Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2025. 11. 25. 15:58
Előzmény: #76853  Dehogynincs
A jelenlegi komplett ukran vezetésnek, Z és körének  is így tisztába vagy a származásaval mint Kaszparovèval. ?:))
A mostani korrupciós ügy erintettjeinek is a származásaval...?
Azt miért nem hangoztadtod,mint Kaszparovet??? Mert a származását valahogy mint Einstein esetében is sűrűn hallani, és bizony nagy sok  esetben meg hallgatnak róla mélyen ...
Vagy a Jelcin alatti privatizatorok/oligarchák akik bagoert vettek meg a Szovjetunió vagyonát?
Aztán Putyin valahogy visszaszerezze, mert állítólag még adót se fizetek nagyon , pedig tenyleg gombokert jutottak irtózatos vagyonelemekhez a 90es évek Jelcin èraájaában.
 Azok származásaval miért nem dicsekszel? 
Talán mert ők se igaz echte  oroszok vagy echte  ukránok, voltak, ?? Na?
Tessék azzal is dicsekedni, ne csak Kaszparovèval..
FeherTibi 2025. 11. 25. 15:54
Előzmény: #76855  Murdoch
volt egy Graham Greene nevű angol író is, fiatal koromban az egyik kedvencem volt. 
Kolyok
Kolyok 2025. 11. 25. 15:48

https://hirado.hu/kulfold/cikk/2025/11/25/egy-cseh-ceg-husszoros-aron-adott-el-dronokat-ukrajnanak-a-penzt-pedig-kinaba-utalta
A csehek ahol tudnak önzetlenül segítenek mert nekik fontos az ukrán nép...  ja nem...  
Sehmet
Sehmet 2025. 11. 25. 15:37
Nem akárki, hanem John J. Mearsheimer világhírű amerikai professzor az Európai Parlamentben mondta ki a brüsszeli vezetők számára kellemetlen tényt: világos, hogy Oroszország fog győzni a csatamezőn, így Ukrajna és európai támogatói számára a legkisebb rossz, ha minél hamarabb lezárják a Nyugat által kiprovokált vesztes háborút. A professzor elismerően nyilatkozott a magyar béketörekvésekről, szerinte az a helyes út Magyarországnak, ha továbbra is minél aktívabban részt vesz a tárgyalások alakításában.A professzor több, mint egy órán át elemezte az orosz–ukrán háború okait, következményeit és Európa lehetséges jövőképét. A közvetlenül a legújabb amerikai békejavaslatok előtt, november közepén megtartott előadás szövegét a The American Conservative publikálta a napokban. 
.
(John Joseph Mearsheimer amerikai politológus és nemzetközi kapcsolatok-szakértő, a realista iskola követője, a Chicagói Egyetem politikatudományi professzora, a nemzetközi politikaelmélet offenzív realizmus irányzatának alapítója, az American Academy of Arts Sciences  (Amerikai Tudományos Akadémia) tagja.)
.
https://www.theamericanconservative.com/mearsheimer-europes-bleak-future/ ;
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 11. 25. 15:29
Előzmény: #76855  Murdoch
A Farkasokkal táncolót és a Green Mile-t láttam.
Nem tudom, mit kellene értenem, hacsak azt nem, hogy sem ő nem grúz, sem Kaszparov.
Murdoch 2025. 11. 25. 13:56
Előzmény: #76853  Dehogynincs
A nemrég meghalt Oscar-díja Graham Greene, egyik kedvenc színészem, kanadai őslakos nemzetségből származik, oneida törzs, biztos sokan hallottak róla.
https://m.imdb.com/name/nm0001295/
Kanadai színész. Nem tudom érthető-e.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 11. 25. 13:42
Előzmény: #76851  FeherTibi
"Ukrajnának nincs olyan megtestesült arcképe, mint Oroszországnak."
Kit tartasz Oroszország megtestesült arcképének? Lenint? 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 11. 25. 13:38
Garri Kaszparov a Szovjetunió azerbajdzsáni részén, Bakuban született Garri Vajnstejn néven  örmény anyától és zsidó apától.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 11. 25. 13:29
A függetlenségi háború a brit fennhatóság alá tartozó tizenhárom észak-amerikai gyarmat háborúja volt (a szövetséges?) Nagy-Britannia ellen.
A bostoni teadélutánt tartják a függetlenségi háború közvetlen előzményének.  
FeherTibi 2025. 11. 25. 13:01
Az ukrán vezetés azt mondja, hogy Amerika a nagy szövetséges. Úgy beszélnek Amerikáról, mintha évszázadok óra nagy barátok lennének. Nagy szövetségesek példáúl Amerika és Anglia. De nem Amerika és Ukrajna. Ukrajnának nincs igazi szövetségese, a Nyugat is csak azért támogatja, mert Ukrajna Oroszország ellen van, illetve a Nyugat pénzt remél a háborútól. Ukrajnának nincs olyan megtestesült arcképe, mint Oroszországnak. Ki volt aki hires volt Ukjrajnából ? A két Klicsko, Usyk, és egy másik bajnok (most nem jut eszembe a neve, Lomacsenko talán). A sporton kivül ami abból a régióbol kiemelkedett, az mind a Szovjetunió alatt emelkedett ki. A rendszerváltás óta pár sportolon kivül szinte nem jött senki Ukrajnából, és az emlitett sportolók is a Szovjetunióban születtek. A gruz sakkozo Garry Kaszparov is hiába fuj Oroszországra, ő is a Szovjetunió alatt lett nagy sakkozó.  Az a régió akkor lesz igazán nagy, nemcsak területileg, hanem eszmeileg, ha a Szovjetunió vissza áll.
Kolyok
Kolyok 2025. 11. 25. 11:38
Előzmény: #76846  Shortelek
Így van az EU-s és uki rabló banda az igazi... 
Murdoch 2025. 11. 25. 11:33
Előzmény: #76848  sztiv
Remek összehasonlítás. Esetleg valami bolti szarkát nem akarsz felhozni, hogy az egyik moszkvai магазин-ból is múltkor elloptak egy üveg vodkát? Itt csak ez az energiás ügy 100M USD, a fegyveresdit most nyomozzák, összességben tízmilliárdos nagyságrendű usd-ről van szó. És ugyebár Zé haveri köre, de azt se higgyük már, hogy nem csorgott vissza sem Európába. És ugye az van, hogy nem véletlenül jött ki ez a sztori és köbö másnap a béketerv, az ukrán rezsim megkapta a figyelmeztető lábonlövést, a másik magasabbra megy, szvsz. A yenkik nyilván mindent is tudnak. Mondjuk titeket meg szemlátomást nem érdekel, nincs az a korrupció, vagy bűncselekmény, amit nem néznétek el az ukránoknak, mert csak.
sztiv 2025. 11. 25. 10:37
Előzmény: #76847  slash
És a volt zuglói fideszes polgármester Papcsák "tróntermére"? 
https://www.blikk.hu/aktualis/ime-papcsak-ferenc-13-millios-tronterme/d2p4fp9
slash
slash 2025. 11. 25. 10:29
Előzmény: #76846  Shortelek
Hazaküldöm Tesó de egy kurva fillért se adok nekik aranybudira! 
Shortelek 2025. 11. 25. 09:51
Előzmény: #76845  slash
Küld haza a ruszkikat, ha valami undorító az a fidesz rablóbanda, gondolom ez nâlad rendben van.
slash
slash 2025. 11. 25. 09:47
Előzmény: #76843  Placi82
Én a szegény pohos hasu ukrán csaladapakkal vagyok akiknek nem futja Spanyol es Horvát rivieran tengerparton bulizni, mert apuci otthonról küldi a támogatási pénzekből a naftat. 
Én rengeteg gazdag ukrán látok BP belváros és az Adrián. A szegény ukránokat akik a háborús övezetben maradtak nagyon sajnálom. Sajnos hatalmas a különbség abban az országban és semmi összetartás nincs. Velejéig korrupt undoritó ország már Ukrajna a vezetés borzalom a nép szenved és a katonák harcolnak a semmiért. Egyezzenek most már meg. 
Argordon 2025. 11. 25. 08:32
Előzmény: #76843  Placi82
Gondolom a nagymamat is megkonnyezted a Piroska es a farkasban, mimoza. A bucsai ruszki meszarlas hirere ezek szerint minimum bőgtél..
Placi82 2025. 11. 24. 22:25
Előzmény: #76841  Murdoch
Hallod, amit Izrael művelt palesztinaban olyat én csak Drezda lebombazasa  archiv felvételin láttam. Vasbeton lakótelepek 30 cm esre legyalulva tökéletesen egy se maradt éppen. Szerintem Gordonkanak megvan az hogy az Oroszoknak megvan keppssege egy tutwrheleses tamadassal Kijevvel ugye ezt csinálja. És atom se kel hozzá. Csak FAB 3000 bol százezer számra  van. Nem bunkerekre most már lassan kifogy  Légvédelmi rakéták amit még anno Biden intézett... De akkor se lesz Kijev lebombazva. Ha nem lesz légvédelmi akkor se, de most is 300 rakéta öl és csali drinbol. 20-30db betalalna naponta. A Kinzsal még kb 90%ban vedhetelen, 10%is csak szerencse ha lelovik. Trump papa már nem küld legerharito fegyvereket. 
Gordonka Irak, Irán, Palesztin civilek, japán nők nemi erőszak ellen, vietnami falvak napalm bombaazasa ellen miért nem emelte fel szavát. Ki van adva.... 
Én kb 10 buszba tuszkolos videó után, megkonnyeztem,amit anno feltétel, többet nem néztem meg sose. Mert ezek nem Zsoldosok, és Azovos kemény fiúk, hanem szerencsétlen emberek egy rezsimben. De háborúparti szitok  még vagy  5 evig nyomnak? , EU közös hitelből 180milliardbol, meg sok arany WC kell?? 
Én a szegény pohos hasu ukrán csaladapakkal vagyok akiknek nem futja Spanyol es Horvát rivieran tengerparton bulizni, mert apuci otthonról küldi a támogatási pénzekből a naftat. 
Szóval hajrá Ukrán nép, és szabad EBESZ  által ellenorzott  parlamenti  választásokat, és népszavazást követel minden igazi liberális és igazi  demokrata!!! most!!!! 
Ja azt már nem, igaz??? 
Más típusú liberálisok és humanistak és demokratak Ők.!! 
Argordon 2025. 11. 24. 18:23
Előzmény: #76841  Murdoch
En egyetlen agresszort sem tamogatok, bekeparti vagyok.
Murdoch 2025. 11. 24. 08:43
Előzmény: #76838  Argordon
Persze. Kitehed a falra, mert annyit is ér. Mit kezdesz vele? Oroszország rossz agresszor, az usa jó agresszor? Van ilyenkor netán kétféle nemzetközi jog? Tavaly az izraeli hadsereg bevonult Dél-Libanonba, Sziriába, érdekelt, lobogtattad a szuverenitásos zászlót? Követelted a szankciókat? Izrael biztonsági érdekei sérültek, a holdról tojt a nemzetközi szerződésekre, ha valaki meg sokat ugrál, belengeti az atomot, volt már rá példa. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek