Valahol, valamiben biztos megegyeznek. Én azt gondolom, Trump az olajért ment. A kérdés, hogy erről le tud e mondani. És hogy a vezető él vagy halott, az meg a megegyezés miatt lehet fontos. A BÉT-en már nyári forgalmak vannak, mindenki kivár.
A következőt kell beletenni a megállapodásba az olajkitermelésbe beszállhatnak amerikai cégek is, és innen már nyugodtan megbízhatnak amerikában, sőt izrael sem fogja bombázni őket. Ez után az Irániak csinálhatnak, amit akarnak, szerintem még atombombát is. . Megjegyzés: láttam olyan országot, ahol a német autógyárak majdnem azt csináltak, amit akartak, még törvényben is segítették őket, cserébe a német kormány leszarta a jogállam megnyirbálását ... . Trumpnál csak annyit kell tenniük, hogy üzletileg érdekelté kell tenni Trumpot, és le fogja szarni az emberi jogokat, (meg a világ és Izrael sorsát is), sőt még lehet, hogy segít is Iránnak az atombombát fejleszteni. (Lehet, hogy elegendő megfelelő mennyiségű Trumpcoint venniük. 😉) Hidd el, meg fognak egyezni, csak az árat próbálják mind a két oldalon felsrófolni. Nem lesz válság, mindenki kitette a lapjait az asztalra. Ha a forradalmi gárda tovább folytatja, akkor nem marad más Trump előtt, mint megdönteni a rendszert, de ezt egyik oldal sem akarja ... . Már csak a pénz a kérdés. (Az iráni nép eddig is le volt szarva, nem ezért indult a bombázás.)
Szerintem lassan az első csomagokat meg lehet venni. . Ha Amerika szavatolja, hogy nem buktatják meg a rendszert és felodják az olaj embargót, cserébe Irán lemond az atomprogramról, akkor egy időre fellélegezhet a világ.
már én se zárom ki eddig kizártnak tartottam de ha nem enyhül a csihi puhi, az nagy érvágás, kevesebb járat, magas olajár... a foci vb besegíthet viszont, UK-ből mehetnek a gépek a vb-re azt olvastam valamelyik nap, megkapta az engedélyt
valamennyi van. Romolhat úgy a helyzet, hogy Európában is romlik az utazási kedv: terrorfenyegetettség, bármi. És ha folyamatosan magas marad az olajár, egy idő után az is nagyon kedvezőtlen hatást tud kiváltani. Vagy a kamatok emelkedése. Jöhetnek még rossz hírek, és úgy benne van a csőd lehetősége.
Senki nem tudja!! . Minél magasabb az olajár/dollárárfolyam és minél hossszabb ideig marad ott, annál nagyobb a córesz!! . Már most is a "break even point" alatt vagyunk. S ha még az inláció is elszabadul, akkor nagyon csúnya harapófogóba kerülhetünk!! (S közben ne feledkezzünk meg a kábé 4-szeres tőkeáttételről sem!!) . Most abban reménykedhetünk, hogy Donnie (és Irán) minél előbb bejelenti a Big Beautiful Peace-t!!
szerintem ebben a fórumban van már a z emberek 90%-ának. szóval már túl vagyunk rajta. Mindenkori minimum környékén van, azaz a befektetők 98%-a a jelen árnál magasabban már egyszer hozott egy vételi döntést.
Ez az egyértelmű bizonyíték arra, hogy mennyire nem térképezték fel Irán várható válaszreakcióit. Vagy igen, csak legyintettek. Igazából nagy (volt) az arcuk.
az nagyon komoly csapat, jó hír, bár nekem kérdés, hogy most vették vagy régóta benne ülnek és épp csökkentik vagy inkább növelik a pakkot. ezekről is van infó valahol?
a szombati lendület után vasárnap semmi nem történt. Nem nagyon akarják közösen védeni a Hormuzt. Trump okozta, Trump oldja meg. Az igazából a gond, hogy semmi garancia nincs rá, ha Trump holnap befejezné a háborút, hogy Irán kinyitja mindenkinek a szorost. Sőt, mivel ráérzett az ízére, és igazolást nyert, milyen erős aduja van, biztos egy életre bebiztosítaná magának a szorost. Olaj: chart alapján a héten lehet 120$, de nem csak felnyalás, hanem rendesen kitakarítva a szintet. Ugyan konkretizálták, hogyan jön majd a 400M hordó tartalék felszabadítása, de nekem hiányzik a konkrétum: ki , mikor, mennyit. Ez így még csak mindig szóbeli intervenció. a tervezett 4-5 hét felénél vagyunk, bár fogy az idő, azért van még.
Jelentős befektetések MagyarországonKezelt vagyona meghaladja a 21,2 ezermilliárd norvég koronát. Az alap figyelmét Magyarország sem kerülte el: számos budapesti ingatlanban van részesedése, és összesen nyolc magyar vállalatba fektetett be; többek között az
USA a sziget bombazasaval uzent Kinanak es Indianak is, hogy birja ra Irant, hogy nyissa meg a szorost. Mert Iran mellett ez a ket orszag kerul rosszabb helyzetbe ha Iran olaj export kepessege megszunik. Olyan helyzetet kell teremteni, ahol Iran onszantabol nyitja meg a szorost. Minden mas esetben nagyon konnyen tudja szabotalni az olaj forgalom beindulasat.
Én abban bízom, hogy erre nincs egy hét. Remélem hétvégén megállapodnak. Ne legyen kétséged, drónokkal simán tud még lőni Irán, ugyanakkor Iránnak is vége, ha szétlövik az olaját. Innen max. még egy kártya jöhet, Irán megcsinálja az atombombát, de az szerintem nem most lehet. Nagyon bízom benne, hogy a hétvégén áttörés lesz.
Megvárták megint a hétvégét, Trump ultimátumot adott: bemutatólag bombázták azt az iráni szigetet, ami az iráni olajexport 90% át adja. Az üzenet: szétlőjük az olajexportod és mész a kőkorszakba, vagy kinyitod a szorost. Nagy zsuga megy....Irán erre azt mondta, hogy akkor szétlövi a térség teljes olajiparát. A kérdés az, hogy ki mekkorát blöfföl. Trump tényleg bekockáztatná, hogy hosszú időre kiesik a teljes öböl olaj export, illetve hogy Irán tényleg képes lenne e még jelentős károkat okozni az öböl menti olaj infrastruktúrában. Én abban reménykedem, hogy ezt lejátszák 1 héten belül, és hogy volt idő valamennyi védelmet már kiépíteni, és Trump azért húzta elő a lapot.
Illetve a tőzsde a jővőt árazza. Ha a jelentésig véget ér az iráni hjáború, akkor nem fog sokat számitani, hogy pénzügyileg rossz volt a negyedév,. A terveket fogják nézni. Pláne, ha még az orosz-ukrán háború is véget érne.
Wizz Air részvényesek topikja
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.