Topiknyitó: user01 2021. 12. 01. 17:40

ÉPDUFERR Nyrt.  

Még egy cég jön a BÉT-re
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Toka kedd, 16:22
Előzmény: #16179  Dodo34
Üdvözlöm Dodo Úr.
Dodo34
Dodo34 kedd, 16:20
Előzmény: #16174  Atti67
állítólag Öveges Professzor unokája, Öveges Emese....
Royalty kedd, 16:20
Igazad van Ateszom. Folytatnam itt az eszmecseret vele, de ahogy latom semmi ertelmes valaszt nem kaptam a kerdesekre, csak a semmit irta le hosszan. 
Neked meg kt annyit irnek csak h ha ugyanazt a technologiat hasznaljuk 1800as evek ota, akkor az auto motorjat is ugyanazzal a belsoegeses technologiaval hasznaljak napjainkig mint ahogy 1800as evekben feltalaltak. Es megis megszuletett belole egy Bugatti:)
Dodo34
Dodo34 kedd, 16:18
a spanyol viaszt
Dodo34
Dodo34 kedd, 16:15
ejj de ismerős, ez az okostojás, terjengős stílus Emese
_kt_ kedd, 16:15
Szívesen mesélek róla, ha érdekelnek a tömörítő algoritmusok. De félek, hogy valójában nem is vagy rá kíváncsi, és a nagytudású okostojást sem őszinte dicséretként mondtad.
Atti67 kedd, 16:10
Előzmény: #16172  Royalty
Mindig megjelennek nagytudású okostojások.Nem kell velük foglalkozni.Kiváncsi lennék ,hogy ők mit találtak fel
_kt_ kedd, 16:04
Előzmény: #16172  Royalty

"Ha az 1800 as evekbe hasznalt technologiat hasznalja, akkor miert van az h a vilagon osszesen kb 5 ilyen ceg van aki LDES akksikat kinalja?"
Mert a BESS sokkal gazdaságosabb, így arra van kereslet.

"Es miert nem hasznaljuk mar tobb mint 200 eve?" 
Szerintem valami félreértés lehet. Amit írtam, az a vízbontásra vonatkozott. Mint ahogy a legújabb video, amiről írtam, az is a vízbontásra vonatkozott. Ugyanolyan lugos elektrolit technológia, mint amit az 1800-as években használtak.

"Miert van az h ez az egeto problema globalis szinten?"
Ilyesmiről nem beszéltem, és most sem gondolnám hogy nekem kellene erre magyarázatot adnom. Maradjunk inkább az ÉPDUFERR/GeoAkku dolgoknál.

"Miert van az h a karbonsemlegesseg is eloterbe helyezodik amit eddig nemtudtak elerni, ugy h a tarolas se seruljon annyira?"
Ilyesmiről nem beszéltem, és most sem gondolnám hogy nekem kellene erre magyarázatot adnom. Maradjunk inkább az ÉPDUFERR/GeoAkku dolgoknál.

"Mi alapjan mondod h az mvm a semmire fogadta be a geoakkut a matrai ccgtbe h az egy reszet veluk taroltatja?"
Itt visszakérdeznék: mi a forrása annak, hogy egyetlen grammnyi hidrogént is tárol a Mátrai erőmű GeoAkkuban? Mert a weboldalon a "A projekt illeszthetőségéről jelenleg egy együttműködési megállapodás (MoU) aláírása van előkészítés alatt, amely az MVM és a GeoAkku közötti műszaki és üzleti vizsgálatok alapját teremti meg." mondat arra enged következtetni, hogy még nagyon messze van bármiféle kivitelezéstől.

"Es miert gondolod azt h csak a melegvizet talaltak fel ee azt vedettek le az euba?"
Ismét csak félreértés lehet. A videóban látható vízbontóról beszéltem, ami, mint írtam, a szabadalomban nem is úgy szerepel, és nincs is rá szabadalom, és nem is lehet szabadalmaztatni, mert ilyet már nagyon sokan csináltak.

"Meg akkor mar azt is megmondhatod, hogy a hungrana miert kezdesett erdeklodni a puszta meleg vizes feltalalasert? Naluk talan meg csak hodeg viz folyik a csapbol gindolom arra gondolsz!?"
Nem tudom miért érdeklődött a Hungrana, gondolom megtetszett nekik a prezentáció. Mint ipari vállalat, a rendkívül magas energiaköltség Magyarországon indokolttá teszi, hogy érdeklődjenek az energiatárolásos megoldások iránt. De ez csak ilyen józan paraszti eszes spekuláció, nincs Hungranás kapcsolatom, nem tudok forrást adni rá.
Royalty kedd, 15:44
Előzmény: #16160  _kt_
Semennyire. Az egész csak műsor. A decemberben feltöltött videóban látott dolog nem különbözik attól a technológiától amivel az 1800-as években a hidrogénes léghajókat töltötték. Az egésznek a szabadalomban leírtakhoz nem sok köze van, a talajvizes hidrogén tároláshoz nem visz közelebb, és az októberi prezentációban elhangzottaknak is ellent mond.

Nem azért foglalkozik az elektrolízissel, mert bármilyen érdemleges ötlete lenne ezzel kapcsolatban, hanem mert a tároló koncepció a jelenlegi vízbontó és üzemanyagcella technológiák hatékonyságát figyelembevéve életképtelen lenne, azokat az állításokat a hatékonyággal kapcsolatban, amiket "az MVM megfelelőnek talált" csak úgy lehetne megvalósítani, ha csodát művelnek a hidrogén előállítás és elégetés terén. Úgyhogy most éppen a csodán dolgoznak. A videó alapján jól halad a dolog, a melegvizet már sikerült is feltalálni, csak annyi hiányzik még, hogy kriogén szeparációval a hidegvizet kiveszik belőle.
Ha az 1800 as evekbe hasznalt technologiat hasznalja, akkor miert van az h a vilagon osszesen kb 5 ilyen ceg van aki LDES akksikat kinalja? Miert nem tobb? Es miert nem hasznaljuk mar tobb mint 200 eve? Miert van az h ez az egeto problema globalis szinten? Miert van az h a karbonsemlegesseg is eloterbe helyezodik amit eddig nemtudtak elerni, ugy h a tarolas se seruljon annyira? Mi alapjan mondod h az mvm a semmire fogadta be a geoakkut a matrai ccgtbe h az egy reszet veluk taroltatja? Es miert gondolod azt h csak a melegvizet talaltak fel ee azt vedettek le az euba? Meg akkor mar azt is megmondhatod, hogy a hungrana miert kezdesett erdeklodni a puszta meleg vizes feltalalasert? Naluk talan meg csak hodeg viz folyik a csapbol gindolom arra gondolsz!?
Dodo34
Dodo34 kedd, 15:40
Előzmény: #16170  _kt_
ne már....
_kt_ kedd, 15:39
Előzmény: #16168  Dodo34

Másfél éve. Ajánlom figyelmedbe a portfolio adminok kommentjeit, amiket a tiltásod mellé írnak amikor elmész nagyon pszihotikusba:
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2025-08-19 07:09-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Légy szíves fejezd be azt a hülyeséget, hogy a ranking alapján embereket tiltasz ki. A rankingból semmiféle következtetést nem lehet levonni arra, hogy egy teljesen más regisztrációval van-e valakinek előélete a fórumban, ezt rajtad kívül mindenki érti.
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2025-12-31 04:08-ig (1 nap, 6 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Elmondjuk még egyszer, utoljára. Fejezd be, hogy mindenkit a fórummotor értékelése alapján piszkálsz.
Dodo34
Dodo34 kedd, 15:38
Előzmény: #16166  _kt_
Teréz Anya személyesen?
Dodo34
Dodo34 kedd, 15:36
Előzmény: #16167  _kt_
A minősítésed szerint évek óta volt regisztrációd
_kt_ kedd, 15:34
Előzmény: #16165  Dodo34
Nem volt 2024.08.16. előtt regisztrációm a portfolio forumon.
_kt_ kedd, 15:33
Előzmény: #16164  Tutidolog
Nem értem. Nem 8 volton üzemelő vízbontót mutatnak be ebben a videóban? Nem volt 2025 áprilisban kint a weboldalon a 6MWh tároló? Volt a TrendFM interjúban bármi az állítólag fél évvel korábban elindult a 6MWh-s tárolóról? Nem került le ez az infó azóta az oldalról? Mi az ellentmondás?
Dodo34
Dodo34 kedd, 15:29
Előzmény: #16158  _kt_
Például mi volt a 2024.08.16 előtti nickneved ??
Tutidolog
Tutidolog kedd, 15:24
Előzmény: #16161  _kt_
Ez, amit alább írtál:
"2025 elején az volt a mondás, hogy zajlik a 6 MWh tároló építése Dunavarsányban. Azóta eltelt közel egy év, és már nyoma sincs ilyesminek, helyette egy 8 volton üzemelő asztali vízbontót demóznak."
Ezzel kb azt állítod, hogy kvázi nem csináltak semmit 2025-ben a GeoAkku tekintetében. Ez szerintem ellentmond a CEO által 2025. szeptemberben elmondottaknak, de hallgasd vissza nyugodtan az interjút, én is ezt tettem a hétvégén...
ronaldinyo
ronaldinyo kedd, 15:20
Előzmény: #16156  Royalty
valakiknek lebeszélnek.fu konzumban és estmédiában de látjuk madridot meg 3 gráciát az életüket is adták a lebeszélésre.ki tudja miért.
ronaldinyo
ronaldinyo kedd, 15:19
Előzmény: #16155  hekki
lefelé mindig is ez van felfelé ritkábban-ezen a szinten kéne zárni holnap 17 körűl lesz már 18 ra felszurhat héten aztán dagonya hir nélkűl-persze ha valakik tudnak valamit -akkor sokan kirepűlnek a vonatrol.
_kt_ kedd, 15:15
Előzmény: #16157  Tutidolog

Mi volt a Trend FM-es interjúban, ami szerinted ellentétben van az általam mondottakkal?

Topik gazda

user01
user01
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek