meszics

Regisztráció: 2013-03-13 15:22:05

Hozzászólások száma: 4 899

Utolsó hozzászólás: 2021-10-14 19:48


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 5
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

BUX index, BUX határidő, BÉT! csütörtök, 19:48
Ez igaz, de arra gondoltam, hogy a napi maximumon zár, csak rosszul fogalmaztam, és az viszont nem jött be.  ATH lett, de napi max-ra gondoltam. Pedig ez volt az érzésem, a MOL-t nagyon nyomják. Meg az OTit is. A ricsi bekavart kicsit.  És ma az amcsik is elszálltak, most az snp 1.7% pluszba. Hihetetlen de igaz.
BUX index, BUX határidő, BÉT! csütörtök, 16:52
Hát ez nem jött be.
BUX index, BUX határidő, BÉT! csütörtök, 16:31
Mostanában a  végén mindig meghúzzák, hogy ATH-n zárjon
BUX index, BUX határidő, BÉT! csütörtök, 11:25
Ez a lényeg, hogy nyerő pozink legyen :-)  Én is most zártam le a shortom. 
BUX index, BUX határidő, BÉT! csütörtök, 11:20
Most már én is esést kezdek benne látni.
BUX index, BUX határidő, BÉT! csütörtök, 11:10
A MOL leszúrt majd vissza, ez még nem lejátszott játszma. Ez csak zaj, mi ugyan ezt nézzük, ebben kereskedünk, de aki hosszabb távra tervezz, annak ez semmi.
BUX index, BUX határidő, BÉT! csütörtök, 11:07
Nem beleszól, hanem segít más megvilágításba helyezni, mit láttunk a piacon. Hála istennek, nagyon is jó megvilágításba.  Bár nem úgy kereskedek ahogy pl. SPQR szokott, amiket leír, nagyon is értékes számomra, és bele is építem a kereskedésembe. Mint ahogy a Tied is értékes. Nem érdemes azon vitatkozni a csoki vagy a csipsz a finomabb. Az egyik sós másik édes. Köztudott, hogy day trédben is érdemesebb trend irányába kereskedni, na erre SPQR, Drian hozzászólása hatalmas segítség, nekem is, pedig nem hosszú távra tervezek. Te hozzáoszlásaid meg abban tudnak hatalmas segítséget adni egy swing trédernek, hogy ha már venni akar, eldöntötte, mikor vegyen napon belül.
BUX index, BUX határidő, BÉT! csütörtök, 10:58
Hát én most semmit nem csinálok, a piac sem csinál semmit. Kb, mint Te, nekem is  reggel volt két longom, majd egy shortom, és ennyi. Ma eddig ezt lehetett kihozni day-trade-ből. Swing long ami már fut egy ideje, az nyerő pozi. Nyerőbb mint az én day trédeim, de ahhoz nem értek, ez jól megy ezen nem változtatok, ha lesz egy veszteséges hónapom, vagy veszteséges hetem, majd akkor felülvizsgálom, mit rontottam el, addig meg marad nekem a csoki öntet meg a cukorszórás, de a fagyi az SPQR-é és Driané, meg akik az ő technikáját követik.
BUX index, BUX határidő, BÉT! csütörtök, 10:43
Hát azért a Ricsi nem tört le, hanem leugrott, aztán hogy ez mit jelent, majd kiderül, a ricsi csinál gyakran ilyent,  Aztán visszaugrik, én erre már nem adok. A MOL masszívan ostromolja a 2730, aztán vagy átviszi, vagy visszapattan. OTI meg a veszély zónában van, eshet is emelkedhet is. De kb. 18950-19250 (de ma inkább 19070-19200) között sávozik. DE pl. a DAX is áll kb. 0,1-0,2 százalékon belül sávozik. 
BUX index, BUX határidő, BÉT! csütörtök, 10:37
Azért ez a piac most nem short piac. Hanem egy bull piac, de azért ha közelebbről megnézzük, akkor már mást is észre lehet venni benne. Ha valaki swing trédel, annak ez a piac long, minden más tréd vesztő lesz, vagy szerencséje van és időben kimenekül a bika elől. De ha day trédelsz, akkor már más lesz a piac karakterisztikája, reggel megugrik a piac (csinál egy rést, amit vagy betölt napközben, vagy nem) majd elindul egyfajta sávozásba, de ez swingre becsapó is lehet, mert tele van short jelel, de day trédre alkalmas lesz mind longra mind shortra. Én így látom, és így is kereskedek most. Kinek ilyen, kinek olyan a stílusa. De azért az érzésem már a bika kifulladását érzem, de hát az érzésvilágom már oly sokszor becsapott, hogy érzésre már nem trédelek, figyelek, és ha úgy érzem lépek. De azt azért már megtanultam, ahogy a fák sem nőnek az égik, így az  örök long is időnként megszakad. De hogy ma, holnap, vagy 3 év múlva azt én tuti nem fogom tudni, inkább meghagyom a jósoknak :-) 
BUX index, BUX határidő, BÉT! csütörtök, 10:17
Én is adtam. De vissza is vettem. Azért a trend az úr. Még ha kifulladónak is látszódik. A Bikát nehéz leszúrni.
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 10. 05. 12:42
Ja-ja. Imádhatnak a brokicégnél, mert havi 600-2000 konti között kereskedek. Gondolom Te is hasonlóan. Mi adjuk a forgalmat a hatinak. Na jó ez nem igaz, de a kis mozgások jórészt mi csináljuk :-) Majd kiderül mit fog csinálni az erste a brokidijjal, ha marad minden így, kereskedek továbbra is, ha meg felhúzzák erste árba, akkor abba hagyom, azt már ezzel a stílussal nem tudom kikereskedni. 
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 10. 05. 12:34
Ja igen, mik mára a várakozásom: Fogalmam sincs, semmi nem történik, semmit nem csinálok, majd ha lesz valami, megpróbálom lekereskedni, addig meg mással foglalkozok. Ami most nekem nehézzé teszi a kereskedésemet, az a magyar piac/nyugati piac kettéválása. Ez covid előtt kevésbé volt ennyire látványos, most érezhető. Így a kinti piacokat is kevésbé figyelem.
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 10. 05. 12:27
Kb. Ugyanazt csinálom mint Te. Rövid táv, 5-10 perc-től, 4-5 óra. Csak arra megyek ne veszítsek pénzt, nagy  mínuszba ritkán engedem a trédem. Valszeg már átlátom annyira a mozgásokat, hogy többnyire jó irányba trédeljek. Én nem úgy kereskedek mint a többség, hogy hasonló nyerő-vesztő pozíció esetén a 2x nyereség/veszteség arányra törekednék. Bár ez is szerintem jól működő stratégia ebben az emelkedő  trendbe (csökkenő trendbe is jól működik, csak akkor shorttal), elég lenne csak esésben venni, és várni. Én inkább a nyerő pozijaim próbálom a legmagasabb százalékra emelni egyenlő nyereség/veszteség aránynál, ami ugye egy alapvetően vesztes helyzet, mert a kereskedési költséget is bele kell venni a számításba. Így minimum kb. 65-70% nyerő pozi esetén lesz pozitív a mérlegem Több kevesebb sikerrel működik is.    
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 10. 05. 11:58
Érdekes amit leírsz, csak szerintem nem ide való. Ez egy politika mentes övezet. De mindenki úgy nézi a piacot a saját szemüvegén ahogy akarja. A tapasztalatom azt mondja, aki dühből, indulatból, vagy akár hitből kereskedik, az előbb-utóbb nagyot fog bukni, vagy mindvégig szerencséje lesz, de hát statisztikailag, ezek lesznek kevesen. Én azt tapasztaltam a számok, a lehetőségek objektív mérlegelése hozza a nyereséget, már amennyire lehetünk objektívek. Azt meg hogy mit csinálnak jól a gazdasági döntéshozók vagy mit hibáznak azt meg úgyis csak az idő dönti el, de hogy nekem nincs annyi adatom, hogy ezt objektíven eltudjam dönteni az biztos. 
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 10. 04. 15:23
Most már eshet, elment az az 500 kontis eladó. Gondolom ő tartotta még magasan az árakat, hogy elmenjen a nagy pakkja. Innentől már eshet. Persze a tévedés joga fenn áll.
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 10. 01. 13:23
Szívesen írnék, de úgy érzem, csak hülyeséget tudnék leírni, azt meg minek. Most annyira nem látom át a piacot, hogy amit leírnék, abban még magam sem hinnék benne. Így marad a  figyelés. Reggel úgy tűnt bezuhan, és most a nyitóhoz képest 800 ponttal fentebb vagyunk. Én is arra gondoltam bezuhan, be is raktam shortokat nyitóra, 390-re de 150-re elém ugrottak, azt meg a tegnapi vételi erő után neccesnek éreztem. Így maradt a figyelés.
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 10. 01. 13:12
Vagyok, csak csendben figyelek. És azért kereskedek is. Csak ahogy spqr leírta fura a piac. Tapasztalat, érzés, zsiger azt mondja esni kellene a piacnak, közben meg logika, funda, technika, sőt amit látok a szememmel az meg még azt mondja emelkedik ez még. Az én kereskedésem nagyon arra épül hogy korrelál a magyar piac a külföldivel, nos most nem igazán, ezért is kereskedek kevesebbet. Az a stratégia ami jól működött a covid előttig az most nem működik. Persze a covid nagy zsozsot hozott, mint itt mindenkinek, de azóta csak óvatosan. 
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 07. 30. 08:47
Józsa Bence az MTI-nek küldött kommentárjában azt írta, hogy a BÉT a negatív, és romló nemzetközi befektetői hangulat miatt lefele fordulhat, így a támaszokra érdemes figyelni. A vezető részvények közül az OTP esetében a 16 ezer forintos szint foghatja meg első körben az árfolyamot, ezt követően 15 500 forintnál találhat megállóra a jegyzés. A Mol grafikonján 2350 forintnál látható támasz. A Richter esetében a 8 ezres szint működhet, míg a Magyar Telekom 420 és 430 forint között mozoghat – közölte.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 758,53 pontos, 1,60 százalékos emelkedéssel, 48 286,06 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 10,4 milliárd forint volt.
https://gazdasagportal.hu/index.php/tozsdenyitas-elott-csokkenesre-szamit-a-tozsden-az-elemzo/
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 06. 30. 09:10
Hát ez inkább emelkedés

friss hírek További hírek