Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
jajaja, ezt ismerem. :) nem pánikolok, meglévőket nem szórom be, kp-t őrzöm, csak akkor veszek, ha nagy lesz az eladási pánik. Mint a múltkor a KOnzumban 2600-3300.
Esés: 1. fázis "ez csak egy korrekció, már ráfért a piacra" 2. fázis: "na ez már jó beszálló, ráhigítok, ennél biztosan lesz feljebb" 3. fázis: "baxa meg, a tőkém 3/4-e oda, soha többett tőzsde..." 4. fázis: "nini, kiszálltam, most meg minden szárnyal, na majd a következő le körben visszaszállok a rv-eimbe" stb...:)
alapvetöen optimista, longos beállítottságú vagyok gondoltam DAX megy még ATH-kra idén, hagy menjen egy kis TL84, mondom 11000 messze, aludni szeretnék nyugodtan tegnap azért megvicceltek a fiúk, és csináltak egy kis short partyt korábban is keltem a szokásosnál... :) longok tartva, ha kiütik hát üssék, majd veszek lenntebbröl többet
Törölt felhasználó2018. 02. 06. 08:27
Szépet buktam, jó lesz megjegyezni a jövőre, ha a vén hülye megszólal (Greenspan), akkor még mindig figyelnek rá.
A nagy bullok végén az első esést még mindig meg szokták venni. A jenkiknél is szvsz rövidesen jön a pattincs - az a kérdés, hogy hosszabb távon még milyen csontvázak másznak ki a szekrényből. A kötvényhozamok emelkedése kevés lesz egy tartós macipiac beindításához.
Buxban is szerintem óvatosan a shortokkal (én is csak napira lépek bele, ha...)
Alsó limitről pattanni fog, ha odáig leszúr egyáltalán. Rövidre jó lesz, meg nem nagy pozival. A jelenlegi portfólióm 20%-a kp, ezt az arányt tartani is akarom, tehát ha veszek is valamit, adom rögtön felpattanáskor, amint pluszban van.
Jol tetted. Mondtam ugyesen bejott.. de en nem kapkodnek kosarral a papirert. Latom beallsz also limitre venni. En nezni figom hol lehet raadni. Sajnos csak napin belul lehet. Ez hatrany a napkozbeni rsngatasban
Mindig megszívlelem a tapasztalt kollégák intéseit, nincs ez másképp most sem. A tőzsdére berakott tőke dupláját mentettem ki, 2008ban megtanultam, hogy valamiféle előre meghatározott kockázatkezelési stratégia az kell. 2007 óta követem a piacokat, befalapoztam sokáig, de csak 1 éve kereskedek élesben a BÉT-en, így van. Sokat fogok tanulni az elkövetkező időszakban is.
Zsoltee nem olyan regen tozsdezel azt irtad. Jol nyomod, nyomtad az ML papitokban ez ketsegtelen. Egy valsagot at nem elo kollega mindig bator,vakmero. Bejott, jo kijozanodni belole
Erre vártunk hónapok óta, és most ki az aki igazán tud örülni ennek az egésznek :( :(:( Bux-ra nagyon kiváncsi vagyok mit csinál, szerintem ki sem tud nyitni 9-kor...Telkóm van 10k 470-ről, 480-on kiszálltam, úgy látszik korai volt a visszaszálló, osztalék vágás előttre tartogatnám, de nem gondoltam, hogy esetleg szétütik ezt a "hülyegyerek" papirt (aki arra jár belerúg, fejbe veri :)) Certivel 3. napi szopás jön, óvatos duhaj vok benne, de most 300k elég(ett) a kis pakkokkal is. TL86 faxomat. "...legalább esélyt adj te qrva gechi..." De a medve csak rombol, nem ad esélyt, egy huzamban megcsinálja a sokadlagos célt is, és még lejjebb, meg kell várni amíg lenyugszik a piac, trédek csak ultra rövid távra esetleg, és rögtön dobni, de legjobb partvonalról nézni az őrjöngést... a tomboló bika sem semmi, akkor is nehéz elkapni a jó beszállót, de a rv.-ek mindig valakinél vannak, és így a széles tömeg örömködik az emelkedésnek, de medvében csak a sírás van... Tiszta 2008-2009 fíling van, vag még durvább. A jegybankárok vakarhatják a fejüket, sokat tenni a verbális nyugtatáson kívül nem tudnak, a bizalom összomlóban, ez még durvább is lehet, mint 2008.A lengőteke kilengett, és most jön visszafelé, és tarol...Számomra nem kérdés, h. a bika lebökőben, 6. fázis, a 7.-ben még talán visszarántják valameddig május júniusig?, de a bizalom már oda. Normális gazdaságban a kötvény árfolyamok esésével jönne a tőke a részvényekbe, de most a jegybankok brutális lufit fújtak minden eszköz osztályban. A bizalom elvesztése, pénzügyi- majd gazdasági válságot okozhat...
Konzumban már nincs hype, a múltkor csúnyán kirázták a maribácsikat belőle. Nem mondom, hogy nem eshet, de összeomlani nem fog. Ráadásul a BUX index shortja se lesz rá hatással.
Ugyan már, esett pár százalékot a piac és bedőlnek a tőzsdei cégek. Max néhány elszállt kisspekit renget ez meg, akik most rájöttek mit jelent a tőkeáttét.
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!