Az orbán- trump- ésvagy putyinozásban az a jó, hogy eltereli a fókuszt fontosabb dolgokról. https://www.theamericanconservative.com/did-ukraine-just-quietly-attack-two-european-countries/ "But simultaneous explosions of two oil refineries in Hungary and Romania raise the question of whether it is not Russia, but Ukraine, that is going beyond its borders and expanding the war to Europe."
Kovács Zoltán: A legszomorúbb barakk https://www.es.hu/cikk/2025-10-31/kovacs-zoltan/a-legszomorubb-barakk.html Az ember makacs: folyamatosan morális megfontolásokat keres a magyar kormánypolitikában, de nem talál. Egyet se, ami nyilván nem meglepő, hiszen Orbánék mára rögeszmeszerű, hatalommániás világlátása meg sem engedné, hogy moralizáló megfontolások egyáltalán fölvetődjenek. Most például a magyar kormányfő a szuverenitás jegyében orosz és amerikai kegyekért liheg. Egy békecsúcsnak nevezett Trump–Putyin-találkozó kapóra jött volna még akkor is, ha a két harcban álló nemzet közül az egyiket az előkészítő tárgyalásokra meg sem hívták, és amikor Ukrajna jelezte, hogy részt venne, a válasz mi más, mint vállvonogatás. Mire Orbán reagált volna mint a közvetítő ország vezetője, a találkozó gondolata is elillant. _____ ha érdekel a többi is, nézd meg a rövid reklámot! _______ ennyit azért reklám nélkül is idézek belőle: „Nem szabad megengedni, hogy Magyarországot a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék.” ... „nem kellene megengednünk az utánunk következő fiataloknak, hogy miután a szovjetrendszer legvidámabb barakkja sorsától megszabadultunk, most a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot”.
Csakhogy ilyet nem írtam, elsősorban a franciáról volt szó, látom, átsiklottál felette. A németek esetében amúgy is a világ egyik top gazdaságáról van/volt szó, magasról esnek. Világos, hogy a magadfajtának remek hír, hogy gyakorlatilag évek óta technikai recesszióban vannak, vagy stagnál a gazdaság, miközben mondjuk Indiában mondjuk 7%-os növekedés van. Másrészt hogy hivatalos forrás legyen a csődökkel kapcsolatban: https://www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteilungen/2025/10/PD25_373_52411.html Nekem amúgy tökmindegy mit hordotok össze, most jön még csak a teljes leválás az orosz nyersanyagokról, bajban az autóipar stb. Majd a németek eldöntik az urnáknál, hogy jó, vagy rossz nekik, Merz népszerűsége mindenesetre nagyot zuhant, nem csoda, lódított párat.
Szegény németek. Lassan négy éve éheznek, fáznak, csődhullám van, de biztosan csak behazudják, hogy nem csökken a GDP-jük, az államadósságuk 63%, az életszínvonaluk továbbra is az EU átlag felett (119%). Hiába várják annyira az oroszbarát trollok például Németország összeomlását, csak nem akar eljönni. Szegények!
Nem értem ezt miért kell megmagyarázni? Csak nézd meg a franciákat, hogy mennyire teljesítik az eu-s előírásokat, hát semennyire. Nem picit nem, hanem baromira xarul állnak. És most kipattintották őket az afrikai gyarmataikból is, ahonnan kövér pénz jött. Azért egy magas államadóssághoz jár egy jókora póráz is, lehet, hogy az orosz GDP lófütty az eu-hoz képest, ezért írtam, hogy nem csemegézni kell ilyen-olyan adatokból. Az EU minden tekintetben maga alatt vágja a fát, ha valaki azt írja, hogy nyugati jólét, az igaz, természetesen, csak meddig... Látva a németeknél mondjuk a rekord csődhullámot.
Te moszkvában élsz? Ja, hogy nem?? Há' miért nem? Pedig olyan jó ott élni, mindenki oda vágyik. Na jó, mördok nem, ő a hanyatló Nyugatra ment melózni. 😵💫
"oroszokat nem lehet legyőzni," . Valójában jó néhányszor legyőzték őket, de nyomjad csak a propagandát, ha ez kellemes érzéseket okoz neked. . Az orosz gazdaság nem dőlt össze, mert nagy tartalékokkal készültek a háborúra, mert az olajat és gázt el tudták adni a szankciók ellenére, így igaz a dolog. Szerinted a komplett NATO ellen egyedül háborúznak az oroszok, valójában csak néhány NATO tag adott az ukránoknak komolyabb támogatást. Az oroszoknak meg Kína és É-Kore ad támogatást. Az orosz 4 %-os GDP növekedés a tartalékokból felturbózott hadigazdaságból származik, az infláció 10% körül van. Ez nem egy gazdasági csoda.
Az lényegtelen hogy az Oroszok mennek előre. Talán Kissinger mondta volt, hogy az oroszokat nem lehet legyőzni, csak saját magukat tudják belülről tönkretenni. De Putyin alatt ez most nem játszik.. Jelcin bábuska alatt összejött volna, de istennek se roppant össze az Orosz gazdaság, és Putyin is egyre népszerűbb .. Az már külön vicces hogy Ukrajnval kapott 400 mrd USD körül most nem adtam össze , de kb nagyjából stimmel és államadóssága meg felugrott 40%korulirol 109% rá GDP arányosan . Most ez csak durván mondom . Az orosz államadósság meg meg se mozdult pedig kapott szankciót szám szerint 20db ot, befagyasztotta devizatartalékai 310mrd EUR körüli összeget., ez brutális. Kitiltották a SWIFT rendszerből. És az államadóssága meg kb 20% a világon a legalacsonyabb ha visszaadják a devizatartalekaikat akkor konkrétan nem lesz adósságuk egyedül a Földön.....!!!!lehet ez a baj velük;). Na ez a gazdasági csoda. Konkrétan nincs államadósságuk,miközben egy brutál háborút vívnak proxy műfajban a komplett NATO val... Európai Unió meg tökéletes gazdasági harapofogoba került az USA és Kína által, oroszok levallásaval. Ez annyira tökéletesre sikerült hogy mármar fájdalmasan profi munka az USA részéről. Na most ennek örül a sok Süsü. Sebaj 3 ev múlva reálbér csökkenés vagy munkanélküliség lesz a reálgazdaságban. Ezt neked se zednek nem kell gazdaságilag levezetni, a többi trollnak megfelesleges. Már csak azt nem tudom ha a reálgazdaság ezt megsínyli és a versenyszféra is attól a propagandistakat úgy látom vagy nem érdekli, de valószínű nem érinti. Az Ő dolguk. De én sírok hogy tonkrevagtak az EU ipart, és versenyképességet.
Te se érted? Nem lépett hatályba, mert valsózínüleg a parlament nem ratifikálta. Hatályba 94 dec 5-én lépett, amikor a Budapesti Memorandum is. nyilvánvaló az összefüggés.
Mondjuk értem. De mindegy, hogy ez a pár szerencsétlen itt mit hazudik össze, attól még az oroszok mennek előre a fronton, Európa meg megy a levesbe, mert max gatyája van, de az is letolva. Hihetetlen, ami megy. Sose hittem volna.
OROSZ-UKRÁN háború