Minden valamirevaló cég a lehető legkorábban közreadta az osztalék fizetést és annak összegét is, még a BÉT-en is, ha tudta, hogy fog adni osztit. Itt mi a kérdés, ami miatt ez nem ment magától?
Sajnos az elmúlt 10 évben a legrosszabbul teljesítő papírok között van...valahogy örök ígéret kategória nálam, de az áttörés még várat magára! Mindig valami közbeszólt eddig hogy meg tudjon ugrani.! Mivel tavaly sem fizettek osztalékot, ezért idén illene a becsületüket mentve 50 forintot kitolni..! Én a 20-30 forintot ezért röhejesnek tartanám.
Sajnos én nem tudok többet mint más, nincsenek bennfentes infóim. De igazad van, az hogy a közgyűlés igy fogalmaz az még semmit nem jelent, ki kell hogy mondják el kell hogy fogadják. Ha nem lesz osztalék, ..... arra nem is szeretnék gondolni. Ami mindenki által ismert, az a biztosítási szektor jelen állapota és a jövőbeli kilátások ( pesze ez elemző függő ) és az a posvány, amiből CIG (remélhetőleg végleg) kilábalt. Kíváncsian várom a folytatást
lehet, nekem hullámzó a kedélyállapotom, de néha nem értem, hogy mire fel van a hirtelen optimizmus. Az eredményről akkor is dönteni kell, ha nincs osztalék - ezért nem jelent semmit a kgy programpont. Vagy ti tudtok valamit?
A papír fundamentálisan alulértékelt, érdemes felmarkolni az osztalékot (márha lesz, de úgy néz ki jönni fog) , majd a szentiment függvényében szelvényvágás utáni réstöltéskor adni. Ez igy egy igen egyszerű "paraszt logikával" számolva is tetszetős profit éves szinten, ha meg adjISTEN megtámogatja valami pozitív hír, STOP-ot rá és menjen ameddig akar. Véleményem szerint egy portfóliónak jó és hasznos eleme (lehet) még akkor is ha a versenyt nem veszi fel a trendi hype growht papírokkal.
Majd kiderül mennyire vágyvezérelt a dolog :) Ha eladom, beírom és megnézzük mennyit hozott ( vagy vitt ) és kiderül jó tréd volt-e. Olyan 358-360 körül van az átlagáram.
Óvatosan megvárnám az áprilisi átrendeződést, ott lehet egy minimális csökkenés, alapoknak ki kell szállni belőle. 320 alá nem várom, onnan jöhet egy osztalék ralli. 25- 30 ft osztalék már nagyon jó. Majd jövőre emelnek.
CIGPANNONIA kitartók