Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nemtommilesz
Nemtommilesz ma, 07:23
Előzmény: #104507  Kata726
Szerintem ne dőlj be a rizsának. Pontosan tudod, tudjuk hogyan értette a kicsiket, ezért is jeleztem, hogy ezt jo lenne már befejezni. A magyarázkodás is degradáló, hülyének nézi a másikat. A kicsik alatt a megszólalásaiban azokat érti akik pár száz vagy pár ezer db felett rendelkeznek, és azt tesznek vele amit akarnak. Es van amikor rombolnak is vele - igen. Ez sajnos benne van, lehet pánik, vagy forintozas miatt. És ez nem tetszik Neki mert ül a sokszázezer db-ján aminek olvad az értéke a "kicsik" miatt. Ezért megy a szapulásuk, hogy a pánikoló kicsik, meg a kicsik. Nekik akkora kabát jutott, de attól még a tisztelet kijár nekik is.
Csomi_1977 ma, 06:57
Tavaly is ment a külföldi tőzsde bevezetéséről a beetettés. Aztán semmi . A valóság az , hogy az árfolyam még mindig sehol . 
Worthington
Worthington kedd, 21:33
Előzmény: #104516  rice001
Ennyi bajunk legyen... :)
rice001 kedd, 20:03

Itt sokan engem és pár meggyőződéses részvényest már évek óta felbeszélőnek tartanak.
Én mivel hittem a cégben és a folyamatos építkezésben tartottam 100on és 200on, pedig már akkor sokan nagy esést vártak, majd 400nál meg 600nál és így tovább. Most is!
Írogattam, hogy mi várható és mindig megkaptam, hogy majd ha a bilibe ér a kezem felébredek, stb.,
pedig a cég vezérei mindig mentek folyamatosan előre és 1-2 évente mindig többet elértek mint amit vártam. Ilyen volt a programozó cég Innobyte megvétele (T-Sys helyett!) és a Rheinmetall beszállása a cégbe és a Digi, Invitech, Vodafon megvétele és jöttek sorban a kisebb informatikai, telekommunikációs cégek és külföldi megjelenés, stb. 
Majd a hadiipari terjeszkedés aminek még kb. a közepén tarthat a cég és az űripar, aminek az elején. Hatalmas, gyors építkezés és fejlődés zajlik. 
Talán kijelenthető, hogy nem nagyon volt ilyen gyors fejlődése hazai cégnek. 
Az meg biztos, hogy 1 cég nem rendelkezett ilyen nagy külföldi kapcsolati hálóval, országokkal, partnercégekkel és persze befektetőkkel. Bejelentették, hogy az energia piacra is még idén belépnek!!!
Most pedig bejelentették, hogy a következő cél a:
Mert nagyot álmodni a 4iG menedzsmentje – New Yorkig is elmennek a tőkéért
Aki a céget mondjuk 3-4 éve figyelemmel kiséri az tudja, hogy valószínű bevezetik, mert már évekkel ezelőtt a Rheinmetall szerette volna ha a 4IGét a Frankfurtba bevezetik. 
Most 1 nagyobb lehetőségben gondolkodnak.
Elon Musk már posztolt a cégről és valószínű a következő években lesz még pár poszt, mert a 4IG együtt szeretne működni a SpaceXel. Múlt héten is itt voltak és megnézték a Remtech gyárat!
A cég látja, hogy valami olyat csinál amire "ömlik" a külföldi tőke. 
Meglépi és nem kell neki az állam támogatása. Felnőtt a "kis" cég.
Én úgy látom, hogy a hazai tőzsdén a lassan növekedő cégekhez szokott befektetők, nem tudják elképzelni, hogy mit hozhat a jövő a 4IGnek. Nem értik, hogy a külföldi tőke miért adhat hitelt, miért jegyez kötvényt, ha a cég eladósodott. Talán majd 2-3 év múlva értik meg, de addigra a cég árfolyama az eddigi történelmi csúcstól is nagyon komoly magasságokban lehet.
Én csak azt sajnálom, hogy akik a megkeseredett károgókra hallgattak, hallgatnak ők kimaradnak ...
Aki kimarad az lemarad!
BigD21 Igen :D
 Ez a mai árfolyam 1 politikától befolyásolt árfolyam, amit a politikai félelmektől félő kisbefektetők generálnak. Talán mostanában már van 1-2 nagyobb vevő, vagy speki aki türelmetlen és belekap. 
Remélem nagyobb pakkot akarnak gyűjteni, mert akkor egyszer elfogy a pánikolóknak és azoknak akik megugrásoknál öntögetik. Tartom a véleményem, hogy csak a telekommunikáció 
 részvényenként 2500ft-nál többet ér!
BigD21 kedd, 19:41
“Jászai Gellértnek a 4iG részvényárfolyamáról is volt véleménye, szerinte az a mostani szinteken köszönőviszonyban sincs a 4iG Csoport valós értékével.”
Rájöttem: rice001 = Jászai Gellért !!!
hocus-opus kedd, 19:27
Előzmény: #104499  KNZilium
Erre gondolsz?:  
https://media1.hu/2023/02/13/jaszai-gellert-4ig-vodafone-felvasarlas-markanev-valtozas-verseny-csokkenes/
 " Arra a felvetésre, hogy két állami pénzintézettel, ráadásul az MFB-hitel esetében nagyrészt állami kezességvállalás mellett történik a hitelfelvétel, és emiatt sokak szerint nehéz piaci hitelekről beszélni, Jászai Gellért kijelentette:„A bank a számunkra biztosított forrást a piacról vonta be, a kezességvállalásért pedig a magyar államnak az uniós jogszabályoknak megfelelve piaci alapú kezességvállalási díjat is fizettünk. Tehát annak ellenére, hogy két állami tulajdonú bank is részt vett a tranzakcióban, mindkét esetben piaci hitelről beszélünk, ahol egyetlen forint sem származott költségvetési forrásból, vagy más állami támogatásból."
+ akinek van előfizetése:
https://www.portfolio.hu/uzlet/20230213/jaszai-gellert-a-jelenlegi-reszvenyarfolyam-koszonoviszonyban-sincs-a-4ig-csoport-valos-ertekevel-596600
Rellim
Rellim kedd, 17:58
Előzmény: #104510  jofej
Én is.
De nem lesz ilyen...
jofej kedd, 17:29
Évvégéig tartó napi 1-2 %-os emelkedéssel én teljesen elégedett lennék.
tschi- kedd, 17:13
Előzmény: #104497  bub
Vannak a cégnek élő szerződései az állammal, kizárt, hogy ne lenne semmilyen kommunikáció.
Miki71 kedd, 17:05
.Záró: 1624 (1648 db)
Kata726
Kata726 kedd, 17:01
Előzmény: #104506  rice001
Így már értem, hogy kikre gondolsz "kicsik" alatt!
rice001 kedd, 16:57
Előzmény: #104504  Kata726

Aki 5% alatt van az mind "kicsi" a papírban. Valódi közkéz 10%, tehát 30millió db részvény van a "kicsiknél"
szerintem ennek a harmadát tartják folyamatosan, a többi tehát kb.20millió db részvény amit, adnak vesznek. Lehet van aki már idén 3X eladta és vette a pakkját.
Ez az én véleményem persze nem biztos, hogy így van. 
A 20millió db részvény még ezen az árfolyamon is több mint 32milliárd ft-ot ér.
1621ft és 176milla
Matti kedd, 16:51

Jó, hogyha zöldben zárunk. Ez lélektani hadviselés.Az lelkierő legyen veletek rv.társak! 
R:1606
Kata726
Kata726 kedd, 16:47
Előzmény: #104503  rice001
Tök jókat írsz egyébként, de ez a "kicsik adogatják" nagyon beakadt! Ha hónapok óta tudnák adni folyamatosan, akkor vagy nem is olyan kicsik, vagy más adja(és veszi is vissza!?)...
rice001 kedd, 16:41
Előzmény: #104501  sonos

Tuti, hogy akar tulajdonrész növekedést, mert a hadiiparról nyilatkozta, hogy megpróbálja visszavenni.
Simán visszavenni nem tudja, mert akkor még az akvi összegén kívül kártalanítani is kéne a 4IGét.
Egyszerűbb ha a 4IGben tulaj, akkor a 4IG SDTben is, tehát így növeli a hadiiparban az állam a részesedését.
Az is lehet, hogy a 4IG SDTben akar növekedni, mert ott is tulaj Jászai tőkealapokon keresztül 47%ban, a többi a 4IG-é. Nem egyszerű és lehet a kormány is csak kb. most látja át a tulajdonosi szerkezetet, az állami hiteleket, állami tulajdont. 
A lényeg, hogy minél előbb legyen megegyezés.
Már 2 tőzsdei cég vezére ellen megy a nyomozás. (Wallis, Appenin) 
Lehet Mészi és Jászai ellen is lesz 1 bejelentés, hogy kihallgatják, meg átvizsgálják, stb.
Egyébként a 4IG szerződéseit már a kormányváltáskor elkezdték vizsgálni. 1 hónapja 4 minisztérium is külön vizsgálja. Ha komoly terhelő bizonyíték lenne, már lett volna előállítás. 
így azért Jászai megnyugodhat szerintem.
Kicsik látszik, hogy nem nyugodtak, mert csak adogatják.
1 éve írtam, hogy majd jönnek a yenkik és veszik a 4IG részvényt. 
Na jövőre év végén lehet felvásárolják majd a közkezet az USA spekik :D
1618ft
Rellim
Rellim kedd, 16:37
Közben meg a real árfolyam: 1620 ft....
sonos kedd, 16:20
Előzmény: #104499  KNZilium
1. én tudom, de a nagy töbsség nem, és a kormányzati kommunikáció az nyomta, nyomja mindenkinek az orra alá hogy állami biztosította KÖZPÉNZBŐL a hitelt, úgy hogy az állam kissebbségi tulajdonos, vagyis MP-határozott elképzelése hogy a távközlést nem kívánja az állam portfóliójában látni.
2, jól mondod MUTYIKÉNT van tálalva akár szándékosan is
3. mivel az állam kissebbségi tulaj, hiába termel sok casht a one - rendelkezni nem tud felette csak JG mivel a 4ig a többségi tulaj - kivenni nem tudja - arra a célra tudja fordítani amire JG - illetve a közgyűlés rábólint - a hitelek miatt pl osztalék sem fizethető 
jól mondod hogy a piacról találhatna időt ami sok időt venne igénybe. igy marad a 4ig mint főtulajdonos hogy házon belül vegye meg, vagy a 4ig hozzon egy új tulajt az állam helyére
Hondatti írta ma hogy az államnak GYORS pénzre van szüksége, eézrt is irtam hogy lehet hogy eddig rosszul gondolkodtunk, mert végig abban  a hiszemben voltunk hogy az állam akár tualjdonrész növekedést akar, 
de mi van akkor ha nem?

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek