Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Shortelek 2025. 08. 24. 19:27
Előzmény: #73718  slash
Szerinted, hogy hívják be õket ha elmenekültek az országukból, cserben hagyták, ennyike.
Shortelek 2025. 08. 24. 19:26
Előzmény: #73715  Murdoch
Várhatod a békét, aljas putyinod mást gondol.
slash
slash 2025. 08. 24. 18:52
Ma az Adrián annyi ukrán fiatal férfit láttam nyaralni hogy egy századot össze tudtam volna állítani belőlük. Erősek fiatalok pénzesek. Kérdezném hogy mi a f.t keresnek ezek itt miért nem otthon harcolnak? A helyi szomszédaim se értik. Engem is 19 éves koromba elvittek a seregbe mint a picsa. 
Dobtak le Lentibe őrségbe.   Álszent banda.  
Eisenburgprofesszor 2025. 08. 24. 18:10
Előzmény: #73715  Murdoch
Murdoch 2025. 08. 24. 17:24
Előzmény: #73714  Shortelek
Béketárgyalási folyamat van, ez már nem fér bele. Lehet, hogy ez neked csalódás, mint sok hadiiparban utazó lókötőnek, de az kit érdekel.
Shortelek 2025. 08. 24. 15:38
Előzmény: #73712  Murdoch
Megkõnnyelbbültél, boldog vagy mi.
Shortelek 2025. 08. 24. 15:36
Előzmény: #73712  Murdoch
Felle
Murdoch 2025. 08. 24. 10:13
Előzmény: #73710  Murdoch
ronaldinyo 2025. 08. 24. 10:00
Murdoch 2025. 08. 24. 00:50
Előzmény: #73709  Istvan78
Oké, már megint az égbekiáltó marhaságok, ha ez ilyen egyszerű, akkor legyél szíves magadtól megkérdezni, hogy miért nem lángol már Moszkva, annyi rakétája van az usa-nak, amennyit akarsz. Tökmindegy, hogy Biden-Trump. Atomtól nem kell betojni, hiszen leírtad, nem játszik szerepet.
Istvan78 2025. 08. 24. 00:41
Előzmény: #73707  Murdoch
Segítség, támogatás minden. Olyan nincs, hogy "beavatkozás", minden beavatkozás, ha ezt a szót szeretnéd használni, felesleges különbségeket keresni. Ha rakétát ad az USA Ukrajnának, akkor az is beavatkozás, ha segít használni az is, ha az oroszok fegyvert, lőszert, alkatrészeket és katonát kapnak Észak-Koreától, Kínától vagy Irántól, beavatkozás, az ellenfél segításe, hogy győzzön. Persze, tudom, kellemetlen ezt a fajta segítaséget tudomásul venni az oroszbarátoknak, mert nélküle könnybbe dolga lenne az oroszoknak.
.
Az atomhatalom státuszt felesleges emlegetni, persze egy oroszbarátnak érdke ezt emlegetni, mivel az oroszoknak ez van, de nem játszik ez a dolog szerepet.
.
Az önzetlenségről: nyilván minden államnak megvannak a maga számításai, hogy mit nyerhet Ukrajna vagy Oroszország támogatásával. Mint ahogy az orosz szövetségeseknek is vannak ilyenek.
BTW: keveset hallani az krán-amerikai ásványi anyg kitermelési szerzpdés megvalósulásáról, lehet nem lesz abból semmi.
Murdoch 2025. 08. 24. 00:35
Előzmény: #73706  GrizzlyG
Itt egy jó cikk a térségről:
https://responsiblestatecraft.org/turkey-israel-relations/
Ez meg, hogy miért is csinálhat azt Izrael, amit nagyjából akar:
https://en.wikipedia.org/wiki/Samson_Option
Európa meg xív, mert azért Gáza a jelek szerint népirtás kategória, attól az oroszok meg fényévre vannak. Csak hát ezt így hogy... De egy újabb papíros, nemzetközi jog, szabály stb. ami semmit nem ér, ha megint ott egy nagyhatalom a háttérben...
Murdoch 2025. 08. 24. 00:21
Előzmény: #73705  Istvan78
Ezt most pont nekem írod? Most hányszor írjam le, hát segítsen. De te nagyjából minden második szót rosszul értelmezel. Az nem segítség, hogy az usa a saját felderítésével, műholdas hálózatával kijelöli az orosz mélységi célpontokat, majd a saját csapatával beizzítja a rakétákat és célba juttatja. Ezek több millió dolláros eszközök, mármint 1 db. rakéta, ide nem kéthetes youtube tanfolyam kell. Ez nem segítség, hanem beavatkozás. Lehet azt is, mondjuk Irak ellen, mert amúgy kit érdekel a nemzetközi jog, ezt is írtam n+1x. Egy atomhatalom ellen viszont nettó baromság, ezt gyorsan megértették Bidenék is, amikor az atacms-ok után ment az oresnyik. Az meg hab a tortán, de ezt már tök erőtlenül írom, hogy ez a nagy segíteni akarás, annyira önzetlen, hogy semennyire. Ukrajnát szét fogják kapni és nem vagyok meggyőződve, hogy az oroszoké lesz a legnagyobb falat. Nem csak területekről van szó, hanem az ország teljes gazdaságáról. A többi nato-s, meg memorandumos szójátékodra meg már mondtam, ha amúgy a hagyományosan kőkemény és nagyon nem hülye orosz diplomácia nem érti meg a szivárványos értelmezéseteket, akkor mondjátok meg nekik erővel. Csak legyen meg hozzá a képesség, amit, ha szabad, erősen kétlek.
GrizzlyG
GrizzlyG 2025. 08. 23. 23:35

Szép gondolat, várjuk a levelet! 🖤
. "Emine Erdoğan török ​​elnök felesége arra kérte Melania Trump amerikai elnök feleségét, hogy szólítsa fel Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt a Gázai övezetben folytatott katonai művelet leállítására, ahol több mint 18 000 kiskorú halt meg - jelentette a török ​​vezető kormányának kommunikációs osztálya."
„Nemcsak az ukrán gyerekek szenvednek, a palesztin gyerekek is megérdemlik az örömöt, a szabadságot és a méltóságteljes jövőt. Rendkívül fontos lenne, ha levelet küldenének Netanjahu izraeli miniszterelnöknek, amelyben sürgősen felszólítanak a gázai humanitárius katasztrófa megállítására."
Istvan78 2025. 08. 23. 23:21
Előzmény: #73700  Murdoch
Nem értetted meg a lényeget: bármely országnak joga van segíteni egy megtámadott országot, akár olyan módon is, ahogy az amcsik teszik. A történelemben nagyon sok háború államszövetségek álltak szemben egymással, úgy mint az utolsó két VH-ban is.
Itt az agresszorral szemben léptek fel, a megtámadottnak segítenek, ami erkölcsileg teljesen helyeselhető.
.
A NATO nyomulásra azt lehet mondani, hogy ők is nyomultak Ukrajnában, mint ahogy az oroszok is, a kérdés itt az, hogy ez elég alapot szolgáltatott-e egy háborúhoz. Nem szolgáltatott. Semmilyen konkrét NATO fenyegetés nem volt az oroszok ellen, nem voltak meghíva az ukránok, nem voltak nagyhatótávolságú rakéták telepítve Ukrajnába, nem voltak felfegyverezve az ukránok, viszont volt az orosz terjeszkedés, a Krím és a szakadár területek elrablása. A tények ezek.
.
A budapesti Memorandum nem kötelező jellegére megint utaltál, de a mondatodból megint hiányzott az, hogy Ukrajna se kötelező jelleggel vállalta a semlegességet: abban az volt, hogy "szándékában áll" semlegesnek lenni.
GrizzlyG
GrizzlyG 2025. 08. 23. 21:55
Előzmény: #73702  Shortelek
https://youtu.be/WeC4Gmx7DVM?si=u_qekktqQWwP9spL
Merz döbbenetes beszéde, béke kell Oroszországgal. :))) 
Murdoch 2025. 08. 23. 19:58
Előzmény: #73702  Shortelek
Ha jól értem, akkor beáldozták az ukránokat? Oké. Majd azért kérdezd meg B.Johnson-t, hogy mi is volt az az a let's fight, ha nem volt mögötte más, csak lufi.
Shortelek 2025. 08. 23. 19:56
Előzmény: #73697  Murdoch
Tolod a muszka propagandád, szerintem putylernek is leesett már, higy kurvára melléfogott, de ugye arcot veszítene ha beismerné,, hogy ez az egész nem érte meg. A nyugat meg egy szart sem érõ gyülekezete, hogy beszart a muszkátol, ha tolták volna rendesen azokat a fegyvereket amit kértek az ukik már mindenki otthon lenne és kevesebb muszka és ukrán katona halt volna meg.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek