Elrontani sokkal könnyebb,mint felèpíteni valami jól működőt,(kivètel,ha nem valami világújdonságot találsz fel)nem vèletlen, hogy ebben a cègben a fluktuáció milyen magas a vezetősègben,ha itt valaki egy èvnèl tovább marad az már rekord.Úhyhogy Koppánynak ,mèg rengeteg teendője van! Sőt Az előző SRV-nèl a vezetősèg is kapott 1,37 milliárd èrtèkben rèszvènyt, ÚGYHOGY az lenne a minimum,hogy nem napkeltètől napnyugtáig dolgozzon,hanem napkeltètől napkeltèig.
Ebben az az èvben nem lesz pèntek 13.-a!! Ezèrt csak fekete csütörtök lehetsèges!! Nehogy valaki a SELL gombon felejtse ma mutató ujját!! Már most alárírnám azt,hogy "hulla unalom,nem törtènt semmi csütörtök 13-a volt"
A tőzsde sokszor nem racionális! Ez papír független!!! Azért van TA, ami nem 100%, de nagy segítség! Én használom plusz kell a részvény háttér ismerete a kilátások stb... Amikor emelkedik a semmire egy papír mert belengetik megveszi Lőrinc az racionális emelkedés??? Nem, nagyon nem. A telekomnak már nagyon régen ilyen árfolyamon kellet volna lennie, de miért nem volt? Mert kiszámíthatatlan volt a vezetése.
Igaz, addig még lesz egy országgyűlési választás is. Szerintem még van teendője Koppánynak, hogy ez legyen az 5. Blue Chip, mert ez elhangzott egy interjúban, úgy rémlik. Csak nem rontják el 2027-től!
Az Opus esetében semmi sem volt racionális, a 100,-Ft-os árfolyam pedig végképp nem, "színtiszta" spekuláció volt (pld.: 611,-Ft-os nagy tulaj apport érték vagy a cégtől (nem)érkezett kommunikáció, stb.). Ez a stop megbízás egy befektetés esetén max. akkor érdemi opció, ha éppen "világégés" van, de az Opus esetében nem erről szólt a lejt menet, azt csak később megerősítették a globális problémák (Covid, háború). Az Opusnál kb. pár hetente adhattál volna újabb stop megbízást és a végén már lehet, hogy így tényleg 0,-Ft környékére jutott volna az ember miközben a közvetítők/brókerek is lehúznak. Ellenben, mivel tényleg befektetni kívántam, így természetesen, amennyire lehetett, kihasználtam az alacsonyabb árakon való vételi lehetőségeket. Aztán rafkós módon ugyebár hirtelen többszörözött a részvény, szóval itt nem sejtések vannak :)
Az expanziós szakasz picit aggaszt....lehet jó is és olyan híreket nyomnak,hogy elszáll az árfolyam és lehet rossz is, de az még a jövő zenéje.Addig még a nagyvilágban is zajlanak az események, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni
A hosszútávú befektetésben is létező dolog a stop loss..... Szóval csak magának köszönheti mindenki.... Lehet mutogatni meg mutyit sejteni stb de a tőkédért te magad vagy a felelős. ( Arról nem is beszélek hogy amikor befektetsz tisztában kell lenned a kockázatokkal) a befektetés világa ilyen nekem is volt tanuló pénzem nagyon régen
Nézd meg jobban a sárga részt, milyen árfolyamsávot jelöl. Aztán, loniq6
írta hétfőn az ERSTE TL 33-at (493-as árfolyam). Valamint nézd meg Fibo #171635 számú hsz-be belinkelt chart-ot. Ott van rajta pirossal jelölve a 493,52.
NEW OPUS GLOBAL