Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nemtommilesz
Nemtommilesz csütörtök, 06:56
Előzmény: #88474  Rellim
Ha a lenyomással a 180 napos átlagár lenyomása a cél a kiszorításhoz, az szándékos károkozás. 
21relapot
21relapot csütörtök, 06:42
Előzmény: #88476  1valaki
büdös vagy!
Csomi_1977 csütörtök, 06:15
Ja ok , csak kicsit már unalmas ez a duma . Volt ez már ilyen szinten és vissza ment 3500 ig . És ez már nem az a cég mint ami 1000 nél volt . Túl lett húzva de ez már a múlt . Egy részvényen általában pénzt akarnak keresni az emberek , de ezzel a folyamatos eséssel ki is keres ?
Atti67 csütörtök, 06:12
Köszönjük Emese az értékes hozzászólást.
1valaki
1valaki csütörtök, 01:02
Felesleges mindenféle összeesküvés szindrómát feltételezni a "mi történik a papírral" kérdésre válaszolva, mert Itt semmi más nem történik (mivel a papír túl lett hype-olva), mint megy vissza oda ahonnan indult az ezres tartományba!
sonos csütörtök, 00:51
Sziasztok!
Én továbbra is azt látom, hogy a mai HVG-s cikk közlésével egyidőben kezdetnövt esni az árfolyam, és indult meg a szándékos lenyomás, hogy a pánikolóktól elvegyék a papírokat. Sajnos a fórum jelenlegi negatív hozzászólásai elég jó táptalajt tud adni ennek a lenyomásnak! Én továbbra is tartom a teljes mennyiséget!!! Szvsz a választások után 1-2 hónappal a volatilitás le fog csökkeni. Ekkora már a bizonytalanoktól, kiábrándultakból, hitetlenektől, kalandoroktól, szerencsehuszároktól el vesznek minden papírt. Na akkor fog emelkedésnek indulni az árfolyam. 
Sokan még mindig nem fogják fel, hogy a védelmi kiadásokat GDP arányosan sávosan kell 2035-ig 5%-ra növelnie MAGYARORSZÁGNAK, MINT NATO TAGÁLLAMNAK. BÁRKI LEGYEN IS  KORMÁNYON, ha a NATOBAN kívánunk maradni ezt teljesítenünk kell! A SAFE hitel egy lehetőség Magyarország kormányának hogy kedvezményes hitelkamatot fizessen vissza az EU-nak (hogy mi a kedvezményes kamat ez is viszonylagos, mert legutóbb pont lengyeleknél derült ki hogy a hitelösszegnek pont a dupláját kell visszafizetni, és az államfő meg is vétózta a hitelt).
Szóval ha majd 12-után narancslében úszunk, akkor a jelenlegi álláspont szerint a költségvetésnek ezen részét a kormánynak más módon kell szerintem finanszíroznia (kötvény kibocsátás, piaci hitel felvétel stb.) ennek a negatív költség vonzatát nem a 4ig fogja finanszírozni, hanem Magyarország adófizetői.
Ha 12-én Gergelyugornyán a Tisza partján fogunk fürdeni, akkor biztos vagyok benne hogy már áprilisban megnyílnak a csapok és az EU biztosítja ezeket a forrásaokat az ország részére, és itt jön a LÉNYEG, hogy a 2025.novemberében beadott Védelmi Ipari Beruházási Tervnek megfelelően.
Az EU azért szorgalmazza ezt a tervet, mert a tagállamok nincsennek felkészülve egy esetleges agresszor ország vagy szervezet támadása esetén. Az EU-nak fegyverek, drónok, katonai páncélosok, HUMARS rendszer fog kelleni! (szerintem Trump nem fogja engedni más EU országnak hogy a Lockhead Martin csak úgy átadja a HIMARS indító rendszerét, tehát a 4ig szintén domináns lesz ebben, főleg úgy hogy a SAFE hitel megköti a tagállamokat hogy a védelmi beszerzéseknek x százaléka az EUból kell történnie)
Tehát az EU nem fogja engedni hogy szétverjenek egy olyan céget aki az EUban rendelkezik a világ legjobb rakétavető rendszerének technológiájával, és nem mellesleg 25%-ban német védelmi ipari cég tulajdonossal:) de ez csak egy a sok már meglévő szerződések közül amit most kiragadtam. 
Szóval bármennyire is elkeserítőnek látszik a jelenlegi árfolyam szint, az nem tükrözi a társaság jelenlegi helyzetét és értékét. 
Továbbra is tartom azon véleményemet, hogy az árfolyam azért kezdett el csorogni mert a közkézben rengeteg olyan kisbefekető volt  akik nem látjá át az összefüggéseket, és megijedtek novemberben decemberben egy-egy negativ hir hallatán és piacin eldobta a pakkját (3600-as szint) ezt a pánikot használta ki pár olyan befektető vagy befektetői csoport akik olcsóbban akarnak részvényhez jutni és sávosan adják, veszik, (3000-3200) szint )újjabb mini pánikot keltve az árfolyam lecsorgása miatt (2700-2900)
Továbbra is úgy gondolom hogy pánikra nincs ok, rövidesen jön a felpattanás....addig is kitartást mindenkinek!
Rellim
Rellim csütörtök, 00:35
Előzmény: #88472  Ecpec
"Úgy hogy a BÉT- ről kiszorítják nyomott áron,"
Ez nekem új ...
Hogy lehet nyomott áron kiszorítani a BÉT-ről?
Nekem van pár részvényem, amit kurva drágán vettem, és nem fogom eladni olcsón.
Azokon addig ülök, míg nem lesz értelmes ára...
Godlike szerda, 23:57
Előzmény: #88446  Gaba2001

Szia Gaba2001,
Nem vagy egyedül, nálam ugyanez, kapzsi voltam nálam 1,25*79m budapesti lakás ára ment el EDDIG.
Hittem a felbeszélőknek, igazuk is volt csak ekkora eséssel nem számoltam, de 1 darabot nem adtam el.
Az életvitelemhez elegendő a munkahelyi keresetem és van néhány más befektetésem is. Én várok, ha kell SAJNOS éveket, ha nem akkor pedig HAPPY END és nyitok a kislányomnak is belőle egy megtakarítási számlát! Ez a cél! A fiataloké a jövő!
Ecpec
Ecpec szerda, 22:33
Előzmény: #88471  Nemtommilesz
Úgy hogy a BÉT- ről kiszorítják nyomott áron, majd egy két éven belül Frankfurtba vagy Londonba bevezetik az akkor már a növekvő és egyre emelkedő gyártáskapacitásból eredő , már hasznot hozó űr- és védelmi ipart. 
Itt már komoly alapok tudnak felfigyelni a 4ig-ra,mint az alacsony forgalmu midcap-re itthon.
A CSG csinálta ezt most Amszterdamban, a különbség csak az, hogy ők direktben elsőnek oda. 
Ha belegondolsz ezt pont most kell megtenniük,-mármint a 4ig- nak- mert még ezek az üzletágak nem hozzák a hasznukat. 
Mire ott bevezetik már sokkal nagyobb piacot fog elérni ezzel. Nem utolsó sorban ugye az üzleti partnerei ,CSG és Rhein is ott pörögnek, és ez lenne a közös érdekük is.
Nemtommilesz
Nemtommilesz szerda, 21:54
Előzmény: #88465  Ecpec
Ezt nem értem. Magyarázd el kerlek. Ha kiszoritjak a kozkezet, akkor mitol menne 3x 4x fentebb az arfolyam, es ha nincs kozkez amivel lehet kereskedni, hogyan lesz belőle ujra tozsdei kereskedes?
Nemtommilesz
Nemtommilesz szerda, 21:51
Előzmény: #88469  Csomi_1977
Egyetértek. A befektetői bizalom itt elmúlt
Csomi_1977 szerda, 21:40
Előzmény: #88468  Ecpec
Azért gondolkodunk így sokan mert se mi nem tudja logikusan megmagyarázni azt ami kereskedés néven történik . A mesterséges árfolyam mozgatás meg tisztán látszik az elmúlt hónapok árfolyam figyelése alapján . Ezt azért látja más is . Egy komoly befektető nem hiszem hogy akarna olyan részvénybe befektetni aminek a mozgását nem a piac diktálja . 
Ecpec
Ecpec szerda, 21:29
Előzmény: #88466  Csomi_1977
Érdekelne, hogy miért vagy ebben olyan biztos? Most itt a 10 % -os közkéz határán? 
Itt sokak gondolkodása hasonló ahhoz ,mint a lemmingeknek a szakadék szélén...
1791akipoV szerda, 21:03
Előzmény: #88466  Csomi_1977
Évek talán nem, de míg el nem tűnnek addig jönnek a hullámok.
VaLaci73: "Számomra hihetetlen, 252 db van tele az eladói oldal"
Vannak olyan ehhez képest gagyi papírok, ahol el sem indul a kereskedelem. Ezt a folyamatot beindítják, valamelyik nap volt, hogy nem volt többször kötés, egy darabig állt minden. Ilyet nem láttam hetekkel ezelőtt...
Csomi_1977 szerda, 20:49
Előzmény: #88465  Ecpec
Sose lesz ilyen . Ha csak 1-2 dolog megvalósult volna abból ami itt már leírtak .  Szerintem az utóbbi hetek mesterséges árfolyam mozgása elriasztotta a befektetőket. Ennek a következményét látjuk , kicsi a forgalom ha meg esik akkor nagyon dobálják el . Nagy csoda kell itt az emelkedésre de évek az biztos .
DE ne legyen igazam ! 
Ecpec
Ecpec szerda, 20:45
Előzmény: #88464  Nemtommilesz
Hát lesz is az,csak előbb fontos a minél alacsonyabb 180 napos atlagár a kiszorítás miatt! Ha az megvan,már vihetik is a jelenlegi ár 3-4 -szereséért oda.
Nemtommilesz
Nemtommilesz szerda, 20:39
Előzmény: #88462  Rellim
Volt itt álom Frankfurt tőzsde is......minden is volt :)
Csomi_1977 szerda, 20:34
Előzmény: #88460  Nemtommilesz
Lehet nem fog változni . Akkor jön majd az osztalék osztás . 
Rellim
Rellim szerda, 20:33
Előzmény: #88460  Nemtommilesz
Magyarázat nincs... 
Sőt! Ha az a cél, hogy bluechip-é váljon, kell a forgalom. 
A tőzsdén történt kötés határozza meg az árfolyamot. 
Ha eljutunk oda, hogy mindenki, aki megvette a papírt, csak ül rajta, gyakorlatilag Zrt lesz. :D 
1791akipoV szerda, 20:27
Előzmény: #88453  Csomi_1977
A folyamat/ok eredőjét látjuk csak. Vannak akik dobják mert ..., vannak akik belepróbálnak és vannak akik irányítják és lehet, hogy egymás után teszik és a választás miatt látszik, hogy működik. Csak egy gondolat...

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek