Természetesen a közkézhányad növelésének egy bevett módja a nyilvános részvénykibocsátás. De Magyarországon nincs igazán ennek kultúrája, kevés cég él vele, és azok is vegyes sikerrel. 4 olyan cég van a Prémium kategóriában, ami évek óta nem teljesíti a közkézhányad kritériumot, és kizárólag a 2030-ig tartó türelmi időszak miatt nem lettek még átsorolva Standard kategóriába.
Ne minuszolj.Ha nem tudod mi a kozkezhányad kriteriuma, nezz utánna.Ma amugy nem tortent más csupan annyi hogy a neo construct linked in oldalán megjelenitették a hvg cikkét.Amugy az a cikk 2x jelent meg a hvg oldalán.Aki nem olvasta az olvassa el, jó kis cikk.Udvözlettel :Toka Úr
Nem kritérium a felülvizsálat során a forgalom. Az AKKO a prémium kategória minden kritériumát teljesíti. Az egyetlen, amit esélye van elveszíteni a tervezett tőkeemelést követően, az a közkézhányadra vonatkozó kritérium. Ha ez megtörténne, akkor 2030-ban van legkorábban lehetőség a felülvizsgálatot követő átsorolásra.
Ilyen forgalom mellett meddig maradhat prémium kategóriás ez a hulladék.Következő felülvizsgálaton lekerül standardba,amivel együttjár egy 200 alatti árfolyam. Szép mélyrepülés jöhet, legalább hasznát veszi a szárnynak:-(
Szerintem is még megvárják előtte a félévest... amit újra akartak értékeltetni ingatlan azt már szvsz megtették, így túl nagy negatív meglepetés remélem már nem érhet
A menedzsment a stratégia véglegesítése után ígért szóban részvényelemzést... elnézve, hogy amit eddig ígértek, azt hellyel-közzel tartják, ezért jelenleg ennek most viszonylag valószínűséget adok még az idei évre. Amint egy ilyen kijön, az már mindenképpen hatni fog az árfolyamra, friss célárat nem szokott a piac figyelemen kívül hagyni... általában... És akkor a mínuszuló klónok is végre eltűnhetnek...
Mert nincs elemzés és nincs semmilyen hivatalosnak mondható célszám a cég részéről sem. Mi magunk is csak számolgatunk. Majd lesznek erősebb negyedévek és a piac észre fogja venni, hogy van perspektíva.
Én biztosan itt leszek, mert nem pár százalék nyerőért jöttem. Sőt, az én teoriám része is az osztalék, bár szvsz 15-20Ft indulás várhato 2028 után leghamarabb. Viszont az árfolyam innen bőven dupla 2028-ban.
Tiszteletem! Mivel sajnos látom, hogy nem sokat változott itt a színvonal, így az alábbival el is köszönök egy időre ismét. De ahogy szokás mondani, legyen mit visszaolvasni majd 2030ban. A NEO a múltban 5,5-6,5% körüli marzsokat tudott produkálni. Az egyszerűség kedvéért, 6%-os átlagos adózott marzzsal számoljunk. Célzott árbevétel (2030): 100 milliárd Ft Reális nettó profitmarzs: 6% Várható adózott eredmény (2030): 6 milliárd Ft ~40millió részvényszámmal kalkulálva: 6 milliárd/40m ~150ft EPS A hazai tőzsdei környezetben befektetők kb 8-12-es P/E körül fogják árazni. Ez egy stabil 1000-1500 közötti árfolyam lenne . Egy 100 milliárdos árbevételű, stabilan működő cég már nem igényel drasztikus tőkeberuházásokat, így a megtermelt nyereség jelentős részét kifizetheti osztalékba. Ha egy nagyon mérsékelt, 30-40%-os kifizetési rátával számolunk, akkor részvényenként 40 – 50 Ft osztalék várható évente. Addigra várható egy 4-5% kamatkörnyezet, így innen megközelítve is kijön az 1000. A tőzsde sokszor pedig túláraz ugye. Ugye??? Üdv, Seigl
Akko fórum