Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Ingarian
Ingarian 2022. 10. 30. 10:31
Előzmény: #23755  Sehmet
Ha elolvasod a cikket, akkor látod, hogy a Bajnai kormány elkezdte a tárgyalásokat és Orbán alatt került a süllyesztőbe, minden szavazat számított. Nem, nem voltam soha baloldali, de ezeket a senkiháziakat még jobban utálom.
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 30. 10:29
Előzmény: #23727  Traktoros

Ez szerintem az általános műveltség része. Most, ezek a fórumon is bizonyos hozzászólásoknál azt látom, hogy a témában alapvető felkészültség hiányában, egyoldalú információk alapján rossz szövegértelmezéssel, vitakultúra és logika nélkül nyomják a rizsát, és azt gondolják, ha sok pluszt kapnak, igazuk is van, és még büszkék is magukra. Persze, a saját igazságukat mindez megerősíti, de a tényektől, a valóságtól olyan messze vannak, mint Makó Jeruzsálemtől.
Nem az a gond, hogy valamelyik oldal mantráját nyomatják, hanem az, hogy nem látják az összefüggéseket, és az ok megértése nélkül próbálják az okozatból azt az egyet nyomatni, hogy "no, ki volt az agresszor". Amikor aztán leírjuk, hogy természetesen az oroszok, de az oda vezető utat, mint az okozati összefüggések bonyolult láncolatát is kellene érteni, ami a háború kitöréséhez vezetett, nem is beszélve a szakciók latens és diszfunkciós hatásairól, akkor azt már nem értik, az már sok. No, itt kezdődik és itt végződik az "1 bit", mert azt még értik. :)
Ingarian
Ingarian 2022. 10. 30. 10:28
Előzmény: #23756  Sehmet
Ne nézz hülyének legalább, azt nagyon nem szeretem. Méghogy Phd.... Ne röhögtess. Ha tudom mit jelent? :D :D Apámnak speciel van, de nálad tuti értelmesebb vagyok. :D 
Ingarian
Ingarian 2022. 10. 30. 10:26
Előzmény: #23755  Sehmet

Hoppácska:https://weborvos.hu/lapszemle/ukranoknak-fizet-nyugdijat-magyarorszag-212880
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 30. 10:18
Előzmény: #23754  Ingarian
Majd, ha neked/nektek is lesz filozófia doktora (ha nem értenéd: PhD) titulusotok abból, amiről "vitatkoztok" (bár az nem igazán nevezhető vitának, amit előadtok :) ), és egy előadói katedrátok valamelyik egyemen, akkor feljebb léphettek az 1 bitről. :)
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 30. 10:15
Előzmény: #23752  Ingarian
Gyurcsány meg sem próbálta felmondani jogelőd pártja által kötött szerződést, ami -  mi, jogászok tudunk - kötelezi a jogutódot. Orbán legalább megpróbálta. Fletó pedig még azt sem, de azért előszeretettel hecceli ezzel az embereket, bár nem nem nagy sikerrel. Pedig akkor még nem volt olyan kaotikus az ukrán helyzet, mint később. Remélem, az alábbi idézet és belinkelt oldalak alapján - ha egyáltalán meg akarod érteni - tisztul a kép!
"– A kétoldalú tárgyalások érdemi folytatását ellehetetleníti a folyamatosan változó és bizonytalan ukrán belpolitikai helyzet, amelynek következtében az ukrán fél az egyeztetéseket rendre lemondja, elnapolja – tájékoztatta lapunkat az ONYF sajtótitkára, majd hozzátette: egy áttelepülő ukrán állampolgárnak az Ukrajnában megállapított nyugdíjáról le kell mondania, s Magyarországon a hazai jogszabályok alapján kell részére nyugdíjat megállapítani, amelyet a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság folyósít neki a továbbiakban."
https://www.szon.hu/magyarorszag/2016/03/62-es-szovjet-egyezmeny-alapjan-meg-mindig-jar-nekik-a-magyar-nyugdij-9288-an-kapjak
https://pestihirlap.hu/2021/05/10/ezeket-erdemes-tudni-az-ukrajnabol-attelepultek-magyar-nyugdijarol/
https://www.vg.hu/velemeny/2020/03/magyar-orosz-relacioban-uj-megallapodas-valtja-fol-a-szovjet-idoket-idezo-nyugdijegyezmenyt-2
Ingarian
Ingarian 2022. 10. 30. 10:13
Előzmény: #23753  Sehmet
Ugye aki a Fidesz kétbites kommunikációs paneljeit használja, az a minőség. Értem. :D 
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 30. 10:04
Előzmény: #23735  tokugawa_ieyasu
Azok csak mennyiségben vannak többen, minőségben nem,  minden fórumot megszállnak és a tolerancia jegyében kitiltanak saját fórumaikról mindenkit, aki nem azt fújja, amit ők. Egyébként vitaképtelenek. :)
Ingarian
Ingarian 2022. 10. 30. 10:01
Előzmény: #23750  Sehmet
Vicces emberke vagy, ezen érv előtt még maga Arisztotelész is kalapot emelne:
1.állítás:  "Gyurcsány összevissza hazudozik ahelyett, hogy regnálása alatt felmondta volna ezt a szerződést. " 
2. Állítás: " Az Orbán-kormány már fel akarta mondani, de sajnos jogilag nem olyan egyszerű, és az ellenzék sem támogatta anno a felmondását."
Kevés ilyen zagyvaságot láttam leírva, csak fideszesek képesek a valóság ilyen szintű torzítására. Ez már a vegytiszta duplagondol. 1: Mikor érdekelte a Fideszt az ellenzék? 2. Ha Gyurcsány fel tudta volna mondani, Orbán miért nem tudja? Illetve fordítsuk meg, mitől tudta volna Gyurcsány felmondanI, ha most Orbán kétharmaddal veszélyhelyzetben nem tudja?  NEm arról van szó, hogy minden szavazat számít?
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 30. 09:59
Előzmény: #23742  Csakegyolvaso

Szerintem pihenj még egy kicsit! A jelentgetést te kezdted. Egyébként, ha nem tudod megkülönböztetni a disztingvált reagálást az ordenáré stílusodtól, amiért - ahogyan megnéztem az oldaladat, ahol sok felfüggesztés van nálad - akkor nincs mit magyaráznom, legfeljebb annyi, hogy a másikat hazugsággal vádolni, stb. kevésbé szalonképes jelzőkkel, az bizonyára nem fér össze a fórum normáival. Ha egy jogász alapvégzettségűvel leállsz vitatkozni, akkor abból nem biztos, hogy a te érveléstechnikáddal és vitakultúrással szerencsésen jössz ki.
Kül- és biztonságpolitika területén pedig nem állok le veled vitatkozni, mert abból nekem felsőfokú végzettségem van, sőt ....., te pedig a Nyugatifényből informálódsz, ha megérted. Az ukrán háborúból pedig szerintem nem sokat értesz. Menj vissza a "trollementes" topicba, ott bizonyára pluszokkal jutalmazzák a dilettantizmust is. :)
Sehmet
Sehmet 2022. 10. 30. 09:51
Előzmény: #23745  hellforceone

Ez olyan Láriklári! Mértékadóbb helyekről kellene információkat szerezni, nem baloldali hazugsággyárakból!Egyébként a DK és az MSZP elődpártja, az MSZMP által akkori nagy barátjukkal, a Szovjetunióval az örök és megbonthatatlan barátság jegyében a szociális ellátás területén való együttműködés tárgyában Budapesten, az 1962. december 20-án kötött, 1963. évi 16. számú törvényerejű rendelettel kihirdetett magyar-szovjet szociálpolitikai egyezmény alapján kapják - az alábbi cikkben meghatározott feltételek teljesítése esetén - az ukrán állampolgárságú magyarok a saját jogú nyugdíjat. Gyurcsány összevissza hazudozik ahelyett, hogy regnálása alatt felmondta volna ezt a szerződést. Az Orbán-kormány már fel akarta mondani, de sajnos jogilag nem olyan egyszerű, és az ellenzék sem támogatta anno a felmondását.
https://demokrata.hu/magyarorszag/a-nagy-nyugdijhazugsag-102272/
Ingarian
Ingarian 2022. 10. 30. 09:28
Előzmény: #23736  tokugawa_ieyasu
Ha te ettől boldog vagy, sajnállak. Valami gyerekkori trauma?
Traktoros 2022. 10. 30. 09:01
Előzmény: #23745  hellforceone
Kicsit sokat vársz el egy laposföld hívőtől.
Traktoros 2022. 10. 30. 08:57
Előzmény: #23738  goapsy1
Színjátszós Kakadú Péter bekérette már a cseh nagykövetet? Mi ez a késlekedés? Lavor mérges lesz.
rockmaster 2022. 10. 30. 08:22
Előzmény: #23744  goapsy1
Kormány Cselédsajtó = fake news oldalak csak Magyarországon vannak.
Mondjuk nem is csoda, ahol az állami szervereken ki- be flangálnak a szovjet hackerek. Lehet ők írják már a törvényeket, a bábokkal meg aláiratják!
hellforceone 2022. 10. 30. 02:16
Előzmény: #23735  tokugawa_ieyasu
Hm, érdekes, számodra annak van értelme, ha nem támogatják a csehek, hogy az ukránok letelepdjenek, de az nem zavar, hogy főként Szabolcsba, egészen Nyíregyházáig már annyi ukrán telepedett át, hogy lassan meg kell tanulnia a szabolcsiaknak ukránul. Ráadásul már mind határon innen, mind határon túlról is viktátorra szavaznak - persze tudom, ez biztos nem zavar. Sőt, viktor az elején megmondta, hogy minden ukránt befogadunk - persze bizonyára azért, mert tudta, hogy a hintapolitikája miatt talán nem annyira akarnak majd ide jönni....  Akkor tessék mondani, most hol van a hiba? Akkor, amikor a csehek nem akarják, hogy letelepdjenek vagy akkor, amikor mi meg kifejezetten csalogatjuk őket?? És ne gyere nekem azzal kérlek, hogy ezek mind határontúli magyarok... tudnék nem egy példát mesélni, hogy mennyire magyar azoknak a nagy része, mivel én magam is egy határmenti városkából származom. Az utóbbi cca. 5 évben elözönlötték a várost az ukránok. És még jó zsíros nyugdíjat is fizetünk nekik, nem csak azoknak, akik Magyarországon élnek!!! Csodálkozom, hogy putin és viktorka között ezen a téren még nem alakult ki nézeteltérés. Persze viktorka biztos elmondta, hogy putin elvtárs, ha nem fizethetek nekik nyugdíjat, akkor nem szavaznak rám és akkor bizony a trójai falovad az unióban eltűnhet a hatalomból... gondolom putin elvtárs ezért hunyhat szemet a dolog felett... viktorunk ezen intézkedéseit is támogatod?! Akkor is támogatod majd, ha egyszer neked vagy esetleg hamarosan szüleidnek nem jut nyugdíj, de az ukrán még mindig kapni fog?? És ne gyere majd azzal, hogy akkor én miért támogatom az ukránok védelmét az oroszokkal szemben! Nem lenne ugyanis gondom azzal, ha akár át is települnének azon ukránok, akik valóban tudnak magyarul és valóban igazolni tudják, hogy felmenőik által ők igenis magyarok, de rengeteg egy mukkot sem beszél - erre nem egy konkrét példát tudok.  Azzal is gondom van, hogy a magyar állam nyugdíjat fizet azoknak, akik Magyarországon soha egy követ odébb nem raktak és azzal is gondom van, hogy miért szavazhat olyan a magyar parlamentre, aki sosem élt az országban?? Ezekkel igen bajom van, de ezek a problémák és az, hogy egy agresszor állam egyszerűen lerohan egy másikat azért, mert nem tetszik neki, hogy az önrendelkezni szeretne, nos a kettő szerintem egészen más téma. Te persze majd erre is adsz bizonyára valami frappáns "fidesz" választ. Kíváncsian várom a magyarázatodat! Megjegyzem én is kettős állampolgár vagyok, de a német állampolgárság megszerzéséhez bizony be kellett tartani keményen a feltételeket! Itt nem mehettem be a hivatalba úgy, hogy egy mukkot sem beszélek, hanem tolmács segít és bizony igazolni kellett, hogy van munkahelyem, fizettem az itt tartózkodásom alatt nyugdíjjárulékot és a jövőmről is tudok gondoskodni!
goapsy1
goapsy1 2022. 10. 30. 01:13
Előzmény: #23740  euler
Nyilván az ilyen "orosz hírek"-jellegű szennyoldalak minden országban jelen vannak valamilyen formában - csak nem állami támogatással, mint itt.
A lehető legjobban tette az EU, hogy a ruszki agresszió kirobbanása után betiltották a Russia Today-t.
Igen, a cseheknél még szerencsére rend van. :)

Hogy ezek az ávós komcsik milyen úton-módon kötődnek az imádott ruszkijaikhoz, nem tudom, de nem is érdekel.
Hogy miért nem takarodnak már el innen a büdös francba, ki a ruszki jólétbe... na, az viszont nagyon érdekelne. ÷/
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2022. 10. 29. 22:54
Előzmény: #23736  tokugawa_ieyasu
Te is honna kerultel elo?Nem fogytok el soha?Eszrevetetd a neres komcsik cserelodnek itt a forumon negyedevente? xD azt majd helyetted jon valami masik kollega ugye? Meddig fogod birni amig van krumpli?
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2022. 10. 29. 22:48
Előzmény: #23723  Sehmet
arra nem vagy kepes hogy belinkeld nekem miert is jelentettel a protfolio moderatornak amiert 20 napot kaptam xD Ha megmutatnad lehetne latni hogy oylanert tiltottak ki engem 20 napra amiert meg 1 napot se kene adni ez bizonyitana azt hoyg protfolios vagy.Semmiert tiltanak ki engem teged meg szemelyeskedesert nem tiltanak ki.Azt itt okoskodsz ossze vissza a neres propagandaddal.arra se adtal emg nekem valaszt hogy mi jogositotta fel putykot arra hogy a krimet befgolalja.Mert mar tudjuk hogy nem volt ott SE hadgyakorlat SE raketak telepitese a hatarnal es az nem indok hogy putyin ugygondolta xD Mesevilagba elsz.
Törölt felhasználó 2022. 10. 29. 22:16
Előzmény: #23740  euler
A csehek majdnem annyira rühellik az oroszokat, mint a lengyelek. Van nekik egy Zemanjuk, aki szintén putyinpincsi, és nyilván van neki egy tábora. De a cseh polgár hülyét kap az orosz bármilyen árnyalatától...

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek