Azért én hiányolok egy magyarázatot a cég részéről, hogy mért halasztották el az aláírást. Így csak mindenki őssze-vissza találgat, pedig lehet meg lehetne nyugtatni a kedélyeket.
Azért azt is figyelembe kell venni, ha megegyeznek akkor teljesen változhat a finanszírozás is. Lehet MP még régebben (áprilisban) azt mondta, hogy nem kellenek "kémműholdak" de már felvilágosították, hogy az EU-us országok több mint fele, saját űripart is épít és a 4IG még előnyben is van a legtöbb országgal szemben, stb. Az is lehet, hogy megegyeznek, de a kormány majd a hazai űripar fejlődését nem támogatja. Ez érdekes lenne, mert a választási ígéretek közt szerepelt. Én régebben is azt gondoltam, hogy október végére minden kiderül, mert a lebeszélt fejlesztéseket csak úgy tudja hozni a 4IG az országba, ha lesz kormányzati támogatás is. Ha nem akkor akár külföldre is vihet több hadiipari fejlesztést szerintem. 1500ft Érthetetlenül olcsó az árfolyam.
Rövid távon talán lehet DE ez már nem csak 4IG, ez ország, régió és EU ... Biztosan mérlegelték JG-ék. Adenauer-kereszt vagy hatás-ellenhatás törvénye! Kitartást.
Honnan jön az a bizonyosság hogy majd szeptemberben aláírják a szerződést? Ezt mondják az amcsik is? Nem veszik jól ha valaki, pláne Magyarország súlyú, rángatja őket. De vegyűk készpénznek hogy szeptemberben ez meg lesz oldva. Valaki, akinek van hatalma ezt kimondani, mondhatta ki. És ez sztem nem JG volt.
Egyébként az is sokat elárul, hogy JG úgy gondolta, hogy lefújja az aláírást, ergo az amcsik aláírták volna, mind annak ellenére, hogy képben vannak a magyar belpolitikával. Vajon miért? Ezen is érdemes elgondolkodni! Itt nagyon sok olyan üzleti lehetőség és érdek van, amiről egyszerűen nem beszélhetnek (még).
Az amerikaiak és a cég is közös megegyezész szerint felfüggesztették a szerződést még a kormányzati vizsgálat nem ér véget. Egy afolyamatban lévő eljárás végett a szerződés aláírás elhalasztva. Szerintem ez egy tiszta döntés és megtisztelte a másik felet is vele, hogy majd csak a nyomásgyakorlás után ülnek le az asztalhoz.
A hülyék adják meg a pánikolok . Miért nem adtak múlt hétben 1600 felett ?? Akkor a tudtuk , hogy átvizsgálják a céget . Ja mert MP videozot . Szánalmas
Nekem ez a meglátásom. Erre a játszmára én sem voltam felkészülve, mint részvényes, de most már ez van. Mindenki próbál olvasni a sorok között és levonni a saját következtetését. Nincs tiszta kommunikáció, így én egy játszmának tudom be.
orazag vezetoje egy bosszuhadjaratot folytato beszamithatatlan orult Mondjuk ha ebből kifolyólag nem fog az országgal üzletelni senki, az már sokkal nagyobb baj kenne. Szerintem faszméregetés , level 100 van.
Nem megakadályozta, csak elhalasztották a vizsgálatok miatt. Ez így korrekt. . Nagy "csata" van a cég körül. A választások után már írtam, hogy szerintem minden fél próbál majd a legtöbbet kihozni a megegyezésből, mert én már akkor azt vizionáltam, hogy megegyezés lesz. MP valószínű, hogy az állami tulajdon után, konkrét részesedést is szeretne a cégben megszerezni a kormánynak. Akkor évekig tudja mondani, hogy a NERtől szerezték vissza az embereknek. Az is biztos, hogy a nagy szerződések összegét szeretné lejjebb vinni, hogy mondhassa mennyit spórolt az embereknek, stb. Jászai pedig védi a céget és a saját érdekeit. Sok külföldi partner szintén a céget védi és a befektetéseit, vagy a leendő befektetéseit. A kormánynak Jászai kapcsolatrendszerére is szüksége van. Mivel szeretnének az országba további hadiipari fejlesztéseket, a 4IGre is szüksége van. Ezért gondolom, hogy megegyeznek és majd mindenki hirdetheti, hogy győzött és a cég kisebb módosításokkal, esetleg tényleges állami tulajdonnal, de megy tovább. Németország, Csehország, USA, Izrael, Törökország, Albánia, Montenegró, Emírségek, Egyiptom, csak a fontosabb országokat soroltam fel. Ezeket a kapcsolatokat nem lehet, csak úgy felrúgni és ezt MP is tudja. Időt kértek ezektől az országoktól és lehet ez az idő szeptember végén lejár. Ezért gyorsít mind a 2 fél. Minél jobban ráijesztesz a tárgyaló partneredre, annál jobb üzletet tudsz kötni. Ez 1 tárgyalási technika. Szerintem ezt látjuk és a háttérben megy az alkudozás és persze 1-2 kisebb ügyet elővesznek és elmarasztalják a céget. pl. gondosóra program Vodafon vételét már az EU is nézte és mindent rendben talált.Jó cikk: 4iG vizsgálat: a Vodafone-üzlet és a hadiipar is célkeresztben Azért sürgős a kormánynak a 4IGnek az átvizsgálása, mert nem akarnak elesni a letárgyalt hadiipari fejlesztésekről. Ha itt végeztek jön majd Mészi és a többi cég, de a 4IG fontosabb most. Ez csak az én saját véleményem. 1496ft és 114milla
Egyrészt amit írtam, a nemzetközi üzleti élet felé való “megfelelés”. Másrészt, ez azt is üzeni, hogy nincs semmi takargatni valónk. Vizsgáljátok meg a szerződéseket! Ez nem egy MNB-story!!!
A meghívottak lettek értesítve Jászai részéről hogy elmarad az aláírás ez szerintem nem azt jelenti, hogy az amerikaiak, mert az amerikaiak nem meghívottak hanem, résztvevők lettek volna, tehát itt csak szerintem az újságírókról van szó. az is furcsa hogy kedd délelőtt elmarad az aláírás délután meg megírja a telex cikket hogy az amerikaiak el is mentek. Elképzelhető hogy a szerződésen még valamelyik fél az utolsó pillanatban változtatni szeretett volna ,ezért a szerződés véglegesítését még újratárgyalják ,és csupán ennyi az egész történet
Ez mar nem a 4igrol szol ez mar nemzetkozi diplomaciai cica harc! Gondoljatok bele miert pont most keritettek sort a 4ig atvilagitasara! A kormanyhatarozatot 3 honappal ezelott is kihirdethettek volna!
Ezt olvastam, de valóban így van, ahogy az újság értesült? Szóval eszerint JG hiúsította meg az aláírást. Sztem elég meredek lenne ha JG küldene üresen vissza a USA kormány delegációját akik ott ültek a az íróasztalnál tollal a kézben. Mi lett volna nagyobb nyomás MPre ha az USA aláír egy megállapodást a 4iGvel vagy ha nem ír alá? Sztem az ha aláír.
""A lap szerint a ceremóniát a 4iG székházában tartották volna, de a meghívottak nem sokkal a rendezvény kezdete előtt a Jászai Gellért elnök-vezérigazgatótól kapott üzenetből értesültek a program lemondásáról, illetve arról, hogy előreláthatólag szeptember végén írhatják majd alá. A lap úgy tudja, az amerikai küldöttség már el is utazott Magyarországról." Telex
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.