Igen , adják a saját részvényeiket mert, mert a pénz kell nekik. Remélem a további akviziziciókhoz. A tőzsdére nem véletlenűl vezették be őket. Józan paraszti ésszek kellene gondolkozni. Persze a tözsde az spekuláció. Kosztolányi biztosan tudná, bár nem biztos ,hogy nem a mostani felgyorsult világban.
Nem hiszem, hogy az apportok csúszásáról lenne szó. Egyrészt, mert bejelentették, hogy lesz, akkor lesz. Ez nem óvoda, hogy bejelentik, hogy lesz, aztán mégsem lesz. Egyrészt adják a részvényeiket ők maguk, ezt nyilván nem csinálhatják a végtelenségig. Másrészt létezik egy bizalmatlanság is, remélhetőleg MÉG. De egész biztos, hogy létezik, mert nincsenek vevők, látható, hogy milyen alacsony a forgalom mindhárom részvényben. És a fórumok hangulatán is átjön sokak félelme, hogy csak le akarják nyúlni a pénzét.
Törölt felhasználó2018. 08. 24. 19:01
Előzmény:
törölt hozzászólás
Miert akarnanak penzt keresni? Szerintem mar annyi penzuk van, amivel nem is nagyon tudnak mit kezdeni.. Inkabb presztizs, meg hatalom.. Orban mar regota szeretne magyart a vilag leggazdagabb 100 embere kozott tudni, Lorinc baratunk kivalo jelolt erre. Ha egyszer menniuk kell es csupan penz maradna, akkor szerintem eleg szomoruak lennenek:)
Nem. A infó,hogy Mészárosé lesz, az 2016 nyarán röppent fel. Sokan akkor szálltunk be. Amúgy az egész Paks 2-re lett álmodva akkoriban. Aztán menet közben megjött az étvágy...
Gondolkodtam egy kicsit, szokatlan érzés volt. :) Ha a Mészáros részvénytársaságok csak arra kellenének, hogy azokon keresztül rakják át a cégeket a fideszesek zsebébe, az azzal járna, hogy elértéktelenítik a Konzum, az Opus és az Appeninn részvényeit. Ez nemcsak Orbán politikai öngyilkossága lenne, hanem az egész Fideszé. A politikai hatalom elvesztésével pedig hosszú távon a gazdasági hatalmuk is meggyengülne. Ez nem lehet a céljuk, nemde? A részvénytársaságok által tulajdonolt cégeket átadni két tollvonás lesz, ha eljön az ideje, ahhoz nem kell kiüríteni azokat, csak el kell adni a részvénytársaságokat a megfelelő embernek a megfelelő időpontban a megfelelően alacsony ellenszolgáltatásért cserébe. Szerintem itt egy fideszes gazdasági birodalom épül, ezt pedig eddig is tudtuk. Ami probléma, hogy a részvények árfolyamának nem tesz jót az, hogy nem piaci alapon működtetik a részvénytársaságokat, magyarul a bizalom hiánya. Ezen csak az idő tud segíteni, ha látjuk, hogy nem ürítik ki a cégeket. Ez pedig nem érdekük, mint az előbb írtam. Tegnap Orbán veje Appeninn részvényt vett. Nem került ki Appeninn tulajdon a cégből. Pedig ha akarták volna, megtehették volna, ahhoz nem kellett volna Appeninn részvényeket vennie Tiborcznak. Külföldi alapok vásárlásairól nem is álmodhatnak, azt gondolom, ez egyértelmű. Nemcsak politikai (és hosszú távú gazdasági) jövőjük szempontjából, hanem a részvények árfolyama szempontjából is csak ránk számíthatnak. Akkor pedig vigyázniuk kell ránk. Mi, részvényesek sokan vagyunk, mert nemcsak azokról van szó, akiknek jelenleg részvényük van, hanem azokról is, akiknek a jövőben lesz, magyarul végigszívatnák az egész országot. Tévednék?
Én meg úgy érzem, hogy egy szar 9 hónap után el fog indulni felfelé. Ugyan november után is voltak 700 feletti kötések, de sajnos nem sikerült tartósan ottmaradni. Az apportok csúszása itt a fő probléma. De igazából csúszik minden. Lesz ez mèg jobb szerintem, 700 alatt nem èrdemes kiszállni.
... az a baj hogy nem látunk be a kulisszák mögé és csak találgat mindenki.,próbálunk logikai következtetéseket levonni ebből a káoszból. De szerintem - ahogy irtam nemrég -- mikor a BDPST belevett az appeninnbe, -- hogy a háttérben dolgoznak ,nagy kondérban fő a leves. Sz.v.sz.
Gyuri Papa eltünt mert már rég eladta a részvényét ,gondolom. Sok okos dolgot mondott, ezért én is megtartottam. De a kitartás remélem meghozza a gyümölcsét. Bár tudnánk többet a részvényről. Ha nem tudják belőni a korrekt részvény árfolyamát a tözsdei guruk, akkor mi mit mondjunk.
Mert ha közbeiktatják ML cégeit, az úgy nem nyílt, ugye? :D Meg gondolod ML-en keresztül nem OV irányít mindent? Pont így tudják a látszatot fenntartani...
Mondjuk érdekes egybeesés, hogy nem fogadták el az ajánlatot a 4IG-nél, és rögtön akkor vezetőváltás történik. Lehet olyasvalaki lesz, aki segít majd az Opi-Konzi alá bevinni a céget...
OPUS Global Nyrt.