Konkrétan azt nem értem,ha a piac a recesszió elkerülését (kisebb kamatemelést) árazza,akkor elméletileg az olajnak és vele az olajosoknak is menni kellene. De nem így lett. Jó jó persze emelkedtek,de ez a tegnapi eséshez képest molyfing!
Azért a BORR, CPE stb gyertyák nem túl biztatóak. - PBR - elvileg küldött a cég hírlevelet körbe, hogy előző osztinál is hasonló "támadás" volt a kifizetés ellen.
PBR-ben a record date ADR tulajok eseteben 2022.11.23. A ket kifizetes (ami remelhetoleg meg is marad) 12.20 valamint 01.19. En egyebkent elsosorban TA miatt vettem bele, mert naposon itt az R/R eleg jol kiadja. Ha megveszik, akkor keresunk vele 20%-ot par het alatt, viszont ha beontik akkor megyunk pincebe osztalek ide vagy oda es remelhetoleg a 9,5 megfogja. Ha tippelnem kell, akkor ezt itt lassan megveszik. 3 het alatt -32% minden csak nem normalis. Ami pedig az allami beavatkozast illeti: ki az az gyogyos, aki levagja az arany tojast tojo tyukot? . Brutalis ez a mai nap, egyszeruen teljesen osszezavarja az embert. Legalabbis engem nagyon. Persze orulok, hogy jol jartam, de nem tudom hova tenni az ilyen napot. Elhamarkodott, rossz dontest okoz. Epp kiszalltam a 97 alatti meta vetelekbol, de a igy 15 perccel a realizalas utan mar ugy erzem, hogy f@szsag volt. Nem tudom.
Az utóbbi időben én is így jártom. A beállok irányba egyből fordul, ha nem, akkor menetel tovább. Ha csak kis fecnire írom fel, hogy mit tennék, azok meg bejönnek. Áááá
Igen, és sokan félnek, hogy az osztalék kifizetése hosszabb időt vesz igénybe. Más külföldi fórumokon is téma ez a történet. A november 22-ét várják sokan az osztalék napját. Elméletileg ahoz hogy osztalékot napján birtokold a részvényt sok esetben már 6 nappal előtte meg kell venned. Szóval azért a jövőhétre optimisták a befektetők a PBR-el.
Állítólag sokan a fejlődő piacokon likvidálják a részvényeket és amerikában vásárolnak fektetnek be illetve Lula részéről felmerült néhány néhány a szegények támogatását célzó támogatás és zöld program bevezetése. Mivel nem látják, hogy erre honnan lesz pénz ezért most félnek, hogy a PBR osztalékát vagy a cég eredményét ez érintheti. Nincs semmi konkrétum egyenlőre.....
Valaki légyszi mondja meg, hogy miért esik így a PBR, mert én nem értem. 1.forduló után mikor a "komcsik" nyertek hurrá hangulat volt, most akkor miért zuhan 2hete...??
Pár napja 12 felett nagy szívfájdalommal adtam PBR pakkom. Tartok a komcsiktól. De van még olajosom bőven,és olyan érzésem van mint covid aljnál. Mindenki lesz@rja őket és jön a tech őrület! Én meg megint rossz lovon ülök???
A FED governorok nem győzik sulykolni, mennyire nem csinál egy fecske nyarat. A lakhatási komponens ami a core CPI majd felét adja, még mindig 0.8 volt, még mindig magas. A munkaerőpiac még mindig feszes.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.