És milyen szerencse, hogy 2014 óta nyugattal lojális ukrán vezetés van, akik meg nem bekebeleznek, hanem szétlopják az egész országot. Még a háborúban is.
HA jól látom akkor hivatalosan semmit sem kapott még, de abban igazad van, hogy ha ezt a két követelést teljesítik és leáll, akkor sokkal többet kapott, hiszen rengeteg területet megszerzett, amit biztosan nem fog visszaadni. Ezért sem értik sokan, hogy mi a cél a folytatással.
Ukrajnán túl nem fog menni, hiszen a NATO-nak is megvan a nukleáris alapja, hogy ha megtámadják. EZ csak azért megy a médiában, mert valahogy rá kell venni az embereket, hogy modernizálhassák a fegyverrendszereket, plusz a GDP-t is segíti.
Csak a mocskos haboruparti szovetsegesek ebben rengeteg ember halalba hajszolasa aran megakadalyoztak. Pedig mindenki tudhatja hogy micsoda rend es biztonsag volt a birodalmaban, migransnak nyoma sem volt es az emberek is sokkal jobban eltek mint a weimar-i idokben.
Ja meg legyen egy ruszkikkal lojális vezetés és onnét már egy tyùklépéssel be is kebelezték egész Ukrajnát, a ruszki haverod putyler nem fog leállni amíg él, reméljük már nem sokáig.
Putyin nem hisz a tűzszünetben. Békét akar és úgy, hogy teljesül a "Dombasz átkerül" valamint az "Ukrajna semleges lesz" követelésük. Én még mindig ezt figyelem azóta is. A válasz eddig "Nem.Gyertek és vegyétek el!" Így addig nehéz lesz békét kötni, amíg el nem foglalják.
A fenti véleményem az eddigi nyilatkozatok alapján alakult ki.
Ez nem igazan megfoghato, az OVB-n tuti nem menne at. Masik szavazasi javaslat: Fel: tamogatnam a jelenlegi fronvonalak befagyasztasat, ideiglenes tuzszunetet, ezzel a verontas nagyreszt torteno beszunteteset Le: nem tamogatnam a fentit
Mivel árulta el Z. az ukránokat? Az ország nem hever romokban, bárhogy szeretnéd, hogy így legyen. Orbán úgy csinálta a béke körútját tavaly júliusban, hogy beszélt Z.-vel, de nem árulta el neki, hogy utána Putyinhoz megy egyeztetni.
Szavazzunk egyet. Szavazzon "fel" nyillal (bal oldali ikon), aki szerint Zelenszkij (Ukrajna)-nek van igaza. Szavazzon "le" nyillal (jobb oldali ikon), aki szerint Putyin (Oroszország)-nak van igaza.
ami pedig az én kommentárom ehhez: AZÓTA az ukrán nép megtudhatta, hogy Zelenszkij bizony elárulta őket sőt hülyére is vette és meg is lopta őket és nem kicsit, hanem NAGYON!!! az ország romokban hever, Z nem hallgatott Orbánra és nem kért tárgyalást nem kért semmit, hiszen nyugati zsoldban neki elsősorban az számított, hogy a haverok és persze ő is jól járjanak anyagilag... mostanra viszont már szorul a hurok a nyaka körül és lassan elgondolkodhat azon, hogy mi lesz akkor, ha a néphereg szelleme egyszer csak (váratlanul) kiszabadulhat majd a palackból! Timur, a volt filmproducere már elmenekült maga mögött hagyva a szánalmas arany wc-jét, hát Z ügynök lába latt is forróvá válhat még a talaj, mert az ilyen árulókat bizony ha utoléri a népharag, akkor könnyen az akasztófán végezhetik, ezt a tröténelem ből megtanultuk már jó régen...
Van aki katonákat akar küldeni (a valóságban nyilván senki), van aki szankciókat akar, van aki fegyvereket küld és van ki pénzt fegyverekre. Az egész EU közben eltartja Ukrajnát, áramlik az energia a vezetékeken. Egyet nem tesz meg senki, kivéve az Elnök urat. Nem ül le tárgyalni a háborút kiváltó okokról.
Dombasz független legyen, Ukrajna semleges (No NATO). Ezek voltak a médiában is olvasható követelései Oroszországnak. Azóta a médiában semmi más nem jelent meg, minthogy a válasz : NEM. HA jól olvasom a híreket, akkor most is ez van. Az UNIO eltartja Ukrajnát, emellett fegyvereket ad, valamint szankcionálja Oroszországot még amivel csak tudja. Közben ő maga is vásárolja tovább az orosz olajat csak az már nem média hír.
India és Kína? Szintén szarik a szankciókra és új pénzügyi rendszert épít. Milyen satu? Ember! A pénz irányít. Ha így megy tovább akkor a világgazdaság fele átmegy láthatalanba. NA nem a médiában, hanem a válóságban.
Demkó Attila írta a Fecebookon - és igaza van!: "sok "kiváló kommentszakértő" mondja el nekem itt folyamatosan, hogy az ukrajnai háború igenis fekete-fehér, van egy agresszor és van egy áldozat, és ennyi. Tényleg van egy orosz agresszor, de Ukrajnán belül is volt egy agresszor - egy kisebbség, amely nekiment az ország orosz anyanyelvű/nemzetiségű felének. Alább beteszek egy általam készített videót, amin egy ukrán ezredes mondja el a Pravij Szektor áldásos tevékenységét nekem. Hallgassa-nézze meg a sok "nagy tudású", aki itt nekem kommentelget. A helyszín a Donbasz, Szvjatohirszk, 2016, amikor 8 napon át jártam ukrán katonákkal a térséget. Popászna, Szlovjanszk, Kramatorszk, Mariupol - ezek nekem nem csak nevek a térképen, voltam ott. 8 napon át jártuk a térséget, beleértve 3 ponton a frontot, cigiztünk együtt, este sztorizgattunk, aztán 2017-ben még egy hetet kimentem. Nagyra becsülöm őket, ezeket az ukrán katonákat - kiváló emberek, jó katonák - sokan alighanem azóta életüket adták Ukrajnáért. Hallottam eleget tőlük is a helyszínen a 2014 utáni Ukrajnáról, arról, hogy a korrupció hogyan ment tovább, hogyan lopták továbbra is szét a hadsereget, igaz több pénzből, és hogyan alázták az orosz anyanyelvűeket. Nem volt tömeggyilkosság, ez orosz propaganda, de alázás és elnyomó törvénykezés voltak. Megannyi incidens. Mert 2014 után Nyugat-Ukrajna képére akarták formálni az egész országot, egy nemzeti homogenizációt indítottak el, a liberális-progresszív Nyugat nagy tapsolása mellett. Ebben a propaganda buborékban ülnek sokan, hogy valami szép toleráns európai dolog indult 2014-ben. Pedig nem.Odesszától Szlovjanszkig bejártam a térséget ahol ma a háború van, nagyon is komplex és szürke képet kaptam arról, mi történt. Az ukrán emberek 2019-ben 73 százalékkal elutasították a nyugat-ukrán nacionalisták álmát, azzal, hogy Zelenszkijre szavaztak. Nem az ukrán nép többsége a nacionalista, a Pravij Szektor, a Szvoboda és a többi szélsőséges tényleg egy kisebbség. De ez a kisebbség próbálta saját képére formálni az egész országot 2014 után. Szóval nagyon is fenntartom, hogy komplex a kép, és azt is, hogy jelentős nyugati felelősség van a történetben. Alább egy térkép az ukrán választásokról 1991 óta. Látható, hogy az ország két nagyon különböző részből áll - ezt a megosztott nemzetet nyugat felé húzni a szétszakítás receptje volt. A 2022-ben az oroszok által elszabadított iszonyatos pusztítást ez nem menti, de igenis ez a kontextus. Ps. 2014-ben csalóka a kép, mert érdemi jelölt nem volt, aki a keleti/déli-régiókat képviselte volna, Porosenko így tudott 55%-al győzni. A Donbaszban és a megszállt Krímben természetesen nem szavaztak, pontosabban az előbbiben részlegesen."
Elég érdekes amit előadnak az amcsik a béketervvel kapcsolatban: kinek a terve, ultimátum vagy egyb előkészítő anyag, keretrendszer vagy orosz követelés lista. Eléggé komolytalanná kezd válni ez a "valami".
OROSZ-UKRÁN háború