Utolsó hozzászóló te voltál így rád kattintottam, nem kimondottan neked címeztem.. Amúgy egyre többet olvasom, hogy Kínában megint nagyobb a gebasz a korona vírussal.....kezdődik megint vagy mi van..??
Néztem a weekly COT reportot (sajnos heti, és keddi állapotot mutat), de okosabb nem lettem azzal kapcsolatban, hogy merre. MM csökkentette a longját, de ki tudja, lehet, hogy a jövő héten 1900-1890-nél meggondolják magukat...
Szerintem simán lehet, hogy egy kis short squeeze-el átitatott sucker rally volt a múlt hét. Ennyi esés után bőven belefér egy kis felszúrás, én még nem kiabálnám el, hogy "kenyszerbol barmit megveszek" rally lesz.
Törölt felhasználó2022. 03. 20. 13:26
nem értek hozzá egyáltalán,de ebben a cikkben számomra érdekes statisztikákat ír a szerző. az sp500 határidős kereskedésben a pandémia kezdete ót a leggyengébb a likviditás és a spread szélessége is nagy. szerinte ez a rally törékenységét mutatja. Stock Market Internals Do Not Signal A Bottom Yet | Investing.com
ezen a csatornán elég jó elemzések vannak hetente a részévnypiacról és a gazdasági fundamentumokról. ez a legfrissebb. ő azt mondja,hogy még látunk egy nagyobb mélypontot ,mert még jelen lesznek úgy 6-12 hónapig a basic problémák pld chiphiány. kínai részvényekről is van szó. Hogyan shortoljunk? - YouTube
Olyan szankciókat nem lehet Kína ellen bevezetni mint Oroszország ellen, ez azért elég egyértelmű gazdasági szintjét tekintve. Amerikai nyomás ellenére egyetlen arab állam sem vezetett be gazdasági szankciót Moszkvával szemben, ahogyan Kína, Brazilía, India, Pakisztán, Irán és Törökország sem csak az euro-atlanti szövetség. Az, hogy ki mekkora hatalom az látszik és e szerint cselekednek az országok, nem kell megmutatni ki az "alfahím", nyilvános kinek mekkora az ereje és ahogy az előbbi felsorolás mutatja a világ nem fog beállni egy két pólusú világba egyik szereplő mögé, minek feleznéd le a lehetőségeid, üzletelj mindkét féllel.
Az egesz semicond ipar kezd jo vetel lenni, nemcsak Intel. A Semicond Trade Statistics szerint 2021ben gyartottak rekord 1.15Trill db felvezetot, osszesen 555Mrd$ ossz ertekben, szoval mind a 8 Mrd foldlakora jutott 143 db, es az atlag aruk nagyjabol 50 cent volt. Ez 26%al tobb mennyiseg, mint elozo evben volt. A legjobban az analog es auto chipek mentek +34%, mindenfele haztartasi es kozelkedesi eszkozbe. A memoria es logika chipek +33%. . Igaz, 2021 extrem jo ev volt, ez dupla novekedes minta mas evekben szokasos. A szektor persze nagyon ciklikus, de nem lesz rossz 2022 sem. A chip gyartoknal az utolso 3-4evben nem volt erdemi arfolyam emelkedes, igy mostanaban jopar chip gyarto PE 10-15 savban van, es vannak meglepoen olcsora arazottak is. Erdemes korulnezni, nekem kezd tetszeni amit latok. Van jopar, ami INTC mellett tetszik nekem. Ilyen Cirrus, Micron Techn, Arrow Electr, Analog Dev.
Egy bizonyos kor, élettapasztalat és intelligencia szint felett az emberben megszólal egy csengő, amikor át akarják baszni propagandával, fake news-zal és tőről metszett konteós baromságokkal. Nem nézek meg semmit, amit te posztolsz, elolvasni is csak a rövid agymenéseidet szoktam, mert 3 sort egy pillanat alatt tudok olvasni. Több időt nem szánok rád.
legalább ezt a topikot hagyd békén, ezen kivül ne személyeskedj. gates egy gazdag ember, aki sokat foglalkozik globális kérdésekkel. ha rá hallgattunk volna, sok millió ember élhetne.
Itt aztán sokmindent kell, de ellensúlyozni nem. Ez a 10 millió virológus és biztonságpolitikai szakértő országa ahol a társadalom jelentős része egy középfokúnál magasabb képzést képtelen befejezni, de az összeesküvéseket mégis mindig tűpontosan látja át.
Az Afrikából Európába indulókról mostanában mindig a múlt év végi német videó jut eszembe, ahol a hogy mondjam pc-n...hát néger, átcsönget a német nagymamához és együtt melegednek a teamécsesnél. Ez egy igen komikus kordokumentum, fogják még ezt mutogatni...habár ugye az energiaválságról szól, de ma kb efelé tart Európa, mert hogy ide nem dolgozni jönnek Afrikából, az k*rva élet. :D
Short- a VIX 20', a GOLD 1820-40 körüli touch and go jele megfelelő beszálló lehet...addigra mindenki elhiszi h. ebben a helyzetben csak egy irány up done. Longosan a dax 15k korül, a spy akár 4600 környékén, az nq 15k felett járhat akkor - kontrol: a ikor kiderül nem lesz béke megállapodás és oroszorszag megnyeri a háborut kína pedig... A media ameddig az oroszok vereségét hírdeti addig biztos long...
Néha az is kell. Ellensúlyozni az "én vagyok az okos, mert én annyit tanultam a suliban, meg erről ilyen-olyan pecsétes papírosom van ás akkor biztosan én látom a világból az igazságot" mentalitást. :) Egyébként gondolom a videót nem nézted meg és nem gondolkodtál el róla, hogy mi van ott?
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.