Nem tudom, hogy hány éves vagy, de a politika nemcsak marketing, elég megnézni mi volt a Fidesz előtt és mi jön utána.
Mivel eladják az országot, ezért sok embert csalni hagynak (lásd KATA, rezsi támogatás az álszegényeknek, stb.), hogy egymás mellett "muzsikáljanak" - ezt történt korábban is - és a tényleges becsületes emberek (főként alkalmazottak) szenvedni fognak (magasabb adók, magasabb megélhetési költségek), mert ők morális értelemben képtelenek lesznek bizonyos határokat átlépni vagy egyszerűen olyan helyen dolgoznak, ahol nincs is lehetőségük az adórendszeren keresztül visszaélni.
Emlékszem pár évvel ezelőtt egy magából kikelt ismerősre, aki online marketing jeligével "KATAZOTT" és szerinte az helyes volt, hogy akár havi 1 millió Ft-os bevétel esetén a bevételre jutó 5 %-nyi adóval (50.000,-Ft) le tudott minden kötelezettséget (nem egy-két százezret számlázott havonta).
Gyengébb iskolázottsággal bírt, de morálisan sokkal hajlékonyabb volt hozzám képest, nem is külvárosi panelban él, hanem az agglomerációban keretes házban, de bőszen szídta a politikát, miközben színtisztán élősködött az adórendszeren, sőt ahol lehetett kimaxolta a támogatási rendszert. A borzasztó, hogy még el is hitte magáról, hogy ő milyen frankó és milyen galád a rendszer, mert valaki nagyobb dimenzióban játszott.
Nekem az utóbbi másfél évtized rendszere maga volt a lelki nyugalom, hogy bár tudtam még így is csalnak sokan, de nem volt olyan nagy az "olló" (jóval kisebb adóteher a rendes munkavállalókra, egységes olcsóbb alap megélhetési költségek - stb.), azaz annyira nem tudtak átverni, mint korábban.
Egy percig nem voltam irigy azokra, akik éppen családalapítás miatt a koruk miatt jobban ki tudták használni a családi adókedvezményeket, még akkor sem, ha tudtam, hogy fiatalon jobb életszínvonalon élnek, mint én.
Ennek most vége, megidősödve ezt már nehezen fogom tudni elviselni és ahogy nézem a nyugdíjhatárt is addig fogják tologatni, hogy előbb megdöglök, mint hogy majd elérjem.
Mocskos, rohadt, hazaáruló, csalókat, nihilistákat támogató rendszer jön, ahol a becsületes alkalmazotti középosztályt megnyúzzák.
Szóval kurvára nem mindegy, hogy a politika miről szól és a fentiek még csak a gazdasági vetületei, mert más oldalról még borzasztóbb mederben zajlanak a folyamatok (nemzetpolitika - bár ilyen kb. lassan értelmezhetetlen lesz majd, demográfiai folyamatok, külpolitikai környezet, stb.).
Ami az Opust illeti azzal semmi baj nem lenne, sosem vártam tőle, hogy ultra gazdag leszek, ha élni hagynák, nem lenne hosszú távon rossz befektetés, de látjuk, hogy miről szól az egész tematikája ennek a szarházi kollaboráns bandának.
A mocskos IMF és egyéb szervezetek már készítik elő a szabad rablást (privatizációt) a megbízóinak, a kivéreztetést (magyar cégek) és az átvételt, a totális kontrollt és a monopol piaci helyzeteket.
Nézd meg a kommunikációt, ez a szarházi E.ON, amely az EU által ellopott (tagállami befizetések, fogyasztások utáni vámok, nevünkben felvett hitelek) majd olyan feltételekkel - hogy a lobbistáitól vásárolj pld-ul hazánk szempontjából nem túl optimális kapacitásban szélerőműveket - visszaosztott pénzekből megvalósuló beruházások után újabb piaci bevételt szerzett a monopol helyzetére tekintettel (Nyugat-magyarországi hálózatokon közvetített, elosztott energia - oda telepítik az erőműveket), de már emelni akarja ennek ellenére a díjakat (rezsi csökkentés kivezetés) a hálózat bővítés (beruházás) jeligére, miközben amúgy is a mi pénzünkből szerzett magának újabb állandó bevételeket.
Persze nyomják a nyálas PR-t a fizetett öko kamu prostiaikkal együtt, a sok hülye meg beszopja az egészet.
Ugyanezt teszik az általuk kezdetektől leuralt kiskereskedelmi szegmensben (árrés) is és a pénzügyi szektort (ezt stratégia számukra) is megpróbálják majd teljesen leuralni az MBH kifingatásával és átvételével, ami a bedöntött magyar vállalatokon keresztül meg is valósítják.
Kötelezni fognak a globál pénzelszívó, világot ezáltal leuraló pénzügyi maffiához való vezekléshez (nyugdíj- és egészségbiztosítás), akik évtizedekig finanszíroztatják magukat a tőled elvont forrásokból, szerintem még azt sem fogják engedni, hogy saját számládon (NYESZ) tudjál (kötelezően) félretenni idős korodra, mert az nekik nem üzlet. Persze, aki majd kikerüli a kötelező terhek nagy részét az adózás bugyraiban, az az ilyen jellegű "megtakarításaival" gyűjtögethet magának, de meggyőződésem, hogy fáj a foguk a lakossági megtakarításokra is (lásd már azzal is problémájuk van - EU -, hogy adómentese az már leadózott pénzedből vett állampapír utáni hozam).
Mondjuk nem is céljuk, hogy egymást finanszírozzuk (lakossági állampapír vásárlások), mert akkor nem vagyunk szoros függőségben pénzügyileg tőlük, nehezebben vagyunk irányíthatóak.
Sok olyan hülye lesz, akik párnák között fogja visszasírni Orbánt, de nem fogja bevallani, hogy milyen hülye volt, mert az mégis csak ciki.
Még egyszer ilyen normális időszak újra nem lesz (becsületes emberek könnyebb gyarapodása, magyar tőkés réteg erősödése, érdemi nemzet politika, családközpontú társadalom hangsúlyozása, magánemberek tulajdonhoz juttatása - ingatlanok, gyermekvállalás ösztönzése, liberális őrület fékezése, stb.), ebben biztos vagyok.
NEW OPUS GLOBAL