Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tom122 2025. 06. 03. 08:30
Szerintem, mind Putyin,mind Zelenszki békét akar, viszont nagyon eltérőek az elképzelések a békekötés feltételével kapcsolatban.A mostani ukrán akció viszont azt feltételezi,hogy vannak olyanok akik nem szeretnék a békét mert a háború folytatásához fűződnek érdekeik.A mostani ukrán akciót valószínűleg külföldi nyugati ország hírszerzése segítette, szerintem ez angolok voltak.Az az érdekcsoport viszont valószínűleg nem Angliát képviseli, hanem sokkal inkább Izraelt,ezért lehet Putyin a főgonosz,miközben arányaiban nézve sokkal nagyobb népírtást vitt végbe Izrael,TERÜLET SZERZÉSI CÉLLAL !!!
AZ orosz-ukrán háború okaként leginkább az orosz befolyás nyugat általi megszüntetését hozzák fel sokan,és lehet,hogy ez volt az ok.DE nem zárnám ki,hogy Oroszország és egyes arab országok közötti kapcsolat lehet a fő ok, ami miatt egy adott érdekcsoport úgy gondolta, hogy támadást indít Oroszország elle,és kiprovokálta az ukrán -orosz háborút, hogy meggyengítse Oroszországot, az ukránok nem hinném,,hogy bárkit is érdekeltek volna.
the_outsider 2025. 06. 03. 00:45

Ugye, mint tudjuk, ez az egész háború leginkább egyetlen ember miatt létezik, akinek a neve putyin.   
Lehet terelni, kavarni, hadoválni, csűrni-csavarni, hantázni, de ez a tény.
Placi82 2025. 06. 03. 00:00
Előzmény: #71756  Istvan78
Franciát, angolt, németet mondtam.🤣🤣 Nézz utána. Mennyi a bevetheto egység pontosan főre  szamolva....... Nekem az adminisztrátor etc., hanem a bevetheto katona..?! Na az mennyi?? 
Spanyolok, Portugálok, szlovákok, Olaszokat minek hordod ide?? Azoknál nincsenek harcias, háború parti babpolitikai vezetők. Te is tudod, az a fajta, aki nem túl okos, de szervilis, és aki a kompetencia szintjehez képest 50fokkal magasabb pozícióba jutatta, annak minden kereset teljesiti..... etc 
Most olyan lett a kozhangulat hogy az oroszok  millió főt is dalolva osszeszednek. 
És. Mennyit szednenek össze onketentesnek vagy kenyszersorozottnak, Londonban vagy Párizsban? Semennyit, annyit, vagy még annyit se.... 
Ha nem  Putyin lenne az orosz elnök, már szarba lenne a világ. És ez a  szégyen.... 
Vazze, külföldi nyugati rakétákat, nyugati kezelo személyzet, nyugati műhold iranyitorendszerbol, irányítják, orosz föld ellen, nyugati bankaroktol és az nyugati  sötét báb politikai elit parancsára... Elnezem a legmagasabb szintű Brüsszeli politikai donteshozok kompentecia szintjét és intelligencia szintjét..... Fuuu... És azon gondolkodom, hogy mik, én felsőbb erő jutatta ilyen felelos pozícióba ezeket, hát ezektol egy piaci kofa 100 szor értelmesebb. 
Európa jobb vezetőket  érdemelne... 
Na ez fordítva??? Kínai műholdak és pénz segítségével, kínai fegyverekkel, lőnnek be Londonba, Párizsba, Brüsszelbe..??? 
Ugyan az. 
És nehogy gyertek az agresszív fel ócska dumájaval, mert 200 agresszív Angol, Francia, Német, USA példát hozok az elmúlt 200 év történelmeből 2000 és évekig.... 
Krim mar akkor az Orosz birodalom része volt amikor Manhattan az Irokezeke, vagy a wappingerek torzsé volt!! 
Kína már csak az opium háborúk szornyedelmei miatt is bosszút állatna...etc
Terelsz mint egy terelő juhász. Csak nem vagy olyan ravasz.... 🤣
Istvan78 2025. 06. 02. 22:19
Előzmény: #71752  Murdoch
."De nem is ez a lényeg,"
.
Láthatóan nagyon irritál téged, hogy az agresszor oroszokkal szemben a nyugat támogatja Ukrajnát és így megnehezíti ezt a háborút. Miért csinálják ezt a csúnyaságot, teszed fel a kérdést magadnak, amikor szerinted a dolgok helyes rendje az lenne, ha az oroszok simán győznének!
Istvan78 2025. 06. 02. 22:15
Előzmény: #71755  Placi82
"Tudjátok hogy pár tízezer az csak. "
.
Hülyeség. Vagy hazugság. Vagy hülye hazugság. Több százezer hivatásos katonája van a franciáknak, angoloknak, németeknek, olaszoknak, lengyeleknek. Ne hazudozz már ekkorákat, csak égeted magad!
Placi82 2025. 06. 02. 21:16
Előzmény: #71734  Placi82
És senki se szól hogy MI6 *javitas:) 
Amugy ez csúnya lesz. USA kiszállásban gondolkodik.... 
A London City  /Párizs/ és Frankfurt akarom mondani Berlin🤣. 
Meg csak most kezdődik a tánc, k. rvara sajnos. És ez a Ti bőrötökre is fog menni itteni nagypofajuak. 
Oroszok szivosak minta torpeharcsa... 
Lásd egész G7 harca oroszok ellen az Ukranok mellett ebben a proxy háborúban és nem az Oroszok állnak vesztésre. Nehogy azt higyjetek ha itt kitor egy igazi háború, atomfwgyverek nélkül, akkor itt sokkal több eroforrasa van még a Nyugtatnak...max papiron fiúk, maximum  papíron.!!!! Főleg a humán eroforrasa gyenge eresztés. Tessék megnézni az Angol, Nemet, Ténylegesen bevetheto katonákat. Tudjátok hogy pár tízezer az csak. Ergo. Párizsban, Londonban próbálják eljátsszani a neolibek a havi 30.000 "furgonos  sorozast" játsszák el Londonban, Parizsban. 
Ezt csak Ukrajnában és maximum Moldovaban lehet eljatszani már csak. Európában.. Másutt már nem.!!!!!! 
Mert bukna alkotmány olyan "majdan" lenne Párizsban és Londonban, polgári Igazi elgedetlenseg, hogy nincs annyi lámpavas amennyire szükség lesz akkor. Ezért van szükség a szegény  Ukranokra, a Nyugati elitnek...... . Utolsó, kemény, parancsot osszeszoritott foggal  is végrehajtó hadrafoghato nép az Oroszok ellen!!!!!! 
Shortelek 2025. 06. 02. 21:05
Előzmény: #71745  Sehmet
Csak egy idióta, ennyit ér.
totoro
totoro 2025. 06. 02. 20:52
Egyébként ma délelőtt már módosították az Ukránok, és csak 13 repülőt sikerült megsemmisíteni, tehát szó sincs 40-ről, ehhez képest egyre hatásvadászabb cikkek jelennek meg, pedig már rég kint vannak a valós adatok..Röhej a magyar sajtó.
Murdoch 2025. 06. 02. 19:22
Előzmény: #71749  bigyula
Jó, hát szerintem itt már színezve van a történet, a 40 gépes sztori is inkább kb. 10. De nem is ez a lényeg, hanem a hírszerzés, műholdas támogatás stb. Maradnék részleges nyugati szálnál... De az tény, hogy jól összerakták a dolgot, ezt a faházas dolgot sem hittem nagyon, de erről már van infó. Mondjuk az is kellett, hogy alighanem az oroszok (megint) bealudták a dolgot.
Adelchi
Adelchi 2025. 06. 02. 19:09
Igazából a tekintélyvesztés a legnagyobb gond az oroszoknak, ha nem reagálnak rá nagyon keményen, még nagyobb lesz a szégyenük. Attól tartok túl erős lesz a válasz
bigyula 2025. 06. 02. 19:09
2-3 éve láttam egy orosz videót a neten, amin teherautók konténereket szállítanak, majd megállnak. Ezután a konténerek kinyílnak, és rakéták, drónok, helikopterek indulnak útnak a konténerekből. Lehet, hogy az ukránok is látták ezt a videót...
Murdoch 2025. 06. 02. 19:03
Előzmény: #71747  bigyula
De ugye nem ő mondja, hanem egy amerikai tanácsadó...
Sok mindenhez van joguk az ukránoknak, de alighanem megsúgták az ukránoknak, hova menjen a csapás, az ukrán titkosszolgálat feje is MI6-es. Szó volt már róla többször, nem az ukránok itt a lényeg, hanem az oroszok gyengítése. 
bigyula 2025. 06. 02. 18:50
Előzmény: #71745  Sehmet
Tehát, azt mondod, hogy az ukránoknak kutya kötelessége tűrni, hogy több 100/1000 km távolságból stratégiai bombázókkal támadják őket, és nincs joguk kiiktatni ezeket a hordozóeszközöket? Nem nukleáris fegyverraktárakat, rakétabázisokat támadtak, hanem repülőtereket, repülőgépeket.
Murdoch 2025. 06. 02. 18:42
Előzmény: #71744  Dehogynincs
Sajnos Bendarzsevszkij elfogult, totál látszik rajta, régebben mondjuk hallgattam.  Amit a cikk rutinosan nem idéz, pont a beszélgetés ezen részének a vége, megkerestem (de a videóban is benne van):
https://www.kyivpost.com/post/21519
The interviewer then asks: “Ukraine is only a stepping stone?”
 “Yes, you're correct. This is only the beginning. I believe that the proponents of this war won't stop there,” he replies.
Szóval aha, erről beszéltem a média kapcsán, lódítás, torzítás mázsaszámra.
Sehmet
Sehmet 2025. 06. 02. 18:00

No, ezzel - nem az esze és a stratégiai gondolkodásáról híres - Zelenszkij megnyitotta az utat az ukrajnai háború nukleáris hadviselése előtt. Trump volt tanácsadója, Flynn tábornok szerint ez az ukrán támadás komoly veszélyt jelent a világbékére. 
.
"People, and especially world leaders, need to realize the global implications to such an operation as Ukraine just pulled off.
Russia will respond. Action, reaction, counteraction. Those are the shifting tides of warfare. 
This wasn’t a bold action, it was brash. Ukraine’s short-term win could be the world’s long-term loss." 
.
(Michael Flynn tábornok, Donald Trump amerikai elnök volt tanácsadója.
.
https://x.com/GenFlynn/status/1929297294358139364
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 06. 02. 17:30
Előzmény: #71742  Murdoch
" be kellett hazudnia a nyugati médiának, meg a politikai elitnek, hogy ez csak azért van, mert különben az oroszok lerohanják Európát."
_______________ aha  ____________
Kelet-Európa jön Ukrajna után? Érdekes felvétel került elő az orosz hadsereg új parancsnokáról 
https://www.portfolio.hu/global/20250528/kelet-europa-jon-ukrajna-utan-erdekes-felvetel-kerult-elo-az-orosz-hadsereg-uj-parancsnokarol-764267
"Kelet-Európa, amivel ugyancsak foglalkoznunk kell majd
- mondja Mordvicsev - “biztosan jóval több ideig fog tartani”.
Szolovjov ekkor visszakérdezett, hogy ezt miképp kell érteni, Ukrajna csak a köztes lépést jelenti?
Igen pontosan. Ez csak a kezdet
- jelentette ki a parancsnok."
Murdoch 2025. 06. 02. 16:30
Előzmény: #71741  Dehogynincs
Egyelőre a nyugat által támogatott műveletek zajlanak zömmel oroszok lakta, vagy orosz területeken és nem fordítva. Ez remélhetőleg világos és nem véletlenül linkeltem be az R. Kennedy interjút, aki maga is elmondja, hogy ehhez be kellett hazudnia a nyugati médiának, meg a politikai elitnek, hogy ez csak azért van, mert különben az oroszok lerohanják Európát. Merthogy amúgy az ISW szerint Ukrajnát 2108-ra foglalják el az oroszok, de a nato potentátok szerint viszont 3 év múlva megtámadhatják Ny-Európát. Tökéletesen érthető, hadiipari lobbi, ukrán vérrel, de az mindegy.
Az meg rém gyenge történet, hogy ki támadta meg Ukrajnát, akkor rugózzunk azon, hogy usa mikor kit támadott meg a nemzetközi jogra tojva és hagyjuk az előzményeket.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 06. 02. 16:14
Előzmény: #71740  Murdoch
Nem kényes, csak nem kapcsolódik a hozzászólásomhoz.
Te erőlteted a fideszezést, amikor visszaböfögöd Orbán mondanivalóját:
"Soha nem volt ekkora szakadék a Trump vezette békepárti erők és a háború folytatását akaró brüsszeli és kijevi vezetők között."
Az világos(?), hogy Macron, sőt az eu-n kívüli angolok nem foglalkoznak mással, mint Ukrajnával(?), de a Kreml hozzáállását firtattam a háború indításával és folytatásával kapcsolatban. 
Te úgy emlékszel most(!), hogy az ukránok agresszorkodták meg az oroszokat?

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek