Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 04. 22. 14:10
Előzmény: #33278  berlini
Amennyiben ennyire feszült vagy, akkor indulj harcolni, orkokat írtani. 
Hajrá! 
Törölt felhasználó 2023. 04. 22. 13:51
Előzmény: #33278  berlini
Csak nehogy te kapd azt nyakast berlini.... 
berlini
berlini 2023. 04. 22. 13:24
Előzmény: #33276  Törölt felhasználó
Aki hoholozik az gondolkodjon el azon hogyan érezné magát, ha külföldön valaki lecigányozná, vagy balkáni söpredékként emlékezne meg róla - persze természetesen - merő jóindulatból.
Meggondolás nélkül visszhangzod az orosz söpredék (nem a normális oroszokra gondolok) lenézően gúnyos megnevezését.
Az én szememben nem ember aki ennyire lealjasitja magát.
Fékezd meg undoritó ösztöneidet, szállj magadba amig nem ver valaki orrba.
vigkrisz 2023. 04. 22. 13:20
Előzmény: #33276  Törölt felhasználó
vagy inkább az orosz fegyverek a szakadároknak
Törölt felhasználó 2023. 04. 22. 13:17
Előzmény: #33275  vigkrisz
Majdani puccs óta folyamatosan mentek amerikai fegyverek a hoholoknak. 
vigkrisz 2023. 04. 22. 13:07
Előzmény: #33273  Sehmet
a nato és az usa biztosan nem robbantotta ki ezt a háborút, ugyanis nem hittek abban, hogy az ukránok 1-2 hétnél tovább ki fognak tartani, ezt a területrabló háborút putyin robbantotta ki
az viszont igaz, hogy látván az ukránok hősies kitartását, a nato és az usa átértékelte a 2022. februári álláspontját és kapott az alkalmon, hogy egy kis támogatással leamortizáltassák az ukránokkal az orosz hadsereget, eddig sikeresen
Törölt felhasználó 2023. 04. 22. 13:06
Előzmény: #33266  Sehmet
Nagyon jól látja az USA szerepét, mint gyújtóforrást.
Csak a szokásos. 
Sehmet
Sehmet 2023. 04. 22. 12:47
Előzmény: #33271  Törölt felhasználó
Ha elolvastad. amit belinkeltem, akkor a Szentatya nem mond mást itt sem, mint amit én belinkeltem, abban. Ott Oroszországot nevezi agresszornak, itt pedig "csak" megszállónak. El kell olvasni végig! Itt sem ad "felmentést" a NATO-nak/USA-nak a háború kirobbantásában játszott szerepe miatt, és nem is arról beszél, hanem az ukrajnaiak szenvedéseiről. 
Murdoch 2023. 04. 22. 11:51
Előzmény: #33271  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2023. 04. 22. 11:16

"Gerard O’Connell: Szentatya, Ukrajnáról: az Egyesült Államokban sokakat összezavart, hogy ön látszólag nem hajlandó közvetlenül bírálni Oroszországot az Ukrajna elleni agressziója miatt, ehelyett inkább általánosabban beszélt a háború befejezésének szükségességéről, az orosz támadások helyett a zsoldostevékenység és a fegyverkereskedelem megszüntetésének szükségességéről. Hogyan magyarázná meg álláspontját ezzel a háborúval kapcsolatban az ukránoknak, vagy az amerikaiaknak és másoknak, akik támogatják Ukrajnát?
 – Amikor Ukrajnáról szólok, akkor egy mártíromságra kényszerített népről beszélek.
Ha van egy mártíromságra kényszerített nép, akkor valaki mártíromságra kényszeríti őket. Amikor Ukrajnáról beszélek, a kegyetlenségről szólok, mert sok információm van a bejövő csapatok kegyetlenségéről. Általában talán azok a legkegyetlenebbek, akik Oroszországban élnek ugyan, de nem az orosz hagyományokhoz kötődnek, például a csecsenek, a burjátok és így tovább.
Kétségtelen, hogy a megszálló az orosz állam. Ez teljesen világos. Néha igyekszem nem pontosítani, hogy ne legyek bántó, és inkább általánosságban ítéljek, bár jól tudható, hogy kiket ítélek el. Nem szükséges, hogy nevet és vezetéknevet mondjak.
A háború második napján elmentem a [szentszéki] orosz nagykövetségre, ami szokatlan gesztus, mert a pápa soha nem megy el nagykövetségekre. És ott azt mondtam a nagykövetnek, hogy mondja meg [Vlagyimir] Putyinnak: hajlandó vagyok odautazni, azzal a feltétellel, hogy lehetővé tesz számomra egy aprócska rést a tárgyalásra. [Szergej] Lavrov külügyminiszter nagyon kedves levélben válaszolt, amelyből megértettem, hogy egyelőre erre nincs szükség."
https://www.magyarkurir.hu/hirek/ketsegtelen-hogy-megszallo-az-orosz-allam-ferenc-papa-interjuja-az-america-jezsuita-lapnak-ii
Törölt felhasználó 2023. 04. 22. 11:06
Előzmény: #33268  gazmber
Lassítsd ki és figyelj a fények változására!
Valószínű felbontási és felvevő probléma,
mintha megjelenne az egyik ablak fényének eltűnésekor.
Abban igazad van, hogy gyanús, furcsa a felvétel, én a fentiekre gondoltam.
Miért áll érdekükben a ruszkiknak, hogy hazudjanak és mit?
( arra gondolok, hogy az Harkov volt a célpont és hibás volt a rakéta vagy az ukránok képesek zavarni az orosz gps rendszert, ez utóbbi igen fasza lenne) 
Törölt felhasználó 2023. 04. 22. 11:00
Előzmény: #33264  Törölt felhasználó
Én olyan nyilatkozatot nem láttam, hogy a NATO-t zavarná a közös határ, viszont a ruszkikat rázza a hideg tőle, hiszen ezért támadták meg Ukrajnát ( bár ezt Ti sem, ők sem tudják mindig, mert annyiféle okot felsoroltak már és random változik is időről időre)
gazmber 2023. 04. 22. 10:40
Előzmény: #33253  Törölt felhasználó

elég furcsa az a felvétel amit közzétettek... nem látszik azon igazából semmi ami becsapódott volna, lehet csak egy nagyfeszültségű földkábel lett zárlatos, erre volt egy kissebb pukkanás és elment itt-ott a villany, aztán ~20sec múlva jött a nagyobb robbanás, amikorra a 'zárlat', a hiba miatt akkora lett a földben a 'nyomás', hogy felrobbant (?)
persze lehet egy élesítettlen vmi becsapódott és nem is robbant fel, de nem volt szerencséje mert elektromos kábelek közé esett, amitől aztán felrobbant a lövedék (?) szvsz
Murdoch 2023. 04. 22. 10:37
Szimpatikus hozzáállás, még jó, hogy nem itt a fórumon tette közzé, leszedték volna róla a keresztvizet.
Sehmet
Sehmet 2023. 04. 22. 10:30
Előzmény: #33249  vigkrisz
"A pápa egyébként nem biztos abban, hogy a világ országainak valóban még több fegyverrel kellene ellátnia Ukrajnát, ugyanakkor elítélte a háború brutalitását, és a moszkvai Kirill pátriárkát is, amiért vallási érvekkel igyekezett alátámasztani az orosz támadás jogosságát.
Ferenc szerint az Ukrajnával szembeni orosz hozzáállás alapja, „a harag, amit nem tudom, provokált-e, de talán elősegítette” a NATO fokozódó jelenléte a térség országaiban.
A katolikus egyház feje február óta többször beszélt az ukránoknak okozott szenvedésről, és többször elítélte az agressziót is, de tartózkodott attól, hogy kifejezetten Oroszországot tegye felelőssé a háború kirobbanásáért."
https://telex.hu/kulfold/2022/06/14/a-papa-szerint-a-nato-is-provokalhatta-az-orosz-invaziot
Sehmet
Sehmet 2023. 04. 22. 10:27
Előzmény: #33252  Törölt felhasználó
Te már csak tudod! :)
Törölt felhasználó 2023. 04. 22. 10:21
Előzmény: #33262  bigyula
Ez miben jó a NATO-nak? Pont kétszer akkora határt kell védelmezni, hiszen ún. “védelmi szövetség" LOL 
Törölt felhasználó 2023. 04. 22. 10:20
"Ezzel párhuzamosan egy új föld emelkedik ki, amely már korábban létezett (Atlantisz). Három nagyváros viszont elsüllyed. Az egyiket (London) a tenger lerombolja, a másikat (New York) olyan magasan lepi el a tenger, hogy csak a templomtornyok(?) látszanak ki, a harmadik (Róma) összeomlik." "Olaszországban is rossz dolgok történnek. A papokat hat kivételével megölik, a pápa elmenekül."
"Aki a Duna déli részén él, nem kell aggódnia az oroszok miatt, a Watsman hegyek és Wendelstein közt élő embereknek sem kell aggódni, el lesznek zárva."
bigyula 2023. 04. 22. 08:42
Előzmény: #33261  bigyula
És lenne folyamatos (a fehéroroszokat is az oroszokhoz számolva) Finnország legészakibb pontjától Románia északi részéig, a Fekete tengert is beleszámolva Törökország keleti részéig. Ez hányszorosa lenne a háború előtt közös határnak?
bigyula 2023. 04. 22. 08:28
Előzmény: #33255  Törölt felhasználó
Ebben az esetben mennyivel is nőne tovább az orosz-NATO határ?

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek