Korábban volt ilyen részvényvisszavásárlási program Glosternél? Mert elvileg 18 hónapig vásárolhatnak visssza tőzsdei kereskedés keretében is alaptőke 25 %ig. Vagy ez inkabb tozsden kivuli ugyleteket jelenthet?
Igazából itt szerintem a sztori most inkább az, hogy a költségnyomás miatt könyebben el lehet hozni mégtöbb Nyugat-Eus megrendelést. Fasza referenciák már megvannak, a megrendelésállomány növekszik, ez azt jelenti, hogy ha eléggé nagynak érzik, akkor benne van a felskálázás lehetősége. Piac van, illetve részben a Fülöpszigeteken keresztül, részben azon keresztül, hogy a Gloster jelen van vidéken is jó költésgstruktúrával tud hozzáférni jó szakemberekhez, illetve valószínűleg ha akar tud érdemben bővíteni. Ez a bővülés volt az ami elakadt a tavalyi évben, ez a létszám adatokon látszódik, akkor a hatékonyságon volt a fókusz és az átszervezésen, ha itt elkezdik a létszámot újra érdemben növelni, az érdemi növekedést fog tudni eredményezni az eredménykimutatásban szereplő számokban is. Ez az amire várunk. Az alapok megvannak most jön egy kritkikus szakasz, de pont ahogy mondják ha ezt sikerül jól megugrani operációban, akkor az megugrás lesz a részvény árfolyamában is.
Az biztos, hogy ugyanez a cég, ha valami fejletebb, jobban szem előtt lévő tőkepiacon lenne ugyanezzel a profillal és növekedéssel, akkor már most 3000-en forogna.
Igen, nagyon optimistáknak 100-as EPS és 20-as P/E. De ha látszódik, hogy van növekedés és jön az eredménynövekedés mellé, látszódik, hogy egyre inkább külpiac van szerintem a 20-30 közötti P/E teljesen reális lesz később is (most is ott vagyunk, de nyilván ebben van valamennyi jövőbeli növekedés is beárazva). Ez a sztori felrobbanhat brutál módon, de közben értem és látom azokat is, akik nem hisznek benne. De az a model, hogy Ny-Eu-ba dolgozunk Fülöp szigeteki fejlesztőkkel lehet egy extrán jó húzás. Miközben csak jön vmi költséghatékonyság is a sok sok szervezeti konszolidációból..
Hát remélem igazad lesz- én már betáraztam és itt mivel nincs nagy likviditás - ezért benne is fogok csücsülni addig....tbsz számlàn pihennek addig a részvények...
Rendszeres árbevétel már közel 80%.. export már közel 50%.. miközben 44%-kal nő az árbevétel úgy, hogy már nem egy garázscégről beszélünk. Nagyon jó sztori lesz ez, azoknak nyilván nehéz, akik már 3-4 éve bent ülnek. Szervezeti integrációt ki kell várni, teljesen reális a 1.2 - 1.5 mrd-os profit 2 év múlva.
Gloster Infokommunikációs Nyrt.
Új cég jön a BÉT-re