Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2024. 11. 29. 12:57
Előzmény: #64218  SeDo
Nincs bizonyítékom. Azt se mondtam hogy USA kormányzati megbizasbol zsoldosok lőttek volna.  Azt mondtam hogy Janukovicsnak  nem állt érdekében mert 110%al járt így hogy bukni fog e miatt!! Látszik hogy nagyon tisztában vagy az Ukrán viszonyokkal. Akkor lenne bizonyítékom, ha én is köztük  lettem volna. Normális vagy? Akkor az meg eletfogytiglan itthon is.  De nem voltam ott. A logika és mainstream hírek ossze rakása alapján , és ahol nem stimmel az ok okozat az sántít. Tudod cui prodest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 
sztiv 2024. 11. 29. 12:46
Előzmény: #64203  Placi82
Sajnos én nem vagyok falusi hobby történész/összesküvés-elmélet gyártó, így sajnos nem vagyok ezekben otthon, nem tudok hozzászólni. 
SeDo 2024. 11. 29. 12:43
Előzmény: #64217  Placi82
Semmi gond. Akkor arról hozz bizonyítékot, hogy az USA által fizetett zsoldosok lőttek a demokrata tüntetők közé.
Placi82 2024. 11. 29. 12:41
Előzmény: #64214  SeDo
Ki mondta egy szóval is hogy CIA sok voltak? Én biztos nem!!! Soha. Apukám, vannak zsoldosok. 10.000 dollárért sokan sok mindenre képesek.  Én el nem mennek például az ukran frontra 10.000 dollárt( meg naponta se.) Most olvastam tegnap este, hogy brutális pusztítás végzett tegnap Putyin precizios rakétakkal Harkivban az USA és francia zsoldosok kozpontjaiba. Elgurult a gyógyszere oda küldött pár precizios raketat, állítólag csak az Amcsi halott van 40 fő.. Olvass utána. Szóval képzeld el, hihetetlen de vannak zsoldosok akik embert ölnek, valamelyik oldalon és ezért pénzt kapnak. Ez is egy munka mint az asztalos, vagy a tanar. Batorsagukat én tisztelem, de meg nem értem....
SeDo 2024. 11. 29. 12:40
Előzmény: #64215  Murdoch
És? Ez egy véleménycikk. Maximum azt bizonyítja, hogy az USA-ban, szabadon lehet véleményt nyilvánítani, ellentétben oroszországgal, ahol egy ilyen (fordított tartalmú cikkért minimum börtön, de talán halál is járna). Az oroszok egy bábállamot akartak üzemeltetni Ukrajnában, hasonlóan Beloruszhoz, de a lakosság nyugati integrációt akart, ezért lett forradalom. Az Ukránok ahhoz csatlakoznak, akihez akarnak, mint ahogy Magyarország is a NATO és EU része, annak ellenére hogy Putyinnak ez nem tetszik. Ezek szerint azt is az oroszok provokációjának tartod, hogy mi EU és NATO tagok vagyunk? A mi miniszterelnökünket is Putyinnak kellene kineveznie?
Murdoch 2024. 11. 29. 12:32
Előzmény: #64211  SeDo
Lóxart, tessék, itt összefoglalják:
https://www.cato.org/commentary/washington-helped-trigger-ukraine-war
Tudták, hogy háború lesz belőle? Tudták. Tudták, hogy rengeteg ember meg fog halni? Tudták. Csak megéri. Pont. Hihetetlen, hogy ennyit kell magyarázni, mert mindenféle józan dolgot kiüt az oroszgyűlölet, mondjuk a háborús propaganda elérte célját, az tuti.
"The Ukrainian people, unfortunately, are the ones paying a high price in blood for the gullibility of their country’s leaders and the shocking arrogance of U.S. leaders."
SeDo 2024. 11. 29. 12:30
Előzmény: #64212  Placi82
Okés! Akkor légyszi arról pár bizonyítékot ha prezentálnál, hogy CIA ügynökök lőtték le a demokrata tüntetőket Kijevben. 
SeDo 2024. 11. 29. 12:26
56-ban az amerikaiak szintén nem voltak semlegesek. A forradalomnak drukkoltak, lehet hogy siker esetén támogatták volna a megalakult demokratikus kormányt, de talán odaáig még ti sem mentek el, hogy azt mondjátok, hogy ők rendezték az egész forradalmat. 
Placi82 2024. 11. 29. 12:25
Előzmény: #64209  SeDo
Erőszak édesem, "eroszak". Erőszak az a  pofonvagas, gumibotozas, gumilovedek, rendőrségi pajzsal való lokdosodes, stb... . Nem a fejlovesek amik bejarjak a vilagsajtot. Hát a francia sargamellenyeseket is úgy vertek gumibottal hogy csak na!! És? Bukott Macron? Nem. Na de 100 sargamellenyest fejbe lőnek a francia csendorok akkor bukik Macron? Igen!! 
Na akkor már rajottem hogy te nem "sima idealista" naiv  vagy. Akkor nyomjad csak. Cafollak mindenben. 
SeDo 2024. 11. 29. 12:22
Előzmény: #64210  Sehmet
És ez hol bizonyítja, hogy ők robbantották ki? Ez max csak annyit bizonyít, hogy nem voltak semlegesek az ott zajló eseményekben. Ezen az alapon az 56-ot is az amerikaiak robbantották ki, mert kitették a TIME címlapjára a magyar forradalmárt.
Sehmet
Sehmet 2024. 11. 29. 12:20
Előzmény: #64208  Placi82
Ráadásul Nuland elvtársnő, helyes amerikai külügyér éppen ott volt, és pechjére le is hallgatták, amikor arról beszélt Geoffrei Pyatt amerikai nagykövettel, hogy milyen, USA-barát ukrán kormány kellene felállítani Jecenyuk vezetésével, ami - egészen véletlenül - 2014 február 21.-én meg is alakult. No, akkor szabadult el a pokol a Krímben és Donbasszban.
.
"Nuland: [Breaks in] I think Yats is the guy who's got the economic experience, the governing experience. He's the... what he needs is Klitsch and Tyahnybok on the outside. He needs to be talking to them four times a week, you know. I just think Klitsch going in... he's going to be at that level working for Yatseniuk, it's just not going to work."
.
https://www.bbc.com/news/world-europe-26079957
SeDo 2024. 11. 29. 12:14
Előzmény: #64208  Placi82
Vladimir Putin's adviser on Ukraine Sergei Glazyev - for example his interview with the Kommersant-Ukraine newspaper the other day - you don't need your own listening station to be clear about Russia's intentions. Russia he said "must interfere in Ukraine" and the authorities there should use force against the demonstrators.
Idézet a "bizonyítékból"
Placi82 2024. 11. 29. 11:59
Előzmény: #64206  SeDo
Hát nem is számítottak a Majdanon lövésekre a tuntetokre. De tudod mit!!!! Janukovics se számított arra hogy bárki is lőni fog."" Hát elsirta magát hogy nem. Ő volt!!! Pár nap és meguntak volna és hazamennek a tuntetokre, ha éhesek lesznek, bár volt támogatás, de a végtelenség ig nem futotta volna, eluldogeltek volna ott. ""
Fiktív példa. Volt mar vagy  10 tüntetés a Kossuth téren az elmúlt. 14 évben O.V ellen. Meguntak a tuntetok és hazamentek. De ha belelövetett volna a tömegbe akkor hatalomba  marad? Vagy azonnal megbukik? . És a nép többsége nem fordul el tőle?  Hát ki az a hülye aki a tömegbe lovet mikor az 100%os garantált bukassal jár. De Janukovics  adta ki szerinted a parancsot.:)? Vagy esetleg más lövészek lottek??? Már a tényleg a minimális józan logikara appelallok, ha ezt se érted akkor hagyj békén. Tiszteletben tartom naiv idealistakat. Köszönöm. Ennyi. Én nem vagyok Don Quijote... 😀
Placi82 2024. 11. 29. 11:48
Előzmény: #64204  Murdoch
Biztos elfelejtette..... :)) Vagy arra hajtanak, hogy mint Don Quijote, szélmalom harcot feladva, rahagyva,  majd már válaszra se meltatom. Szerint el se olvassak se a linkekeket se a hivatkozast. Ezek szerintem  azt se tudják hogy került,mily módon, Z. - az elnöki székbe, különben nem irkalnanak ide semmit se........ Ez nem sértés akar lenni, hanem olyan mint ha régen a  jezsuitakkal vitatkozni a Darwini elmeletről. A hit az hit. Nekem meg a tenyek azok tények... Azok makacs dolgok.. 
SeDo 2024. 11. 29. 11:43
Előzmény: #64202  Placi82
Ha Putyin kivonul egy szuverén ország területéről, amit megtámadott, akkor ennek a világháborúnak a mai nappal vége. Ha szerinted itt most világháború van, azt 1, Putyin robbantotta ki 2, Putyin tudja befejezni is. Állandóan a nyugatot meg a "háttérhatalmat" ekézed, miközben egyelten ember fenyegetőzik atomháborúval és az pedig Putyin. Az egész helyzet kulcsa, a "világháború" kimenetele, egyetlen ember kezében van. Senki nem bántotta az oroszokat, senkit nem rakétázza őket, ha elhúznak haza a pitlákba, és befejezik az öldöklést. Ez a kirrobantósdi konteo... neked mennyit kellene fizetnie a CIA-nak, hogy lelövesd magad a Kossuth téren külföldi, gazdasági érdekekért?
Placi82 2024. 11. 29. 11:40
Előzmény: #64201  SeDo
Sedo biztos velem akarsz vitatkozni? mert akkor kösd fel a gatyadat. Ne akarj olyat  tovább megtudni ami egy világot törne össze benned. Szerintem hagyjuk, hidd el............ 😀
Murdoch 2024. 11. 29. 11:37
Előzmény: #64199  Placi82
Huh, a szívem megállt, először nem néztem a dátumot, azt hittem újra itt a bajkeverő. Kicsit furcsállom, hogy 'Fu*k the EU' Nulandot időnként be kell linkelni, azt hittem a szerepét a vérgőzös háborúpártiak is levették. És azért belinkelném az ominózus beszélgetést, amit hevesen szoktak negligálni egyesek, mint apróság:
https://www.bbc.com/news/world-europe-26079957
https://www.youtube.com/watch?v=WV9J6sxCs5k
Mondjuk akkoriban a Politico is lazább volt:
https://www.politico.eu/article/ukraine-nato-georgia-europe-european-union-united-states/
"NATO’s 2008 Bucharest summit, under intense lobbying from then United States President George W. Bush, NATO leaders disregarded Moscow’s historic interests and kindled illusions of Western protection in Kyiv and Tbilisi, which were shattered within months.
...
This Bucharest summit decision perhaps marked the culmination of the “unipolar moment,” when the U.S. believed it could reshape the world along Western lines, ignoring warnings by leaders like former French President Jacques Chirac, that “Russia should not be humiliated,” and German Chancellor Angela Merkel, that Moscow’s “legitimate security interests” should be taken into account."
De ezek nagyjából ezredszerre vannak itt felhozva, csak hát minek. 
Placi82 2024. 11. 29. 11:37
Előzmény: #64195  sztiv
Velem elvitazkodhatsz az Brit birodalom és utána az USA erdekszferai kiepteseroll és azok háborúirol. Kontra kínai 1, 2 3 opium háborúrol, stb.... vagy az Oroszok 1905 os Japán - orosz háborújarol, meg azt is tudom mennyi tonna ezust kölcsönt kapott japán bizonyos bankoktol....
Maradjunk annyiban hogy Kína nem folytatott expanziv gyarmatosito politikát, és  Oroszország pedig az Amur vidékeig terjedő saját belső területet belső gyamasitotta. Kivéve 1941 után a Nácik támadás után. De az kommunizmus időszaka volt, és én gyárilag neolibsi huncutságnak tartom, mármint kommunizmust.:)
Placi82 2024. 11. 29. 11:30
Előzmény: #64198  SeDo
Továbbá van lehallgatott Nuland Jacenyuk felé beszélgetés is azt keresse ki más a googliba.... 
Színes forradalmak. Ingyen vannak.? Te ingyen vagy ilyen naiv?  Ugye nem?. Pont abból lesz a világháború és nukleáris háború, hogy USA inerc.GPS rendszeret csak Amcsi profi kiképzett katonák tudják celpontra irányítani, érted? Amcsik lövik orosz földet. Ez a baj jogilag. F16 sokkal se tudtak 1 év alatt megtanulni a MIG én kepzodott  és ukrán pilóták, (mwet nehéz az átutalás és bonyolult) de ballisztikus rakéták celravezeteset, az USA a katonai műholdas rendszerével, az USA profi hirszerzesevel, orosz területek tamadasat ukrán katonák csinálják.? Persze 2.oras tanfolyamon megtanuktak? Mi? Mert ha nem akkor  itt már jogilag a 3 ik VH ban vagyunk csak nem kaptál SAS behivot. Fel bírod fogni miről beszélek vagy loval imádkozok? Akkor ne farasszuk egymást kérlek. 
SeDo 2024. 11. 29. 11:26
Előzmény: #64199  Placi82
Idézet a leadből: Az amerikai konzervatívok kétségbeesetten tapasztalják, hogy „az ukrán puccs és polgárháború kirobbantója”, Victoria Nuland a külügyminisztérium harmadik embere lesz.
Kérdés: Szerinted miért van idézőjelbe téve „az ukrán puccs és polgárháború kirobbantója”

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek