban nagyott csalódtam. Próbálta a háborút megállitani az elején, most meg annak lett a fáklyavivője.
A kretén Merz...valami olyasmit mondott, hogy "én nem fogom felhivni Putyint..." Ostoba.
Bárkinek azonnal hivnia kellett volna Putyint. Szinte senki nem hivta.
Franciaország, Anglia, Németország, és a kisebb őrült államok, ők akarják a háborút.
Placi82 2025. 11. 25. 19:31
Előzmény: #76875  keeper
Z azt hiszi, 2022 tavaszán van Isztambulban......... Amúgy dehogy hiszi ezt.  Ergo pontosan tudja, vége a háborúnak, és békét kötne lenne, akkor 100 napon belül szabad választás lenne . És az ellenzék mindent borítana, mint a huzat. És akkor mehetne Belizbe, vagy valami hasonló helyre. Nem bonyolult ez uraim... Csak propagandistak csilllamport szórnak szemünkbe.
De azért itt értelmesebb kvalifikaltabb emberek vannak mint a  "targoncás Józsi" a Facebookon  akit lehet hergelni, a propagandistaknak. 
Londoniaknak meg a  legjobb üzlet a háború. 
Az EU meg egy balf.sz. Egy szerencsétlen naiv bábuval az élen, akit úgy befolyásolják ahogy akarják. Nézzétek már meg az önéletrajzát. Hát nem éppen egy Machievellit tipusu  rafinált okos politiusno. És akkor disztingvaltan fogalmaztam. Írhatnék róla durvábbat is.. 
keeper 2025. 11. 25. 19:20
Előzmény: #76868  Murdoch
Az új tervezetekkel Ukrajnából burkoltan NATO tagot csinálnának (megnemtámadási és támogatási szerződések útján) + még részlegsen EU tag is lenne.
A hadsereg létszáma 6-800.000 fő lenne, összehasonlításként az I. VH után a németeké 100.000 főben volt maximálva (még nehézfegyverzetük sem lehetett) , Ukrajna demilitarizálásába és pacifikálásába ez biztosan nem fog nekik beleférni.
A békét csak fegyverszünet megkezdésével lehetne tárgyalni részletesebben, amibe az oroszok már nem mennek bele.
Az atomfegyverek korlátozásával kapcsolatban érdemes tudni, hogy minden ilyen és ehhez hasonló nemzetközi egyezményből pont Trump léptette ki az USA-t egyoldalúan még az előző ciklusában.
Bónuszként a zaporizzsjai régióban az elmúlt 1 hét alatt 20 km-t nyomultak előre, szóval nemigen van szükségük tárgyalásra, ha már erőből is elérik, amit akarnak.A hadiipari részvények szempontjából a lehető legjobb a helyzet, a háború folytatódik tovább:
https://youtu.be/4FJoZyEw2jk
FeherTibi 2025. 11. 25. 19:18
Az a baj a Zelenszkij féle béketerv módositással, hogy Zelenszkij azt hiszi, hogy az országa a 2022. januári állapotban van. Mintha süket lenne, hogy Oroszország nem akarja az EU és NATO tagságot. Gyakorlatilag semmit nem enged... Most úgy érzem, maradni fog (pár napja mást éreztem), mert Nyugat Európa ott tartja. Csalódtam Európában, sajnálom, hogy ezen a kontinensen élek. 
Placi82 2025. 11. 25. 19:02
Előzmény: #76871  Murdoch
Tényleg baj van Németországban, jobban mint gondoljuk. 
2026 ban kezdődik az iparban a kirugasok. Onnantól indul lavina. Nem lesznek toleransak az emberek a nagy nyugaton se.  Az ember teli hassal és zsebbel toleráns, éhesen ideges, és ADFvre húzza az X et, es 51%felett már nem ignorálni őket, ahogy eddig. És így szépen a tobbi is. Spanyolországban meg szerintem  a szélső bal, etc... Danke neolib WOKE 
FeherTibi 2025. 11. 25. 18:48
Ha Ukrajna és a többi ország nem lett volna benne a Szovjetunióba, akkor sokkal fejletlenebbek lettek volna. El ne higyje bárki is, hogy mondjuk kicsit több mint 100 éve Ukrajna, Tadzsikisztan, Gruzia, stb. a svájci, holland vagy svéd úton volt. Sztálinról mondták, hogy "szekeret vett át, és atombombát hagyott hátra". Ha a tagországok nem lettek volna a Szovjetunió tagjai, akkor sehol se lettek volna, és most se lennének sehol, csak kizsákmányolva valamelyik nagyhatalom árán. Az más kérdés, hogy 1945 után embargó volt, és a rendszer összeomlott. De a Szovjetunió nélkül sehol se lennének.
Murdoch 2025. 11. 25. 18:29
Előzmény: #76869  Placi82
Az orosz vagyonból :) Mondjuk ha belegondolok Kína elad ritkaföldfémet az usának, amiből az usa részben fegyvereket gyárt - Kína ellen. Jó, most van egy kis szankció. Jelen esetben ez inkább brit-globalista projekt.
Mondanám, hogy az EU finanszírozza, de akkor menni fog az utcára a nép, mert már elkövetkező 10 évre elköltötték a lovét. A jövő felélve és ez a nagy probléma, gondolom már kalkuláltak Ukrajna javaival, az újjáépítéssel, fegyverekkel stb., de azokat Trump einstandolta. És akkor a vámokról, drága amerikai energiáról ne is beszéljünk. Bár szerintem az is nyilvánvaló, hogy Trump fel akarja forgatni a bebetonozódott globalista, neolib kormánypártokat, az egy irány lehet, hogy elxívja előlük a levegőt. Nincs sok ideje, jövőre keresztbe tehetnek neki, az igazi nagy választások európában meg csak 2027-ben lesznek.
Robben 2025. 11. 25. 18:23
Előzmény: #76768  Istvan78
Zelenszkij tesód azzal árulta el a népét, hagyta őket a semmiért a semmibe veszni: nem mérte fel azt, ami egyértelmű volt. Azt, hogy a harctéren ezt ukr nem nyerheti meg, mert kevesebb embere van. Ha buta szegény és azért nem mérte fel, akkor azért BŰNÖS - de ez nem valószínű, sőt kizárt hogy ennyire buta lenne!.          Ha viszont tisztában volt ezzel - márpedig már akkorra, amikor Orbán elment hozzá tehát 2023 nyarára - több német tapasztalt tábornok is nyilvánosan is meg szúkebb körben is kimondták ezt, és mellesleg Orbán is ezt mondta el neki - akkor sohasem moshatja le magáról, hogy elárulta a hazáját!
Az országa azért hever romokban, mert az egyik fele ténylegesen szét van lőve. Jelentős területeitől meg lesz fosztva meg nyersanyagaitól is. Friss hír szerint csak fele annyi ovodásuk van most mint amennyi kellene hogy járjon - az óvnők felének az elbocsátása lesz hamarosan napirenden.., tehát demográfiai katasztrófába sodorta őket a kedves barátod! Anyagilag szintén: legalább 2 generáció fog adósrabszolgaságban felnőni akik ott születnek még majd - de mivel az életszínvonaluk alacsony lesz, az elvándorlás nem fog megszűnni.
Akik ma ukránként nyugaton élnek, ha egy csepp eszük van, sosem fognak már hazamenni, mert nem fogkja megérni semmilyen szempontból! Liberálsi "mintaállamot" fognak tehát csinálni az országból, migránsok százerreit betelepítve vagy bárkit -  mert nem lesz, aki gdp-t termlejen majd nekik és elmenjen földet művelni, gyárban dolgozni, stb.
Hihetetlenül szánalmas a véleménybuborék amiben vergődsz, de ez szerencsére csak a te bajod, jogod van naívnak lenni és besz@pni a globalista-ukrán propagandát.... 
Placi82 2025. 11. 25. 18:11
Előzmény: #76868  Murdoch
800.000 ukrán ezres hadsereg? Oszt mibul??
Hat mar minden ukrán  melós /mérnök lassan EU ban dolgozik. Kárpátaljai úgy néz ki mint egy nyugdijasotthon. Öregek vannak csak. Még asszonyok páran a kisgyerekekkel, meg kisbolt ahol felirjak a  soron család   adósságát míg a férj nem küldi a pénzt. Férj meg küldi haza az eurót és a forintot. 
Persze ahol a férj meghalt, akarom mondani eltűnt, mert ugye mind tudjuk miért eltuntkentt vannak sokan nyilvántartva . Khmmmmm, ott késett családfő okán nagy a baj. 
Ukrajna onerejebol már 2021 ben  csodbe ment volna, ha nem nyúl alá a Biden adminisztráció és London City, és Leyen egyszerű, naiv báb néni, újabb és újabb kolcsonokkel, támogatásokkal
4 rév alatt az Ukrán allamadossag 43%rol 110%ra ugrott. Az orosz meg maradt 25%!!!!  Közben befagyasztottak a komplett Oroszország devizatartalekat
Na akkor hogy van ez ? Ja és kapott Ukrajna politikai vezetése valami 400 Mrd usd támogatást ha jól emlékszem. Ez pontosan a 200%a az 2021 es ukrán GDP nek. Na szóval..!! Akkor hol a pénz? 
Murdoch 2025. 11. 25. 17:47
Előzmény: #76864  Phylaxa
Az eu-s elit + a britek nem akarnak békét, múltkor is agonizáltak, hogy a béketervek miatt csökkennek a hadiipari részvények. 
https://kyivindependent.com/kyiv-us-agree-to-cap-ukraines-military-at-800-000-in-revised-peace-plan-ft-reports/
Szerintem a dolog teljesen egyértelmű. Ukrajnából afféle militáris államot csinálnak béke esetén, aztán ahogy változik az usában a széljárás, újból fog indulni a történet. 800.000-es hadsereg? Az egész eu nem tudna ennyit összerakni. 
Placi82 2025. 11. 25. 17:31
Előzmény: #76864  Phylaxa
Z akkor fog lépni tárgyalni, ha már szólnak neki a tanácsadói , hogy már a nép  lampavasakat nézegeti...
Addig megy az idohuzas,meg van fegyver és pénz a Biden adminisztrációs időkből, és most keresztül akarják paszirozni hogy innentől EU finanszírozza Ukrajnát. 
Az finom lesz. Szamitasom szerint alkotmányos költséggel úgy évi 100-150 Mrd. Az ujjaepitest meg nem is számoltam.
Speciel az ujjaepites az pont Donyecki keleti rész, az van földel egyenlőve téve, házak, üzemek, ukrán aknamezok!! 
Na az lesz sok 100 milliárd. De azt még az oroszoknak kell állni, hisz már az övék, ők vannak ott. Oroszok fizetik zsebből majd. 
Szóval az ujjaépites 100 milliaedjai az oroszokat terheli. Az Ukrán ujjaepitest, ami azért nem olyan mint Donbaszi régió,  ott meg oda kellene nézni hogy mire megy el Z alatt. De hát ki meri azt majd ellenőrizni az EU bizottsagtol? 
Én ott biztos nem ugralnék. semmi szabalytalansagert.....  
Minden nagyon szép, minden nagyon jó es mindennel meg vagyok elégedve. Minden eurocent jó helyre került. 😉
Murdoch 2025. 11. 25. 17:20
Előzmény: #76865  Dehogynincs
Jellemzően azért a 'munkásságod' az oroszokról 'rosszat vagy semmit'. És lám itt a Mindiches ügy, mindez a honvédő küzdelem közepette. Mellesleg kifizetődő zsidónak (is) lenni, Zé országos cimborája is minden bizonnyal Izraelben landolt. Kicsengeted a díjat és nincs kiadatás. Azaz alapvetően nincs, azért itt most eltűnt dollármilliárdokról/fegyverekről van szó, amit azért lehet, hogy nem engednek el egykönnyen a yenkik.
Megjegyzem az ukrán főparancsnok egy orosz. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 11. 25. 17:07
Előzmény: #76862  Placi82
Kérem a hozzászólásom sorszámát, ahol állítólag elmondtam, hogy Kaszparov nem volt orosz a Szovjetunióban!
Phylaxa 2025. 11. 25. 17:03
Előzmény: #76862  Placi82
"Ha felrobbanna egy 1000 kilométer hatósugarú EMP-fegyver Belgium vagy Dánia fölött, az elektromos alkatrészek a modern fegyverekben, felderítőműholdakban, civil eszközökben mind elromlanának. A repülőgépek lezuhannának, az atomreaktorok áramellátása megbénulna. Nem lenne robbanás vagy radioaktív sugárzás, globális, emberek által okozott katasztrófa történne”

Nem igazán értem a jelenlegi média hozzáállást. Meg kell egyezni. Le kell zárni és az értelem útjára valahogy visszamászni.
keeper 2025. 11. 25. 16:58
Előzmény: #76858  Kolyok
A Huszita háborúk idején is rohant nekik segíteni mindenki, akkor a cseh nép nem volt fontos. Ilyen ez a  popszakma. :D Amúgy, ahogy olvasom a cikket, szvsz ez nem a csehek biznisze lesz.
Placi82 2025. 11. 25. 16:52
Előzmény: #76861  Dehogynincs
Dehogy épp felhivom a figyelmet , mint te Kaszparovnal . Hogy az Orosz volt  Oligarchakkal, és az Ukrán mostani elittel, a hasonloosagot mint te Kasparovéval... 😉
Te elmondtad hogy Kaszparov nem volt Orosz a Nagy Szovjetunioban, hát a fentiek se! 😀
Sőt Lenin, se és Kamanyev Zinojev, Trockij híres kommunista vezerek, továbbá, Kun Béla, Rákosi Matyas és az összes híres nagy kommunista. Egy se echte  orosz volt, , Egy SE!! és még is osszemossatok az Oroszokat a kommunizmussal. Hát minden napra jut legalább 2 db ilyen bejegyzés 
Úgy nem tetszik Russzofobnak lenni??? 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 11. 25. 16:23
Előzmény: #76860  Placi82
Az időnként lenácizott Z származásával tisztában vagyok.
A komplett ukrán vezetés származásával nem.
Kaszparovét azért hangoztattam, mert #76851-ben grúznak tartották.
Antiszemitának tetszik lenni?

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek