Szerintem, ha teljesen kész lesz, reprezentációs célt is szolgálhat majd (konferenciák, magasrangú partnerekkel tárgyalás, stb. ), azonkívül, jó befektetésnek is tűnik, lehet bérbe- vagy eladni !
Én se igazán értem még, hogy mi szükségünk volt/van most hirtelen egy kastélyra és erre a reflektor fényre.... Ráadásul ez a lézer jani gyerek már megint úgy viselkedik, mint ha az övé lenne, amit valakinek csak úgy odaad....
Ebből csak egy dolgot vonok kétsége, hogy ősszel eladják a hálózat kisebbségi részét. Szerintem az egy kicsit több időt fog igénybe venni, mondjuk 26 Q1. Meg fog történni efelől kétségem sincs. Azért gondolom így, mert még nincs kész a cég amit el lehetne adni, azt októberre várhatjuk, átvilágítani rendesen pedig csak utána lehet a céget. Egy több 10-100 milliárdos tételnél ez idő lesz, minden milyen részesedésről beszélünk.
Ezt is sikerül megvenni végre. Mondjuk én nem értem miért vizsgálta 1 évig a felügyelet az akvit. Ha a Netfone Telekomot is sikerül megszerezni, akkor 29milliárdos bevétel jön a céghez. (3cég összesen) Szerintem ezzel itthon már befejezheti a cég az akvikat a telekommunikációs szektorban. Ha kihasználják az előnyöket és a hazai nagy cégek és az állami vállalatok előfizetéseit áthozzák, akkor utolérheti a Telekomot. . SpaceComban marad 20%-os tulajdonos a cég és jön mellé 80%ban nagy tulajdonos. Izraeli kormány is tulajdonos lesz. Valószínű így lesz a legjobb, mert így a SpaceCom stabil cég lehet. . Remélem augusztusban rövidre zárják a hazai hadiipar megszerzését is. Utána jöhet 1-2 szerződés USA cégekkel is. Ősszel eladják a hálózat kisebbségi részét (szerintem kb.200milliárdért)és utána jöhet 1 nagyobb akvi is 1 új országban megjelenhetünk a telekommunikációs szektorban. Forró lesz az ősz is a 4IG körül. 1830ft
SRV, külföldi tőzsdén történő megjelenés bejelentése, extra jó jelentés vagy szimpla utasítás a vételi gomb nyomkodásához a vezérektől! Ezek meglendítenék...
A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása
a Direct One magyarországi műholdas ügyfélállományának megszerzésére
irányuló tranzakció tárgyában a Gazdasági Versenyhivatal határozatáról
A 4iG Nyrt. („4iG”) ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 4iG közvetett leányvállalata, a
DIGI Távközlési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1013 Budapest, Krisztina körút
39.; cégjegyzékszám: 01-09-667975) („DIGI”) által 2024. július 26-án megkötött, a Direct One
magyarországi műholdas ügyfélállományának megszerzésére irányuló üzletág átruházási szerződés
(„Tranzakció”) tárgyában a DIGI bejelentése alapján indult versenyfelügyeleti eljárásban, a Gazdasági
Versenyhivatal („GVH”) a mai napon közzétett, VJ/47-95/2024. számú határozatában megállapította,
hogy a Tranzakció által megvalósuló összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az
érintett piacon.
A GVH határozata a közléssel véglegessé vált. A Tranzakció az egyéb zárási feltételek teljesülését
követően, 2025 őszén zárulhat.
A GVH VJ/47-95/2024. számú határozata az alábbi linken érhető el: Vj-47/2024/95 - GVH
A Tranzakció aláírásával kapcsolatos korábbi közzététel az alábbi linken érhető el:
20240726_RT_Canal_BTA_HUN.pdf
Budapest, 2025. július 22.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.