Persze, amit az arcunkba nyomnak híreket és a valóság teljesen máshol tart. Valahol olvastam (nem keresgetem), de valami USA cég bejelentkezett, hogy megvenné az Északi áramlat 2-t. :) Biztosan csődbe akar menni azért. :)
Erre tippelnék én is + a közel-keleti kivonulás... meg a jó ég tudja, milyen dealek mennek a háttérben. Arra is tennék egy kisebb fogadást, hogy megpróbálnák az oroszokat ismét leválasztani Kínáról. De ez már igencsak nehéz ügy lesz.
Ezzel érdekes mód senki nem foglalkozik: https://www.portfolio.hu/global/20250117/tamadasba-lendultek-trump-emberei-megvan-a-mesterterv-gronland-megszerzesere-735279 És nem mondd, hogy hülye trumpli, mert már nem egyszer bepróbálkoztak az üggyel, korábban is. Viszont megjegyzem, a kontinens szövetségese, egy európai uniós ország, sőt egy nato tagnak a területére nyújt be igényt, mi több belebegtet katonai lépéseket. Most akkor ki veszélyezteti Európát, az oroszok, vagy a yenkik, qrva nehéz ám eldönteni. Mert az utóbbiak vihargyorsan leválasztották a térséget az olcsó orosz nyersanyagról. Nehogymár erős német gazdaság legyen. Mondjuk n+1x szóba lett hozva az usa érdekalapú politikája, de itt még mindig álomvilágban élnek sokan. És alighanem azért nem lesz nagyobb balhé, mert mellényzsebből kifizetik azt a pár tízezer grönlandi őslakost, aztán mehet a kótyavetye.
Én nyugodt vagyok. Te hoborogtelhogy hogy az Oroszok a sajtatjaikkal a Dnyesznyer menti Orosz testvérekkel is is kicsesznek. . És ez milyen csúnya dolog tél közepén... Erre válaszoltam, hogy az Ukranok nem. Újították meg arrafelé se és másfél se a tgra tit szállítások szerződéseket azOroszokkal.agyaran felmimdtqk. Ezért off gáz Ukrajna felől. 2) Segítenek, nekik, nem hagyják cserébe őket, de fogadok hogy a Nyugat barát Moldav bab kormánynak drága a mostani nyugati áru verseny piaci gáz, így kezdődik majd az Oroszok zsarolása, hogy csak akkor adnak tranzit engedélyt a Dnyesznyer menti Orosz szakadaroknak, ha ők is olcsón kapnak. Gondolom mert a Moldav nép nem örül. A drága gaznak, és nem népszerű az ottan az a kormány most. De ez csak egy tipp😉
Csak az értő olvasás hiányzik: "teljes mértékben támogatná az orosz olajvállalatokkal szembeni szankciók szigorítását, ha Trump elnök ezt kérné az ukrajnai háború lezárása érdekében." Illetve kaptak az oroszok 100 napot, hogy nagyjából azt csináljanak Ukrajnában amit akarnak, vagy amit beterveztek. Kíváncsi leszek, mi volt a deal, közel-keleti-kivonulás, yenki területi igények tudomásul vétele stb.
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2025/01/ez-az-eredmenye-az-orosz-gazszallitas-leallitasanak-ujra-kitorhet-az-energiavalsag Na, tessék nem tudtam mi hiányzik egy jo kis 70- 100euros/MWH TTF a holland tozsden az EU nak . Meg jó hogy ki birjuk fizetni, igaz az iparinivekedes negyedévente folyamatosan csökken itthon is és Németben is, de ennyit igazán megér. Aki mást mond az hazaárulo oroszberenc😀Na de Banglades vagy egyiptom, és társai az ki a francot érdekel.?? Istenem de szép is a neoliberális demokrácia.. Akinek nincs gáza, se sok usd pénze az rabaszik.... Hála jó istennek USA nagy gazmezokkel rendelkezik, nem hogy önellátó de LNG exportra is futja bőven , és ha dollárt váltasz akkor kaphatsz is belole😉😉!! Jaj de szép is ez istenem.... 🤪
Laci, 1.Az Észak koreai (ázsiai katonák) lehetnek jók , pl japán katonák a II VH-ban. Egy marék rizs és 1 liter koszos víz és egy hétig bírják. Kiderül hamarosan. Akiket mutattak elég egyszerűek. 2. A mezőn szétszórt vonulás nem túl jó, egyrészt aknamező mindenhol, másrészt nyílt célpont az ukránok totál pazarolják a drónokat kettőt dobnak egy emberre pedig egy sebesült lekötne két másikat. Élvezik a gyilkolást. Ajándék cuccokból persze könnyű. 3 Az oroszok jelenleg száloptikás drónokkal kísérleteznek. Kábelt húz a drón elég fura.. de kiiktatja a jelzavarást és nagy pontosságot ad. Érdekes megoldás. https://www.youtube.com/watch?v=Lughc7ra3Rk
Gyarmatositok az Angolok, USA, Belgak, Hollandok, Portugálok, Spanyolok. Oroszok sehol sincsenek hozzajuk kepest.Kelet-Indiai, és Nyugat indiai társaság es továbbá a Brit bankosok nagysagrendekkel tobb halalt hoztak össze a világon mint az Oroszok en bloc. Nyakiglab Eduard már 1270 és években Walesi lázadás leverve, sok Walesit kiírtottak a helyükre szépen Angolokat telepített be, és Angol városokat alapított. Aztán jött Skócia. William Wallace lázadás. Dettó. És képzeld meg a zsidókat is kiuzte Angliából. De halála után visszaszivarogtak. Bár az utóbbi tette nem teljesen szokatlan, mert a zsidokat kiüldoztek Oroszországtol a Nemet- Római birodalom városokon át, Spanyolorszagig, stb.. Egész Európára jellemzo volt a 19 ig századig valamiért. Szerencsétlenek hol ide, hol oda menekültek.. Na de ez lényegtelen. A lényeg az az, hogy nem tudom de szinte biztos van pár szobra szerte Angol honban Nyakiglab Eduardnak..... 😀 Szóval az hogy ki mit és hova telepített erőszakkal az egyetemes történelem folyamán, teljesen irrelevans, de ebben az Oroszok kb az utolsó előtti előtti helyen szerepelnek Európai országok közötti rangsorban ha a történelmet nézzük. Ha ők gyarmatositok? Akkor a többi mi? :) Történelmi lecke off!
OROSZ-UKRÁN háború