Illetve nagy érték most az a 12,6 milliárd NKP amit két részletben bocsátottak ki..... azért az h ez teszi ki az idegen tőke nagyját nagy segítség most.
Nem rossz ez ezekben a nehéz időkben! Nagyon alulértékelt a papír, de a cég okosan veszegeti, jól is teszik. Aki távolabb gondolkodik, annak itt érdemes gyűjtögetni, meg lesz a gyümölcse szerintem. Ha olyan jól használják fel a 9 milliárd casht mint pl. az olasz akvi, akkor nincs mitől félnünk...
Én áldásomat adom az alacsonyabb osztalékra. A következő egy évet túléli valahogy a cég. A core üzlet a régiónkban kevésbé fog menni, viszont ez valószínűleg nem csak a DH részvényárfolyamát hozta lejjebb hanem most olcsóbban is lehetne venni a régióban releváns cégeket. Én adnék egy cseh, szlovák, román vagy akár horvát, illetve montenegrói akvizíciót. Utóbbiak valszeg külön érdekesek lennének ha a DH elkezdené egy közös platformra felterelni a leányvállalatait és lehetőség nyílna nemzetközi ingatlanpiaccá alakítani a piacokat. (PL ha egy magyar venne egy horvát tengerparti házat, vagy egy lengyel Csehországban.)
Nem lett olyan rossz. Az olaszok hasítanak. 2023-ban meglátjuk, hogy a Lengyeleknél a hitelezés fel fog-e futni ... A készpénzállomány az egekben. . A DH ezeken a szinteken nagyon alulértékelt.
Így utólag magyarázva, a lehető legjobb lépés volt az olasz akvizíció. Elég nagy csökkenést szenvedett el a DH minden más piacon viszont majdnem 9 mrd cash-en ülnek, ami több mint biztató. Valószínűleg csak erősebben fognak kijönni ebből az időszakból.
Mivel a '22-es eredmény valmikor '23 áprilisában lesz ismert, ezért kb ekkor lehet szó az osztalék mértékéről is. (Rendszerint az profit 47%-a kerül kifizetésre)
DUNAHOUSE részvény