Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
oxylant
oxylant szerda, 14:46
Előzmény: #88379  Ecpec
+.ok is mennek....
Arra van a költségvetésnek pénze, amire akarják, de megy a verbális béke és harcászati emberfők bicskanyitogató politikája is...
Tőkepiacon is tudni kell vásárolni, úgy ahogy most csinálják.... csak kapkodjuk a fejünket...
Ecpec
Ecpec szerda, 14:36
Előzmény: #88376  oxylant
Igen. Ez kb. két-három év a legrövidebb forgatókönyvek szerint is, plusz újabb üzemeket és gyárakat kellene építeni hozzá. Nagy kérdés, hogy források honnan lesznek hozzá? Nyilván lesz, de ugye ez is a képlet része, mint ahogy az energiahordozók forrása és ára is eléggé sarkalatos kérdéses a gyártással kapcsolatban. Viszont azt látni kell hogy az usa és az oroszok lenyomták európát ebben a műfajban is. Ki fog olcsóbban gyártani fegyvereket? Úgy fest, hogy nem mi...
Jöhetnek a - ok! 🙂
nyereg
nyereg szerda, 14:32
Előzmény: #88377  Getup
én is pont ezen gondolkodtam és nem értem, Rice te érted? azért ez kurvára nem korrekt így
Getup
Getup szerda, 14:27
Ez megint forditva ül a lovon..esett 2kt sok jó hir +1,5 bux jo piaci hangulat..ez igy is minuszban.. fel nem tud menni szinte semmit...ezt csak en latom igy? ezt magyaràzátok meg hm?
oxylant
oxylant szerda, 14:18
Előzmény: #88375  Ecpec
Raktárkészletet feltöltött állapotba kell hozni egy normális hadászati struktúrában, meg norm. észjárással...
Ecpec
Ecpec szerda, 14:09
Előzmény: #88373  oxylant
Ez azért nem fog menni egyik pillanatról a másikra! Itt egy körülbelül két hetes VG cikk, csakhogy jobb belátást kapjunk ebbe a témakörbe. Az utolsó bekezdésben azért vannak érdekes adatok!!!😲🧐🫤
 https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2026/03/rheinmetall-amerika-2-3-heten-belul-kifogy-a-raketakbol
oxylant
oxylant szerda, 13:29
Előzmény: #88372  feel
Ez a hír megindíthatja a szunnyadó árfolyamokat....
/szerintem.../
sprint53 szerda, 13:15
Előzmény: #88367  rice2
Én, a német gyártásról beszéltem !
Csomi_1977 szerda, 13:07
Előzmény: #88367  rice2
Jó a cég meg minden ,de amíg játszanak az árfolyammal ....
OTP-TOP
OTP-TOP szerda, 13:06
Sok szép dolgot olvas az emberfia ebédszünetben. Csak jelezni kellett és a vezérkar is megszólalt. 
Még egy OTP Hétfő óta emelkedett 7-8%-ot, Mol szintén mocorgott, addig itt elhanyagolható az emelkedés. Pedig elvileg az OTP-t a ruszki-Ukrán háború is sújtja. "Picit" érezhető a közelgő választás..
A cég egyébként adatközpontokat épít Budapesten, Keszthelyen, Martfűn Kecskeméten..
Magasabb árfolyamot!!
mandoo szerda, 13:03
mik ezek az 5-ös kötögetések, le-fel? Robot játszik, de mindkét irányba? Hogy van ez?
rice2 szerda, 12:58
Előzmény: #88366  sprint53

Szerintem meg valószínű, hogy az EUban több ország is vesz majd műholdakat a 4IGtől.
USA és Kína gyártja a legkorszerűbbeket. 4IG az USA technológiájára épít és évente több mint 100db műholdat szeretne gyártani. Idén már kezdődik a gyártás.
4IG már 2 USA űripari céggel kötött szerződést. 
Axiom Spaceval még tavaly februárban, majd az amerikai vezető műholdplatform-gyártó Apex Technolgy, Inc (Apex) vállalattal, decemberben egy európai műholdas tömeggyártási modell kialakításáról.
"Az együttműködés eredményeként Európában egyedülálló módon egy gyors, költséghatékony és fokozatosan bővíthető műholdas tömeggyártási kapacitás jöhet létre, amely megfelel a globális műholdpiac elvárásainak"
Az "egyedülálló" számomra azt jelenti, hogy az EUban nincs még ilyen jó, vagy fejlett gyártás.
Jövőre a műholdak gyártásából is már látható bevétel-nyereségnek kell jönnie.
Ezért lehet magabiztos Jászai és a többi vezér, mert jól mennek a cég dolgai és nagyon szépek a kilátások.
Jó lenne ha a 4IG SDTbe érkezne 1 új nagy hadiipari, vagy űripari cég. 
A 4IG megtartaná az 51%-át, de Jászai alapja csökkenthetne és így lenne 1 új nagy főtulaj. 
Telekommunikációban is kéne 1 nagy új külföldi akvi, hogy a cég gyorsan növekedjen.
2920ft és 194milla   Hát ez a választás sokakat megbolondít.
Napi átlag: 2919ft
sprint53 szerda, 11:53
Előzmény: #88365  BigD21
Szerintem, ebből mi vajmi keveset profitálunk... !  Amilyen "jó" viszonyban vagyunk mostanság, nem hiszem, hogy csepegtetnének nekünk is ebből valamit. Bár, esetleg az R.M.-en keresztül jöhetne ebből !
BigD21 szerda, 11:16
Németország mintegy 10 milliárd eurós, kizárólag katonai célú műholdrendszer kiépítését tervezi, amely az Európai Unió párhuzamosan fejlesztett IRIS² programjától függetlenül valósulna meg. Egyes uniós törvényhozók aggodalommal figyelik a német terveket – írja a Reuters.
A német tervek szerint a Rheinmetall, az OHB és az Airbus együttműködésével 100, alacsony Föld körüli pályán keringő műholdat állítanának hadrendbe. Ezek kizárólag katonai kommunikációt szolgálnának.Ezzel párhuzamosan az EU saját, IRIS² nevű rendszere 290 műholddal biztosítana egységes, műholdas kommunikációt polgári és katonai felhasználásra egyaránt. Ennek teljes üzembe helyezése 2029-re várható.
dddd szerda, 10:46
régen sokat írtam ide (800 óta tartom a pakkom 90%-át, bővítek ha van rá és eladok ha kell)
dddd szerda, 10:45
Előzmény: #88356  signal2

Vissza kellett regisztrálnom, mert annyira félrevezetően írod ezt. 
Egyszerű példa:
  • Van egy leányvállalat:
    • 60% anyacég
    • 40% kisebbségi tulajdonos
  • Ez a cég nagy nyereséget termel
    → ebből a 40% a kisebbséghez kerül
Közben:
  • Más (100%-os) leányvállalatok veszteséget termelnek
Eredmény:
  • A kisebbségi tulajdonosok része → pozitív
  • Az anyavállalat része → negatív
nyugdijas szerda, 10:42
Előzmény: #88358  orbitalis
Tudom, de amit írsz az egész más helyzet. Ha , mondjuk, tonkremenne a Vodafon akkor a azt is leírnák, még ha nem is leányvallalat. 
signal2
signal2 szerda, 10:39
Előzmény: #88357  nyereg
Ezt az anomáliát (szerinted fikció), ami a beszámolóban nem titkoltan, hanem explicite szerepel, most jelzem kb. hatodszor. Jeleztem a Q3 jelentés után is párszor, meg a Q4-es után is. 

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek