Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
goapsy1
goapsy1 2023. 07. 08. 16:36
Előzmény: #42837  Tazsomaru
Bizonyára újdonság lesz, de egy háborúban nem az szokott lenni a legelső teendő, hogy megnyitják a határokat. A világ egyetlen országában sem. A magyar tákolmány szerint sem.  (Igaz, Viktorka meg a hívei valószínűleg seggüket riszálva fogadnák a ruszkikat virággal a határon, szóval ez nem teljesen adekvát példa.)

"Nem tudom és nem is érdekel melyik a propaganda szemét, a ruszki, vagy az ukrán."

Abszolút elhiszem, hogy nem tudod - valószínűleg ennek a végeredménye, hogy varratmentesen felmondod a ruszki propagandát. Már csak a "putlernek tulképp nem is volt más választása"- toposzok maradtak ki. 😃
vigkrisz 2023. 07. 08. 16:33
Előzmény: #42836  goapsy1

emlékezzünk vissza másfél évvel ezelőttre: "lőszerre van szükségem, nem fuvarra"
és még ezek a hazaárulók/hasznos idióták/orosz propagandisták/stb.. szidják Zelenszkijt, aki nem menekült el az ország védelme elől, ahogy egyébként ők tennék, saját bevallásuk szerint is, ez ám a szép :-)
Törölt felhasználó 2023. 07. 08. 16:32
Előzmény: #42819  Tazsomaru
A magyar történelemben mindig is voltak gyáva, beszari alakok, akikre nem is emlékszünk!
És voltak olyanok, akikre a mai napig megemlékezik egy igazi magyar!
Az Aradi vértanúk, Nagy Imre, Petőfi Sándor és lehetne még sorolni!
Vannak olyan pillanatok, események, amikor férfiként bele kell állni, vállalni kell a kockázatot, a családod, az ország, a közösség, a nemzet sorsáért,  jövőéért még akkor is, ha ezért az életedet adod! 
Ha a szemed láttára lőnék le, bombáznák le a fiadat, apádat, lányodat, akkor is elmenekülnél vagy fegyvert fognál? 
Az ukránok értünk, magyarokért is harcolnak! A legkevesebb, ha erkölcsileg, pénzzel és minden mással támogatjuk őket! 
Nem örülünk a háborúnak, a békét szeretjük, ehhez pedig az kell, hogy közösen összefogjunk az agresszor ellen! Az nem megoldás, ha most megadjuk az agresszornak, amit akar, mert akkor hamarosan újabb követeléssel áll elő!
Rácz András facebook oldalán megtalálható az a magyar csoport, akin keresztül támogatni tudod az ukrajnai magyarokat! Szerintem ugyanezt a csoportot csatoltak itt mások is!
Tazsomaru
Tazsomaru 2023. 07. 08. 16:30
Előzmény: #42832  goapsy1
Talán igen, talán nem. Nem tudom és nem is érdekel melyik a propaganda szemét, a ruszki, vagy az ukrán. Engedni kellene, hogy eldöntsék ők. Nyissák meg a határokat a 18-60 éves férfiak előtt is. 
goapsy1
goapsy1 2023. 07. 08. 16:28
Előzmény: #42833  Tazsomaru
"Azt nem értem, hogy az ukránok KÉRIK, hogy használhassák ukrajnában? Ennyi eszük van csak? Ezek után az is elképzelhető róluk, hogy felrobbantanak egy gátat, vagy egy atomerőművet a saját országukban."

Még jó, hogy nem oktatsz ki senkit a fotelben ülve.
Mi lenne, ha kioktatnál... 🙄 (még ha nyilván érthetetlen is, hogy ezek a hülye ukránok fegyvert kérnek egy háborúban.)
Tazsomaru
Tazsomaru 2023. 07. 08. 16:26
Előzmény: #42831  vigkrisz
Én a PF híreiben tudom követni, hova kerül a támogatásom. Az a biztos.
goapsy1
goapsy1 2023. 07. 08. 16:25
Előzmény: #42830  vigkrisz
Igen, a háború már csak olyan, mint a Ramboban: odamész, puff puff puff, ruszkik kaput, lehet hazamenni, főcím.
Logisztika, fegyverek, stb nem kell a háborúhoz, meg amúgy is, ellopja a Zselé, megirta a zoroszhírek.
Tazsomaru
Tazsomaru 2023. 07. 08. 16:23
Előzmény: #42828  goapsy1
Valóban nem tudok sokat az ottani helyzetről. Éppen ezért nem oktatok ki senkit róla. Nyissák meg a határokat, adjanak esélyt az ottaniaknak, hogy dönthessenek. 
goapsy1
goapsy1 2023. 07. 08. 16:23
Előzmény: #42829  Tazsomaru
Ja, "Zselé" ott maradt egy háború közepén, mert jobb helyet nem talált, (elnökként) ahol síbolhatna. 😆 Mint mondjuk tavaly februárban, mikor a ruszkik már 2 utcára voltak az elnöki székhelytől - és nem kaláccsal várják, ha elkapják. 

Kicsit kevesebb ruszki propagandaszemetet kéne fogyasztani.
vigkrisz 2023. 07. 08. 16:16
Előzmény: #42829  Tazsomaru
"Amit ti utalgattok, nem tudni zselé mennyit síbol el belőle." - LOL látom fogalmad nincsen róla, ugyanis Zselének semmi köze hozzá, még abban sem vagyok biztos, hogy hallott már róla :-)))))
de segítek, itt nyomon tudod követni, hogy pontosan mikor, ki és mit kapott illetve használt fel az adományokból:
(1) Facebook
vigkrisz 2023. 07. 08. 16:13
Előzmény: #42825  goapsy1
vannak még olyan emberek, akik szerint a háború abból áll, hogy a lövészárokból lősz, leragadtak a II.VH-s orosz doktrínánál, lásd bahmut "bevétele"
Tazsomaru
Tazsomaru 2023. 07. 08. 16:13
Mint azt az előbb írtam, én a profikra bízom. Ők jobban tudják mire van szükség a szabadság megvédéséhez (lásd kazettás cucc, F16) . Amit ti utalgattok, nem tudni zselé mennyit síbol el belőle. 
goapsy1
goapsy1 2023. 07. 08. 16:12
"Meghalnál a "szabadságért"? Vagy elküldenéd a fiaidat harcolni a "szabadségért"? Nem kell rá válaszolnod, de én válaszolok. Én NEM! Minden tiszteletem a tied, ha te igen."

Ebből látszik, hogy csak kommentelgetsz a fotelből olyanoknak, akik konkrétan meghalnak a ruszki agresszióban.
Ugyanis erre NINCS egyértelmű válasz. Igen, ha az a kérdés, elküldenéd e a fiadat harcolni valami elvont "szabadságért", nem valószínű.
De ha az a kérdés, hogy a ruszki hordák lerakétázták a házadat, a családod a szemed előtt robbant cafatokra, ott maradtál tökegyedül, anyád-apád-fiad lányod feleséged egyik percben él, másikban halott, na, akkor fogod a puskát, és beállsz harcolni azok ellen, akik ezt okozták? Erre már jó eséllyel igen a válasz, ahogy az ukránoknál is ezer ilyen sztorit lehet olvasni - nyilván az egyetemi tanár, aki odament önkéntesnek, nem szórakozásból ment oda.

Na, ez köztünk a különbség: Fingod nincs az élethelyzetükről, de azért kioktatod őket, mit és hogyan kéne csinálniuk. Én ehhez sosem venném a bátorságot, pont azért, mert (szerencsére) nekem sincs lövésem sem, milyen lehet átélni azt, amit ők nap, mint nap átélnek.
Tazsomaru
Tazsomaru 2023. 07. 08. 16:06
Előzmény: #42823  vigkrisz
Csak usa részvényekkel foglalkozok és mivel inkább a nyugati kultura felé vonzódom, inkább az usa fegyvergyártókat részesítem előnyben.
berlini
berlini 2023. 07. 08. 16:05
egy szerencsétlen ner termék.
Minél tovább maradnak kormányon annál több ilyen torzszülött nő fel Magyarországon.
goapsy1
goapsy1 2023. 07. 08. 16:02
Előzmény: #42817  Tazsomaru
Jajjjj, apám, ne fárassz már a balta-egyszerűségű baromságaiddal... 😫 
Nem, támogatni egy lerohant országot nem csak úgy lehet, hogy kapod az AK-47-est, aztán rohansz a frontra... sőt, ez valószínűleg csak ártana nekik, tekintve, hogy a háborút sosem látott civilek csak kárt okoznának, meg útban lennének.
És nem, nyilván nem szeretnék harcolni a háborújukban, én se, más se, ez rajtad kívül szerintem a zömnek azért lejött, már csak azért is, mert ha 100+1-szer nem írtam le, akkor egyszer se.
Amikor utalunk nekik pl pénzt, (lásd Sárkányellátó) és megveszik, ami speciálisan nekik szükséges, azzal garantáltan többre mennek.

A te nonstop szájtépésednél, hogy te mennyire leszarsz mindenkit, meg garantáltan bármivel többre mennek. 🙄
Megértettük, tőzsdecsászár vagy, minden trendet hátulról röptében, amúgy meg le van szarva mindenki, aki nem te vagy, és ezt nagyon bevallod. 💪
Lesz más mondandód is, vagy ennyi volt?
vigkrisz 2023. 07. 08. 16:02
Előzmény: #42823  vigkrisz
a törökök meg már idén tavasszal szállítottak ilyet az ukránoknak:
Felvételek bizonyítják: tényleg megkapták a rettegett "kazettás" lőszereket az ukránok - Portfolio.hu
vigkrisz 2023. 07. 08. 16:02
Előzmény: #42821  Tazsomaru
a ruszkik már a háború kezdetekor bevetették a kazettás lőszereket:
Hol vethették be eddig Ukrajnában a hírhedt kazettás bombákat? (szabadeuropa.hu)
vigkrisz 2023. 07. 08. 15:58
nem nagyon értelek, ha megtámadják az országunkat, akkor az alaptörvény szerint nem kérdés, hanem kötelesség a haza védelme
Tazsomaru
Tazsomaru 2023. 07. 08. 15:58
Előzmény: #42820  Tazsomaru
Azt nem tudom melyik gyártya a kazettás cuccokat a 3 közül.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek