Ja ok , csak kicsit már unalmas ez a duma . Volt ez már ilyen szinten és vissza ment 3500 ig . És ez már nem az a cég mint ami 1000 nél volt . Túl lett húzva de ez már a múlt . Egy részvényen általában pénzt akarnak keresni az emberek , de ezzel a folyamatos eséssel ki is keres ?
Felesleges mindenféle összeesküvés szindrómát feltételezni a "mi történik a papírral" kérdésre válaszolva, mert Itt semmi más nem történik (mivel a papír túl lett hype-olva), mint megy vissza oda ahonnan indult az ezres tartományba!
Sziasztok! Én továbbra is azt látom, hogy a mai HVG-s cikk közlésével egyidőben kezdetnövt esni az árfolyam, és indult meg a szándékos lenyomás, hogy a pánikolóktól elvegyék a papírokat. Sajnos a fórum jelenlegi negatív hozzászólásai elég jó táptalajt tud adni ennek a lenyomásnak! Én továbbra is tartom a teljes mennyiséget!!! Szvsz a választások után 1-2 hónappal a volatilitás le fog csökkeni. Ekkora már a bizonytalanoktól, kiábrándultakból, hitetlenektől, kalandoroktól, szerencsehuszároktól el vesznek minden papírt. Na akkor fog emelkedésnek indulni az árfolyam. Sokan még mindig nem fogják fel, hogy a védelmi kiadásokat GDP arányosan sávosan kell 2035-ig 5%-ra növelnie MAGYARORSZÁGNAK, MINT NATO TAGÁLLAMNAK. BÁRKI LEGYEN IS KORMÁNYON, ha a NATOBAN kívánunk maradni ezt teljesítenünk kell! A SAFE hitel egy lehetőség Magyarország kormányának hogy kedvezményes hitelkamatot fizessen vissza az EU-nak (hogy mi a kedvezményes kamat ez is viszonylagos, mert legutóbb pont lengyeleknél derült ki hogy a hitelösszegnek pont a dupláját kell visszafizetni, és az államfő meg is vétózta a hitelt). Szóval ha majd 12-után narancslében úszunk, akkor a jelenlegi álláspont szerint a költségvetésnek ezen részét a kormánynak más módon kell szerintem finanszíroznia (kötvény kibocsátás, piaci hitel felvétel stb.) ennek a negatív költség vonzatát nem a 4ig fogja finanszírozni, hanem Magyarország adófizetői. Ha 12-én Gergelyugornyán a Tisza partján fogunk fürdeni, akkor biztos vagyok benne hogy már áprilisban megnyílnak a csapok és az EU biztosítja ezeket a forrásaokat az ország részére, és itt jön a LÉNYEG, hogy a 2025.novemberében beadott Védelmi Ipari Beruházási Tervnek megfelelően. Az EU azért szorgalmazza ezt a tervet, mert a tagállamok nincsennek felkészülve egy esetleges agresszor ország vagy szervezet támadása esetén. Az EU-nak fegyverek, drónok, katonai páncélosok, HUMARS rendszer fog kelleni! (szerintem Trump nem fogja engedni más EU országnak hogy a Lockhead Martin csak úgy átadja a HIMARS indító rendszerét, tehát a 4ig szintén domináns lesz ebben, főleg úgy hogy a SAFE hitel megköti a tagállamokat hogy a védelmi beszerzéseknek x százaléka az EUból kell történnie) Tehát az EU nem fogja engedni hogy szétverjenek egy olyan céget aki az EUban rendelkezik a világ legjobb rakétavető rendszerének technológiájával, és nem mellesleg 25%-ban német védelmi ipari cég tulajdonossal:) de ez csak egy a sok már meglévő szerződések közül amit most kiragadtam. Szóval bármennyire is elkeserítőnek látszik a jelenlegi árfolyam szint, az nem tükrözi a társaság jelenlegi helyzetét és értékét. Továbbra is tartom azon véleményemet, hogy az árfolyam azért kezdett el csorogni mert a közkézben rengeteg olyan kisbefekető volt akik nem látjá át az összefüggéseket, és megijedtek novemberben decemberben egy-egy negativ hir hallatán és piacin eldobta a pakkját (3600-as szint) ezt a pánikot használta ki pár olyan befektető vagy befektetői csoport akik olcsóbban akarnak részvényhez jutni és sávosan adják, veszik, (3000-3200) szint )újjabb mini pánikot keltve az árfolyam lecsorgása miatt (2700-2900) Továbbra is úgy gondolom hogy pánikra nincs ok, rövidesen jön a felpattanás....addig is kitartást mindenkinek!
"Úgy hogy a BÉT- ről kiszorítják nyomott áron," Ez nekem új ... Hogy lehet nyomott áron kiszorítani a BÉT-ről? Nekem van pár részvényem, amit kurva drágán vettem, és nem fogom eladni olcsón. Azokon addig ülök, míg nem lesz értelmes ára...
Szia Gaba2001, Nem vagy egyedül, nálam ugyanez, kapzsi voltam nálam 1,25*79m budapesti lakás ára ment el EDDIG. Hittem a felbeszélőknek, igazuk is volt csak ekkora eséssel nem számoltam, de 1 darabot nem adtam el. Az életvitelemhez elegendő a munkahelyi keresetem és van néhány más befektetésem is. Én várok, ha kell SAJNOS éveket, ha nem akkor pedig HAPPY END és nyitok a kislányomnak is belőle egy megtakarítási számlát! Ez a cél! A fiataloké a jövő!
Úgy hogy a BÉT- ről kiszorítják nyomott áron, majd egy két éven belül Frankfurtba vagy Londonba bevezetik az akkor már a növekvő és egyre emelkedő gyártáskapacitásból eredő , már hasznot hozó űr- és védelmi ipart. Itt már komoly alapok tudnak felfigyelni a 4ig-ra,mint az alacsony forgalmu midcap-re itthon. A CSG csinálta ezt most Amszterdamban, a különbség csak az, hogy ők direktben elsőnek oda. Ha belegondolsz ezt pont most kell megtenniük,-mármint a 4ig- nak- mert még ezek az üzletágak nem hozzák a hasznukat. Mire ott bevezetik már sokkal nagyobb piacot fog elérni ezzel. Nem utolsó sorban ugye az üzleti partnerei ,CSG és Rhein is ott pörögnek, és ez lenne a közös érdekük is.
Ezt nem értem. Magyarázd el kerlek. Ha kiszoritjak a kozkezet, akkor mitol menne 3x 4x fentebb az arfolyam, es ha nincs kozkez amivel lehet kereskedni, hogyan lesz belőle ujra tozsdei kereskedes?
Azért gondolkodunk így sokan mert se mi nem tudja logikusan megmagyarázni azt ami kereskedés néven történik . A mesterséges árfolyam mozgatás meg tisztán látszik az elmúlt hónapok árfolyam figyelése alapján . Ezt azért látja más is . Egy komoly befektető nem hiszem hogy akarna olyan részvénybe befektetni aminek a mozgását nem a piac diktálja .
Érdekelne, hogy miért vagy ebben olyan biztos? Most itt a 10 % -os közkéz határán? Itt sokak gondolkodása hasonló ahhoz ,mint a lemmingeknek a szakadék szélén...
Évek talán nem, de míg el nem tűnnek addig jönnek a hullámok. VaLaci73: "Számomra hihetetlen, 252 db van tele az eladói oldal" Vannak olyan ehhez képest gagyi papírok, ahol el sem indul a kereskedelem. Ezt a folyamatot beindítják, valamelyik nap volt, hogy nem volt többször kötés, egy darabig állt minden. Ilyet nem láttam hetekkel ezelőtt...
Sose lesz ilyen . Ha csak 1-2 dolog megvalósult volna abból ami itt már leírtak . Szerintem az utóbbi hetek mesterséges árfolyam mozgása elriasztotta a befektetőket. Ennek a következményét látjuk , kicsi a forgalom ha meg esik akkor nagyon dobálják el . Nagy csoda kell itt az emelkedésre de évek az biztos . DE ne legyen igazam !
Hát lesz is az,csak előbb fontos a minél alacsonyabb 180 napos atlagár a kiszorítás miatt! Ha az megvan,már vihetik is a jelenlegi ár 3-4 -szereséért oda.
Magyarázat nincs... Sőt! Ha az a cél, hogy bluechip-é váljon, kell a forgalom. A tőzsdén történt kötés határozza meg az árfolyamot. Ha eljutunk oda, hogy mindenki, aki megvette a papírt, csak ül rajta, gyakorlatilag Zrt lesz. :D
A folyamat/ok eredőjét látjuk csak. Vannak akik dobják mert ..., vannak akik belepróbálnak és vannak akik irányítják és lehet, hogy egymás után teszik és a választás miatt látszik, hogy működik. Csak egy gondolat...
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.