Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Riggio 2026. 04. 15. 08:15
Amennyiben JG megszólal,elindul felfelé.
Addig csak a 100 forintokat veszik ki belőle.
Nemtommilesz
Nemtommilesz 2026. 04. 15. 07:37
Előzmény: #91237  Miner
Én úgy gondolom, de lehet teljesen mellégondolom, hogy ilyen esés, paráztatas , hullamvasut utan egy joval ovatosabb felfele indulo a realis, medt még épülőben a papírba vetett bizalom. Egy ket nap ilyen, es utana azt egyertrlmu fordulatnak ertekelne a piac, es akkor jonne a hatalmas forgalom. Na ha akkor még egy hír is jonne na az lenne a 🚀🚀🚀😀😀
Rellim
Rellim 2026. 04. 15. 07:26
Előzmény: #91237  Miner
Technikailag lehet, hogy majdnem jól néz ki, de ennek ellenére az árfolyam szar. 
Annak ellenére, hogy tegnap 10%-ot emelkedtünk, a telekom alatt vagyunk 90 ft-al. 
Nagyon bízom benne, hogy már vége lesz minden parának, elég volt ez korrekciónak, hogy 4965-ről lejött 1980-ig, leráz magáról minden szart, és ha nem is új ATH-ra, de egy egészségesebb, 3000-3500 szint közé visszakapaszkodik a papír hamarosan. 
Miner
Miner 2026. 04. 15. 07:02
Előzmény: #91218  Nemtommilesz
Technikailag madjnem jól néz ki a dolog. Az lett volna egyértelmű jekzés, ha tegnap hatalmas forgalommal emelkedett volna. Mindenese már az is valami, hogy egy szép zöld gyertya volt tegnap.
Nemtommilesz
Nemtommilesz 2026. 04. 15. 06:32
Előzmény: #91233  sonos
Szerintem keversz valakivel, és nem nekem akartad címezni.
Andre75 2026. 04. 15. 00:12
Előzmény: #91233  sonos
Ez szép összefoglaló volt! Hajrá 4ig! Én is bízok az ésszerű döntésekben, szerintem lesz egy kis megdorgálas, de hamar megbékélnek ez nemzeti érdek is, bízok MP-ben, hogy nem romboló lesz. 
sonos 2026. 04. 14. 22:24
Előzmény: #91222  Nemtommilesz
Sziasztok!
Megpróbálom összefoglalni, lehet időben egy picit csúszkálni fogok, ha igen nézzétek el nekem.
az űripari és drónipari akvik indultak meg 2022-2023-ban, majd ebből fejlődött ki a védelmi ipar. A régi részvényesek már egyébként sejtették, hogy lesz valami amikor a Rheinmetall beszállt, de akkor még mindenki csak a hadiipari informatikát sejtette mögötte. A védelmi ipari előkészületek 2024-ben kezdődtek. Trump beiktatása után gyorsultak fel a folyamatok, amikor kijelentette hogy a NATO tagoknak a GDP 5%ának terherére védelmi beruházásokat kell eszközölniük. - Erre jött az EU-nak a SAFE ötlete, ahol szokáshoz híven sok mindent leszabályoztak, köztük azt is hogy a beruházásnak hány százalékát lehet maximálisan EU-n kívülről beszerezni. Itt kezdődőtt el igazából a komolyabb hadiiapri tárgyalások sorozata amerikával, mivel a 4ig segítségével a már levedlett amerikai technika az eu-ban kerül gyártásra, így trump jó pénzért el tudja adni az EU-nak a már korábbi fejlesztéséket. Igy lesz például HUMARSunk.
Visszatérve a SAFEre 2025 tavaszán lett megszellőztetve hogy az állam kiszervezné a hadiipart, akkor még úgy volt hogy az AH apportból kimaradt kritikus infrastruktúrától kezdve a teljes hadiipart a 4ig fogja átvenni, majd nyár végére körvonalazódott az, hogy az infrastruktúra az ingatlanoktól kezve minden marad állami kézben, és csak a gyártás k+f és egyéb dolgok kerülnek át 70 milliárdért a 4ig kezébe az infra struktúrát pedig a 4ig visszabérli. - Elkezdődött az n7 átvétele ami most fejeződött be. Szeptemberben jelentették be a Rába felvásárlást.
szeptemberében kellett le adni a tagállamoknak a safe hitelhez szükséges beruházási terveket. itt a 4ig szinte mindenhol rendszerintegrátorként jelenik már meg, ha nem ő akkor a Rheinmetall, vagy valamelyik N= társaság. A tervben már konkrét beurházásokat, fejlesztéseket kellett megnevezni, ezeknek a szerződései már előkészületekben voltak - szándéknyilatkozatok volltak a partnerségre (Gidran. stb) Tehát ki lehet jelenteni hogy az EU Bizottságnak leadott terveket szinte kizárólag a 4ig képes megvalósítani.
A tervektől igen el lehet térni, de csak bizonyos esetekben és csak az EU bizotsság jóváhagyásával. Mivel a beadott tervekben a 4ig rendszerintegrátor vagyis "fővállalkozó" ezért megkerülni már nem nagyon lehet. Az idő rövidsége és új tervek beadását az EU bizotssága nem fogja támogatni, mert már igy is sokat vártak vele. - az új procedúra kb 1 év csúszást jelentene. MP ennnyi idő alatt nem tud összekovácsolni másik hadiipari céget. Más EUs cégek kapacitásai pedig már le vannak kötve.
Ha MP a beadott terveken bármit is változtatni szeretne azt csak is kizárólag az EU bizotságának jóváhagyásával teheti meg és akkor sem azt, hogy az egészet kezdjük előlről hanem  csak apró változtatásokat lehet eszközölni. Ez a EU-s bürokrácia előnye és hátránya.
Na szóval egyik félnek sincs ideje még egy évet szarakodnia ezzel. EU-nak mihamarabbi termelés kell. MP-nek meg pénz, mivel a 2026-os költségvetést már márciusban szétosztotta a Fidesz. Igy maradni fog a 4ig.

Az én általam elképzelt logikus verzió az, hogy a SAFE jön, 4ig marad, de MP teljes felülgyeletet akar majd a pénzek szétosztására.
Ha emlékeztek tavaly volt egy rendkívüli közgyűlés, ahol az igazgatósági tagok létszámát megnöveelte a cég, és rice illetve egy páran mondták hogy jön egy nagy befektető (usa, arab..) aki majd be fog kerülni az igazgatói tanácsba. Én, a jelenlegi helyzetben úgy gondolom hogy Tisza fog valakit delegálni az testületbe.
Nem hiába van a Tisza programjában az űr és hadiipar fejlesztése, és nem hiába nem beszélt arról soha, hogy a a 4ig ügyeit a vagyonvisszaszerzési hivatal fogja kivizsgálni, mert szerintem nem fogja.
2x emllítette hogy felülfogja vizsgálni a hadiipari kiszervezést. Elősször amikor az N7 akvi bejelentésre került, második pedig a programjában. (ez nálam azt jelenti, hogy csak a szavazatok miatt kellett). MP a sajtótájékoztatóján többször is kijelentette hogy EU, Német, Cseh, Török, Izraeli, USA barátságot és gazdasági kapcsolatot akar.
MP akiket nem akar maga mellett tudni azokat név szerint említette. Látjátok, Varga is marad az MNB élén.
Szóval összesítve Safe Jön, 4ig Marad, MP pedig felügyeli. Mindenki örül:) és remélem hamarosan a kis részvényesek is:) Kicsit hosszúra sikerült, de remélem mindenkinek sikerül megnyugodnia, mert már tényleg elég a sok hisztiből, megértem Rice-t
IQfighter 2026. 04. 14. 22:16
4IG-ra nincsen a BÉT-en certi? vagy csak Én nem találom sehol? 
Kerekegesz 2026. 04. 14. 21:31
Előzmény: #91229  feel
Mit mondott?
Csomi_1977 2026. 04. 14. 21:04
Nem értem az emberek . Ez egy részvényesi forum szerintem. A közös cél az lenne, hogy pénzt keressünk párt állástól függetlenül . Akinek ez nem megy az nem igazi befektető,talán nem itt lenne a helye . Az elmúlt években a hadászati drón technológia rekord szinten fejlődik és fog is fejlődni. Ebben mi is részt fogunk venni . Legyünk türelmesek lesz itt részvény árfolyam emelkedés , nem kell felesleges feszültség . Ami energiát ebbe fektetnek egyes emberek talán fordítsák a db szám növelésre.
feel
feel 2026. 04. 14. 20:56
Aljas hazug hienakat azonnal tiltom.
feel
feel 2026. 04. 14. 20:54

MP 15perce
Ma telefonon egyeztettem Recep Tayyip Erdogannal, Törökország elnökével. Elnok úr gratulált a választási gyözelemhez, és jókívánságait küldte Magyarországnak és a magyar embereknek. Egyetértettünk abban, hogy folytatjuk az országaink közötti együttmüködést az energetika, a biztonságpolitika, a kereskedelem és a kultúra területén. Elnök úr meghívott Ankarába, én pedig meghívtam öt Budapestre az 1956-os forradalom hetvenedik évfordulójara.
feel
feel 2026. 04. 14. 20:53
Előzmény: törölt hozzászólás
Ne hazudj elobb neztem.
Törölt felhasználó 2026. 04. 14. 20:49
Törölt hozzászólás
1791akipoV 2026. 04. 14. 20:45
Szerintem még nem. Bár ne így lenne... Én már megszívtam egy "kioldalazást zöld gyertyákkal". Olyan érzésem van, hogy rázni fogják még illetve ez a törékeny hit, hogy felfelé sok/tömeges mínuszos részvényest/rallyt szimatolót még nem győz meg. Itt még lesz az árfolyam, többször fel lehet majd szállni a következő hetekben. Ha lesz hír akkor fel és ha esik már nem biztos hogy ide lejön... Csak egy vélemény!
Nemtommilesz
Nemtommilesz 2026. 04. 14. 20:31
Friss hír: 
Kitart a jó hangulat az amerikai tőzsdéken: jönnek a bejelentések arról, hogy Irán és az USA hamarosan ismét tárgyalhatnak a háború lezárásáról, közben Izrael és Libanon épp most tárgyal egy lehetséges tűzszünetről. A befektetők optimisták: lehet, hogy az olajválságot sikerül kezelni, mielőtt tényleg nagyon durva sokkot okoz.
  • A Dow Jones eddig 0,65%-ot,
  • az S&P 500 1,1%-ot,
  • a Nasdaq pedig 1,82%-ot emelkedett.

Ez jó lesz holnap! 
Nemtommilesz
Nemtommilesz 2026. 04. 14. 20:21
Előzmény: #91221  Kata726
Bocs egy kimaradt. A LEGNAGYOBB BIZONYTALANSÁG a választás megvolt. Akkor hova a további para?  A cég sokezer ember munkahelye. Működik. Élő külföldi szerződések vannak. Bármikor lehetnek újabbak. Ha ezt valaki most szétbarmolná, a külföldi befektetői bizalom nulla lenne. Ezért ezt nem vállalja be senki józan ésszel gondolkodó. Vagyis én nem látok semmi további valós gátat az emelkedés előtt. A globális energiapiaci helyzet persze minden tőzsdére kihat, de azt most nem akarom ide hozni.
Nemtommilesz
Nemtommilesz 2026. 04. 14. 20:12
Előzmény: #91221  Kata726
Most kellene ide Rice. Fejből nyomja a cégtörténetet. Úgy emlékszem a védelmi üzletág 2022-2023 indult a cégben, a SAFE 2024 márciusi meghirdetés ha jól tudom. Vagyis 4IG már előtte elindult ezen a vonalon. Jászai le is nyilatkozta, független a SAFE-től. Ha kell pénz, lesz máshonnan hitel. Én úgy gondolom, ezért csak egy szerződés kell, és az lesz a szikra. Nem látom féknek a SAFE-t.
Kata726
Kata726 2026. 04. 14. 19:58
Az utóbbi hónapok szenvedése után nyilván óvatosan bánunk a szavakkal. Van esély rá, hogy a nehezén túl vagyunk, de rögös út lehet innen felfelé. Bár egy ütős nyilatkozat MP-től, mondjuk a SAFE-ről és máris olajozottabb lenne az emelkedés...

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek