Az bennem is felmerült kérdésként a 2024-es eredmény és rendelésállomány alapján, hogy még mindig 15-18x P/E mellett várod-e 1000 forintra. Ezek tavalyi, krízisnélküli számok.
Az mondjuk picit vicces, hogy 2 hónapja nem állt a fogadás, de most egy történelmi világgazdasági krízis közepén hirtelen eszedbe jutott :) Szerintem sem szuper rózsás a kép, de én most kivárok. Nem is olyan rossz, mint amit Te írsz.
Az azért megvan, hogy ahhoz saccperkb egy 1 milliárdos adózott eredmény szükséges (plussz ugye hígítás is lesz, szóval lehet több) ami innen 220%? Az 1 éves növekedés meg éppen 8% volt? És a gazdaság most nem épp bullos irányba tart...
2027.12.31 2000 volt a fogadás, én nem bújok el ;) most egyébként egy fokkal kevésbé vagyok optimista (tehát nem látom olyan egyöntetűen pozitívan, mint az OTP-t vagy a Wabit). De azért olyan rossznak sem látom a helyzetet, nézzünk rá 1 év múlva. Azt mindig is írtam, hogy idénre nagy csodát nem kell várni, viszont az 1000-ig felpattanás simán jöhet ha jó lesz az első félév - egyelőre a jelek nem abba az irányba mutatnak, várjuk meg. Én nem adok el Glostert, szerintem jó szektorban van, jó irányba próbálkozik, teljesen ellépve a magyar piactól, amit most látunk az growing pain. 6 hónap múlva itt tali, hogy addig mi a helyzet!
És az a vevő mit tudott, amit Szekeres nem tudott? Mert azokat a részvényeket amikért az új tulaj 850-et fizetett, Szekeres adta el a cégnek decemberben.
Egyébként, ha az adózott eredmény, ha csak 20%-al növekedik évente és azt az árfolyam is leköveti, 2027-re ki is olvadhat aki a ATH-n vette a részvényt :)
Szerintem inkább beszállónak jó a 750-es ár. Márciusban új tulaj jött aki 463 milliót fizetett 850 Ft./db. áron KÉSZPÉNZBEN. Megvette a Gloster tulajdonában lévő összes saját részvényt.
Gloster Infokommunikációs Nyrt.
Új cég jön a BÉT-re