Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Shortelek 2025. 07. 03. 08:11
Előzmény: #72319  Bobby111
Egyetértek, takarodjon haza a muszka.
Bobby111 2025. 07. 03. 08:08
Előzmény: #72318  Shortelek

Minden háborúzásra költött cent ablakon kidobott pénz.
Lenne annak jobb helye is.
Shortelek 2025. 07. 03. 08:06
Előzmény: #72317  Murdoch
"Persze ti folyamatosan arról beszéltek, hogy az ukránoknak áll a zászló"
Bizony az úgy lenne ha megkapnának minden segítséget, de még így is úgy vágják a muszkát mint kombájn a búzát, most nem csökkenteni, hanem bõvíteni kellene a támogatást. Szépen vágják az ukik a muszka hátországot,  lassan kifogy a muszka mindenbül.
Murdoch 2025. 07. 02. 23:13
Előzmény: #72316  Istvan78
Mondjuk elég régóta arról beszélünk sokszor, hogy Ukrajna egyre jobban veszít, ahogy telik az idő. 2022-ben az angolok nem engedték a békét. Azóta sokkal, de sokkal rosszabb a helyzetbe került Ukrajna. Persze ti folyamatosan arról beszéltek, hogy az ukránoknak áll a zászló. Oké. Most Trump erős valószínűséggel kinyírja a további fegyverszállításokat, nem véletlenül volt Putyin-Macron beszélgetés sem. Közel-Keletre és Kínára megy a fókusz. Ha jól tudom, Izraelnek egy napi védekezése 500M dollárnyi légelhárító rakéta. Ebbe akár akarja akár nem Trump, nem fér bele Ukrajna, szvsz. Másrészt nagyon nem akarja szankcionálni az oroszokat, sőt, egyre oldja fel az ilyen-olyan tiltásokat, lásd Paks II. Ha tippelnem kéne, kiegyeztek, az egyik feltétel az oroszok részéről az lehetett, hogy nincs több fegyverszállítás. Meglátjuk.
Istvan78 2025. 07. 02. 22:38
Előzmény: #72315  GrizzlyG
Kiváncsi vagyok, neked milyen az igazságos béke.
GrizzlyG
GrizzlyG 2025. 07. 02. 19:42
Előzmény: #72314  Sehmet
Ideje volt. Az igazságos béke érdekében egy nagy lépés. 
Sehmet
Sehmet 2025. 07. 02. 12:51

Az Egyesült Államok leállítja az Ukrajna kulcsfontosságú fegyvereit, a Kijev támogatásának gyengülésének újabb jeleként   A Patriot légvédelmi rakéták visszatartása akkor következik be, amikor Ukrajna tartós orosz légitámadásokkal néz szembe
.

Július 1, 2025 8: 56 pm ET   
Az Egyesült Államok leállította az Ukrajnának szánt légvédelmi elfogók és egyéb fegyverek szállítását.   A Trump-kormányzat átirányítja a fegyvereket a Pentagon készleteinek megerősítésére, elsőbbséget biztosítva az Egyesült Államok katonai igényeinek.   A szállítmányok között voltak Patriot elfogók és Stinger rakéták.   
Az Egyesült Államok leállította az Ukrajnába szánt légvédelmi elfogók és egyéb fegyverek szállítását, és ehelyett a Pentagon részvényeinek növelésére használja őket – közölte kedden a Trump-adminisztráció egyik tisztviselője és két kongresszusi asszisztens.   
Az Egyesült Államok lépése, hogy visszatartja az Ukrajnának szánt fegyverszállításokat, tükrözi a Trump-kormányzat lazuló elkötelezettségét, hogy segítse Kijevet az Oroszország elleni védekezésben. A kormány tisztviselői hangsúlyozták, hogy jobban kell összpontosítani a Kínából érkező hosszabb távú fenyegetésekre, és közvetlenebbül a közel-keleti katonai szükségletekre.   
Anna Kelly, a Fehér Ház szóvivője azt mondta: "Ezt a döntést azért hozták, hogy Amerika érdekeit helyezzék előtérbe", miután a Pentagon felülvizsgálta az amerikai katonai segítséget.   
A szállítmányok Lengyelországban voltak, amikor leállították őket, és tartalmaztak Patriot légvédelmi elfogókat, levegő-levegő rakétákat, Hellfire levegő-föld rakétákat és föld-föld rakétákat, tüzérségi lövedékeket és Stinger föld-levegő rakétákat.   
Elbridge Colby, a Pentagon védelmi politikáért felelős helyettes államtitkára nem foglalkozott az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások leállításáról szóló döntéssel, de azt mondta, hogy a védelmi minisztérium lehetőséget biztosít Trump elnöknek az Ukrajnának nyújtott katonai segítség folytatására, amelyek "összhangban vannak azzal a céljával, hogy véget vessen ennek a tragikus háborúnak".   
"A minisztérium szigorúan megvizsgálja és kiigazítja megközelítését e cél elérése érdekében, miközben megőrzi az amerikai erők felkészültségét a kormányzati védelmi prioritásokra" - mondta.   A Fehér Ház lépése zavarba ejtett néhány elemzőt, akik megjegyezték, hogy Trump a múlt heti Észak-atlanti Szerződés Szervezetének csúcstalálkozóján azt mondta, hogy fontolóra veszi a Patriot légvédelmi fegyverek eladását Kijevnek.   
"Rakétaelhárító rakétákat akarnak, ahogy a Patriots-t hívják, és meglátjuk, hogy rendelkezésre tudunk-e bocsátani néhányat" – mondta Trump egy ukrán riporter kérdésére válaszolva. "Nagyon nehéz megszerezni őket."   
Ukrajna politikai és katonai vezetése dicsérte a Patriot rendszert, amiért képes elhárítani az orosz ballisztikus rakéták jelentette fenyegetést, és több elfogót kér.   
Ez a második alkalom, hogy a Trump-kormányzat Ukrajnának szánt fegyvereket irányított át az amerikai erőkhöz.   A Wall Street Journal a múlt hónapban arról számolt be, hogy a Pentagon csendben értesítette a Kongresszust, hogy az Ukrajna által orosz drónok lelövésére használt rakéták speciális gyújtogatóit az Egyesült Államok légierejének közel-keleti egységei számára osztják ki.   
A Kongresszus forrásokat különített el erre a rendszerre, hogy azokat Ukrajnának biztosíthassák. A Pentagon azonban azt mondta, hogy felhatalmazása van arra, hogy saját használatra megtartsa őket a tavaly elfogadott sürgősségi katonai kiadásokról szóló törvényjavaslat rendelkezései alapján.   
Az új szállítmányok késedelme, amelyről korábban a Politico beszámolt, azért következik be, mert Moszkva folytatta az Ukrajna elleni büntető légitámadásokat.   
Az elmúlt hetekben Trump felszólította Oroszországot, hogy csatlakozzon újra a Hetek Csoportjához, és ellenezte azt a kongresszusi intézkedést, amely szankciókat és vámokat vetne ki Moszkvára és támogatóira, amiért nem fejezik be a háborút.     
Trump azonban a múlt héten a NATO sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök volt a "nehezebb" partner a békemegállapodás elérésében, miután korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt hibáztatta a folytatódó konfliktusért.   
A Trump-kormányzat megörökölte a felhatalmazást, hogy akár 3,85 milliárd dollár értékű fegyvert küldjön Ukrajnának a Pentagon részvényeiből, de ezt visszatartotta. Nem kért a Kongresszustól további finanszírozást egy külön programhoz, az Ukrajna Biztonsági Segítségnyújtási Kezdeményezéséhez, amelynek keretében pénzt különítenek el, hogy Kijev fegyvereket vásárolhasson az amerikai védelmi vállalkozóktól.   
A demokrata törvényhozók felrobbantották a szállítások leállításáról szóló döntést.   "A Pentagon jelentősen gyengíti Ukrajna védelmét a légi támadásokkal szemben, még akkor is, ha Oroszország éjszakáról éjszakára bombázza az ukrán városokat, számos civil meghalt és megsebesült" – mondta Jeanne Shaheen szenátor (D., N.H.), a szenátus külügyi bizottságának vezető demokrata tagja.   
A lépés felszította a szélesebb körű vitát az Egyesült Államok Kijevvel kapcsolatos politikájáról.   
"Az ukránok megvédik magukat, Európa többi részét és az Egyesült Államok biztonsági érdekeit az agresszív Oroszországtól" – mondta William Taylor, az Egyesült Államok korábbi ukrajnai nagykövete. "A Patriot rakéták megtagadása civil és katonai életekbe kerül."  
Dan Caldwell, Trump korábbi Pentagon-tisztviselője, aki szkeptikus Ukrajna folyamatos támogatásával kapcsolatban, dicsérte a szállítások leállításáról szóló döntést.   
"Trump elnök és Hegseth külügyminiszter helyes döntést hoznak, hogy saját készenlétünket és erővédelmünket helyezik előtérbe Ukrajna ellátásával szemben egy olyan háborúban, ahol nincsenek létfontosságú amerikai érdekek forognak kockán" – mondta.
U.S. Halts Key Weapons for Ukraine in New Sign of Weakening Support for Kyiv - WSJ
bigyula 2025. 07. 01. 20:37
"13 évet kapott Sojgu helyettese, az egyik legkorruptabb orosz tábornok"
.
Korrupt ukránok... ;)
the_outsider 2025. 07. 01. 17:27
Előzmény: #72311  Dehogynincs

Bizonyos félautonóm rendszerekbe néha beépítenek olyan biztonsági elemeket, amik egy "minimalista" módon valamilyen szinten biztonságos módon lekezelik a váratlan helyzeteket.         
Egy ilyen biztonságos lekezelési mód például, amikor a távoli kontrollt fenntartó információs rendszerben zavarás lép fel, vagy a kommunikációs kapcsolat megszakad. És például ilyen helyzet lehet egy putyinnal történő beszélgetés is, amelyben szakadozott távoli irányítás esetén a legjobb automatikus reakció minden putyin által felvetett ötletre, kérésre, igényre igennel reagálni, tehát a "da, da, da" egy igen egyszerű, de mégis biztonságos reakció a legtöbb ilyen rövid, váratlanul átmenetileg fellépő helyzetre.           
A videó alapján sajnos még ez a biztonsági kisegítő rendszer sem működött tökéletesen (ld. hangzók sorrendi hibája), ráadásul nem is konkrétan erre a helyzetre tervezték, és maga a rendszer is véletlenül kapcsolhatott be, ami után magának ennek a rendszernek a saját vészleállító rendszere viszont már sikeresen lekapcsolta ezt a reakciót, és minden mehetett tovább a saját normális kerékvágásában.           

https://www.youtube.com/watch?v=xqTBlft8gQA
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 07. 01. 16:32
Orbán Viktor: Ada, adadada, ad adad
https://444.hu/2025/06/26/orban-viktor-ada-adadada-ad-adad
A brüsszeli EU-csúcson nekünk is sikerült egy kérdést bekiabálnunk Orbán Viktornak, de a legjobb pillanatok minden bizonnyal azok voltak, amikor némiképp zavarba jött attól a kérdéstől, hogy mégis mivel lehetne rávenni, hogy ne blokkolja tovább Ukrajna csatlakozási tárgyalásait.
_________ adadada… ad…  _________
Sokan gúnyolódnak ezen a dadogáson, pedig  ennél értelmesebbet nem hallottunk tőle az utóbbi időben.
Phylaxa 2025. 07. 01. 12:08
Előzmény: #72309  Dehogynincs
Reagáltam rá, miszerint minden politikus, aki rendszeresen nyilatkozik olyan dolgokat is mond, amik kizárják egymást, hülyeségek, tesztelés , terelés.....stb, de még hazudik is. Erre mondtam, hogy ne akadj már ki ezen! Mit nem értesz?

Ki a fene állította, hogy te bármit is korlátoztál volna? :)
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 07. 01. 11:48
Előzmény: #72308  Phylaxa
Arról beszéltem, hogy a #72286-ban 1-gyel és 2-vel számozott állítás kölcsönösen kizárja egymást.
De még erről sem akarok mindenáron beszélni.
Nem hiszem, hogy bárkinek a szólásszabadságát korlátoztam volna itt a fórumon. A szólásszabadságban én is hiszek.
Hagytam el már topicot azért, mert a topicgazda törölte az egyik hozzászólásomat.
Phylaxa 2025. 06. 30. 22:16
Előzmény: #72305  Dehogynincs
Nézd te Viktorról akarsz beszélni. Ha a különböző vészhelyzeti kormányzás nem tetszik, akkor megértelek. Nekem sincs ínyemre. Nekem ráadásul károm is származott belőle. Ha a voks 25 érdekel, akkor elmondtam a véleményemet. Egyébként az UNIÓ is vészhelyzeti kormányzást művel ezzel a háborús kérdéssel, még csak be sem kellett jelenteniük, attól még ugyanaz. Nos ők ha jól tudom, akkor senkit sem kérdeztek meg. Itthon viszont igen. Passz. Nem politizálok, nem is értek hozzá. A véleményemet itt megosztom, ha valakit érdekel, akkor ezen is elgondolkozhat. Egy a sok közül, de vélemény. Ebben hiszek. Úgy hívják, hogy szólásszabadság.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 06. 30. 21:45
Előzmény: #72306  Murdoch

Szíves figyelmedbe ajánlom az "új hozzászólás" gombot.
Értem én, hogy mindenáron be kell tenned linkeket, de mi közöm van hozzá?
Murdoch 2025. 06. 30. 21:37
Előzmény: #72305  Dehogynincs
Azoknak, akik háttal ülnek a mozinak Ukrajna hiperszónikus sebességű eu-tagsági folyamatát tekintve:
https://www.rfi.fr/en/international/20250301-france-and-eu-move-to-secure-ukraine-minerals-as-us-pushes-for-deal
Lesznek nyertesek ugyebár, meg lesznek vesztesek, főleg a környező országok.  
Mindeközben:
https://kyivindependent.com/hungarian-fm-says-us-lifted-anti-russia-sanctions-that-prevented-expansion-of-paks-nuclear-power/
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 06. 30. 21:15
Előzmény: #72302  Phylaxa
Nem érted jól. Egyrészt nem vagyok kiakadva, csak szóvá tettem, hogy Orbán két állítása kizárja egymást és ez a következetlenség a tetteiben is megnyilvánul.
A békére számítva elfogadtatta a 2025-ös (megalapozatlan, összeomló) "békeköltségvetést" és a hosszan elhúzódó háborúra hivatkozva elbábozta a Voks2025-öt, ahol nem az alattvalók véleményére volt kíváncsi, hanem megmondta nekik, mi legyen a véleményük és olyan kétséges és ellenőrizhetetlen eredményt vitt Brüsszelbe, minha ez lenne a magyarok akarata.
Zanza2 2025. 06. 30. 20:47
Előzmény: #72297  the_outsider
Tömeggyilkosság, háborús bűnök, tömeges gyermekrablás, deportálás tekintetében valóban korunk legnagyobb mestere, sőt művésze. Ahogy hazudozás, választási csalás, politikai gyilkosság, diktatúraépítés műfajában is.
GrizzlyG
GrizzlyG 2025. 06. 30. 19:53
"Boris Pistrorius, német védelmi miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Uniónak sürgősen légvédelmet kell keresnie Ukrajna számára."
Tragikomédia. 
Phylaxa 2025. 06. 30. 15:23
Előzmény: #72298  Dehogynincs
Miért foglalkozol olyan kérdésekkel, melyeknek semmi közük a valósághoz? Viktor a magyar gazdaságért küzd. Trump az USA gazdaságáért. Mikor ér véget a háború? Amikor leülnek a felek tárgyalni. Nem kifogásokat keresni, hanem érdekek és érvek mentén kiteríteni fokozatosan a lapokat.

Ha jól értem a problémádat, akkor azon vagy kiakadva, hogy ki mit mondott a múltban. Szerintem ne foglalkozz ezzel, ez csak a mediának szól. Azt próbáld kideríteni, hogy mit tett és vajon miért. Akkor előrébb jutsz és lehet sejtésed, hogy mi következik. Hidd el nekem, hogy a kutyát nem érdekli, hogy ki mit mondott. Terelésre jó, erre használják.
the_outsider 2025. 06. 30. 14:39
Előzmény: #72300  GrizzlyG

Tömeggyilkolást támogatók láthatóan felfogták a lényeget:         
"Az Európai Unió új kereskedelmi stratégiája a csendes-óceáni térség felé nyit .."         
Ursula von der Leyen csak egy szereplő, de azért kíváncsi vagyok, hogy OV-hez képes melyik megy előbb a "lecsóba".

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek